Hopp til innhold

Hegerberg-søstrene: – Vi motiverer hverandre

Den ene spiller i Frankrike, den andre i Sverige. I kveld er søstrene Ada og Andrine Hegerberg lagkamerater igjen for Norge mot Wales.

Andrine og Ada Stolsmo Hegerberg

KLARE: Søstrene Andrine og Ada Hegerberg er klare for kveldens kamp mot Wales i Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

– Det har vært en av de viktigste faktorene som har tatt oss til det nivået vi er nå. Vi har alltid pushet hverandre og funnet mye motivasjon i hverandre, sier Ada Hegerberg da hun svarte på spørmålet om det har vært en støtte å ha en søster som også spiller fotball.

EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Wales ser du på NRK1 fra 17:45.

Møtes på landslaget

20-åringen spiller til daglig i franske Lyon, mens støresøster Andrine til daglig spiller i den svenske klubben Göteborg FC.

– Vi bruker tiden godt når vi først er sammen, det er ikke så ofte vi får muligheten til å se hverandre i løpet av året. Når vi møtes på samling sammen det er en glimrende mulighet til å se hverandre, sier lillesøster Ada Hegerberg.

I kveld skal søstrene, som sammen ble cupmestere med Stabæk i 2012, igjen spille på samme lag. Denne gangen på landslaget og nesten på hjemmebane når Norge møter Wales til EM-kvalifiseringskamp på Color Line Stadion.

Ada Stolsmo Hegerberg (t.v.) og Andrine Stolsmo Hegerberg

NORGESMESTERE: I 2012 ble Ada og Andrine Hegerberg cupmestere sammen med Stabæk.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ålesund er kaskje ikke hjemme for oss i Sundal, men jeg synes det er kjempeartig at samlinga er her, sa Andrine Hegerberg under landslagets trening foran Wales-kampen.

Norge ligger på andreplass i gruppe åtte i EM-kvalifiseringen. Østerrike leder gurppa med seks poeng en kamp mer spilt enn Norge som har tre poeng før kampen mot Wales.

Regner med å være klar

Under landslagstreningen tidligere denne uken måtte Ada Hegerberg se storesøster og resten av lagkameratene fra sidelinjen på grunn av noen smerter bak på låret.

– Det er ikke noe alvorlig så jeg tar det litt med ro, også håper jeg at vi er klar for dyst til fredag, forklarte hun ovenfor NRK.

WWCUP Norway Thailand Soccer Ada Hegerberg Elise Thorsnes

MER JUBEL?: Ada Hegerberg jubler etter scoringen mot Thailand under verdensmesterskapet i sommer.

Foto: Sean Kilpatrick / Ap

Både hun og storesøster regner med å være klare til kveldens kamp og ser fram til å spille sammen igjen.

– Vi trives godt med å spille med hverandre, om det blir mål og resultater ut av det må vi vente å se, sier Andrine Hegerberg.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund