NRK Meny
Normal

Hegerberg-søstrene: – Vi motiverer hverandre

Den ene spiller i Frankrike, den andre i Sverige. I kveld er søstrene Ada og Andrine Hegerberg lagkamerater igjen for Norge mot Wales.

Andrine og Ada Stolsmo Hegerberg

KLARE: Søstrene Andrine og Ada Hegerberg er klare for kveldens kamp mot Wales i Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

– Det har vært en av de viktigste faktorene som har tatt oss til det nivået vi er nå. Vi har alltid pushet hverandre og funnet mye motivasjon i hverandre, sier Ada Hegerberg da hun svarte på spørmålet om det har vært en støtte å ha en søster som også spiller fotball.

EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Wales ser du på NRK1 fra 17:45.

Møtes på landslaget

20-åringen spiller til daglig i franske Lyon, mens støresøster Andrine til daglig spiller i den svenske klubben Göteborg FC.

– Vi bruker tiden godt når vi først er sammen, det er ikke så ofte vi får muligheten til å se hverandre i løpet av året. Når vi møtes på samling sammen det er en glimrende mulighet til å se hverandre, sier lillesøster Ada Hegerberg.

I kveld skal søstrene, som sammen ble cupmestere med Stabæk i 2012, igjen spille på samme lag. Denne gangen på landslaget og nesten på hjemmebane når Norge møter Wales til EM-kvalifiseringskamp på Color Line Stadion.

Ada Stolsmo Hegerberg (t.v.) og Andrine Stolsmo Hegerberg

NORGESMESTERE: I 2012 ble Ada og Andrine Hegerberg cupmestere sammen med Stabæk.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Ålesund er kaskje ikke hjemme for oss i Sundal, men jeg synes det er kjempeartig at samlinga er her, sa Andrine Hegerberg under landslagets trening foran Wales-kampen.

Norge ligger på andreplass i gruppe åtte i EM-kvalifiseringen. Østerrike leder gurppa med seks poeng en kamp mer spilt enn Norge som har tre poeng før kampen mot Wales.

Regner med å være klar

Under landslagstreningen tidligere denne uken måtte Ada Hegerberg se storesøster og resten av lagkameratene fra sidelinjen på grunn av noen smerter bak på låret.

– Det er ikke noe alvorlig så jeg tar det litt med ro, også håper jeg at vi er klar for dyst til fredag, forklarte hun ovenfor NRK.

WWCUP Norway Thailand Soccer Ada Hegerberg Elise Thorsnes

MER JUBEL?: Ada Hegerberg jubler etter scoringen mot Thailand under verdensmesterskapet i sommer.

Foto: Sean Kilpatrick / Ap

Både hun og storesøster regner med å være klare til kveldens kamp og ser fram til å spille sammen igjen.

– Vi trives godt med å spille med hverandre, om det blir mål og resultater ut av det må vi vente å se, sier Andrine Hegerberg.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.