Hopp til innhold

Hegerberg-søstrene: – Vi motiverer hverandre

Den ene spiller i Frankrike, den andre i Sverige. I kveld er søstrene Ada og Andrine Hegerberg lagkamerater igjen for Norge mot Wales.

Andrine og Ada Stolsmo Hegerberg

KLARE: Søstrene Andrine og Ada Hegerberg er klare for kveldens kamp mot Wales i Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

– Det har vært en av de viktigste faktorene som har tatt oss til det nivået vi er nå. Vi har alltid pushet hverandre og funnet mye motivasjon i hverandre, sier Ada Hegerberg da hun svarte på spørmålet om det har vært en støtte å ha en søster som også spiller fotball.

EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Wales ser du på NRK1 fra 17:45.

Møtes på landslaget

20-åringen spiller til daglig i franske Lyon, mens støresøster Andrine til daglig spiller i den svenske klubben Göteborg FC.

– Vi bruker tiden godt når vi først er sammen, det er ikke så ofte vi får muligheten til å se hverandre i løpet av året. Når vi møtes på samling sammen det er en glimrende mulighet til å se hverandre, sier lillesøster Ada Hegerberg.

I kveld skal søstrene, som sammen ble cupmestere med Stabæk i 2012, igjen spille på samme lag. Denne gangen på landslaget og nesten på hjemmebane når Norge møter Wales til EM-kvalifiseringskamp på Color Line Stadion.

Ada Stolsmo Hegerberg (t.v.) og Andrine Stolsmo Hegerberg

NORGESMESTERE: I 2012 ble Ada og Andrine Hegerberg cupmestere sammen med Stabæk.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ålesund er kaskje ikke hjemme for oss i Sundal, men jeg synes det er kjempeartig at samlinga er her, sa Andrine Hegerberg under landslagets trening foran Wales-kampen.

Norge ligger på andreplass i gruppe åtte i EM-kvalifiseringen. Østerrike leder gurppa med seks poeng en kamp mer spilt enn Norge som har tre poeng før kampen mot Wales.

Regner med å være klar

Under landslagstreningen tidligere denne uken måtte Ada Hegerberg se storesøster og resten av lagkameratene fra sidelinjen på grunn av noen smerter bak på låret.

– Det er ikke noe alvorlig så jeg tar det litt med ro, også håper jeg at vi er klar for dyst til fredag, forklarte hun ovenfor NRK.

WWCUP Norway Thailand Soccer Ada Hegerberg Elise Thorsnes

MER JUBEL?: Ada Hegerberg jubler etter scoringen mot Thailand under verdensmesterskapet i sommer.

Foto: Sean Kilpatrick / Ap

Både hun og storesøster regner med å være klare til kveldens kamp og ser fram til å spille sammen igjen.

– Vi trives godt med å spille med hverandre, om det blir mål og resultater ut av det må vi vente å se, sier Andrine Hegerberg.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Tuchel etterforskes etter bråket

  Thomas Tuchel etterforskes av det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha kritisert dommer Anthony Taylor da hans Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham. Det melder BBC.

  Etter kampen var den tyske treneren svært kritisk til dømmingen. Tuchel selv ble utvist etter kampen på grunn av en opphetet krangel med Tottenham-trener Antonio Conte.

  – Jeg kan ikke lede laget, men dommeren kan dømme neste kamp, sa Tuchel, som trolig siktet til Taylor.

  Han reagerte spesielt på at Chelsea-back Marc Cucurella ble lugget av Cristian Romero under et hjørnespark, uten at dommerne grep inn. På den påfølgende dødballen scoret Harry Kane 2-2-målet.

  – Vi har VAR som skal hjelpe dommerne med å ta de rette beslutningene. Siden når kan spillerne dra hverandre i håret? Siden når? Og hvis han ikke ser det, så klandrer jeg ikke ham for det, sa Tuchel.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Glimt vil unngå kaos – politiet slår hardt ned på pyrobruk

  Bodø/Glimt rigger for fotballfest før mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

  Det er plass til cirka 8000 tilskuere på Aspmyra.

  Politiet i Nordland sendte mandag ut en pressemelding om hvordan det ser for seg å håndtere kampen. Der sto det blant annet:

  «Det har dessverre vært tilfeller med bruk av bluss og annen pyroteknikk blant tilskuere på Aspmyra. Politiet har et ekstra fokus på dette og vil gjøre sitt for at kampen skal foregå på sikker måte, både for tilskuere og spillere. Bruk av pyroteknikk er ulovlig, og all bruk vil bli anmeldt og straffeforfulgt».

  Glimt spiller returkamp i Kroatia onsdag neste uke. Sammenlagtvinneren får plass i Mesterliga-gruppespillet.

  Norge har ikke hatt deltakere i puljespillet siden Rosenborg i 2007. RBK var med i gruppefasen av turneringen elleve ganger i perioden 1995-2007.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Tromsø (1-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Skadesmell for Villas nysignering

  Forsvarer Diego Carlos blir ute i lang tid. Den tidligere Sevilla-spilleren har røket akillesen.

  Aston Villa opplyser at Carlos må opereres. Skaden kom i lørdagens 2-1-seier over Everton.

  29 år gamle Carlos ble hentet fra Sevilla i mai. Brasilianeren spilte 136 kamper for Sevilla og vant blant annet europaligaen i 2020.

  Steven Gerrards Aston Villa står med én seier og ett tap så langt i Premier League-innledningen. (NTB)

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Frankfurt-direktør bekrefter Hauge-lån: – Den belgiske ligaen er ideell

  Eintracht Frankfurts sportsdirektør Markus Krösche røper at Jens Petter Hauge skal lånes ut til belgiske KAA Gent ut sesongen.

  – I Gent kan Jens Petter spille regelmessig fra start og også internasjonalt. Den belgiske ligaen er ideell fordi den ligner på Bundesliga når det gjelder intensitet og konkurranse, uttalte Krösche til Kicker ifølge Bulinews.

  Hauge ble kjøpt av den tyske storklubben så sent som i sommer etter å ha vært på lån hos dem forrige sesong fra Milan. Nordmannen har notert seg med tre mål og to assist på sine 37 kamper for klubben.

  22-åringen kan debutere for belgierne så tidlig som på torsdag, hvor Gent skal spille kvalifisering til Europa League mot Omonia Nikosia.

  Gent har fått en grei start på sesongen med to seiere og to uavgjort på sine fire første kamper og ligger på 4.-plass i ligaen. (NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Friso Gentsch / AP
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
Molde