Thorkildsen: – Det låser seg i konkurransene

Andreas Thorkildsen var ikke helt i humør etter 82 meter og sjetteplass i Diamond League-avslutningen i Brussel fredag kveld.

Andreas Thorkildsen

– Det er så kjedelig å stange hue i veggee hver gang. Jeg vet jeg har mer inne enn det jag får ut i konkurransene, sier Andreas Thorkildsen. Nå tar han ferie

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg trodde dette skulle bli et bra stevne for meg, for det kjentes fint ut på oppvarmingen. Men i konkurransen får jeg det ikke helt til. Det låser seg. Jeg har noen tekniske utfordringer å jobbe med foran neste sesong, sa han til NRK rett etter konkurransen.

Med nøyaktig 82 meter, et kast han oppnådde i andre omgang, endte han på sjetteplass i stevnet i Brussel .

– Det var ikke all verden, sa han til NRK etter spydkonkurransen – en konkurranse han selv avbrøt etter tre av de seks omgangene.

Finsk triumf

Finnen Tero Pitkämäki var i egen klasse i Brussel med et vinnerkast på 87,32 meter. Det kom på hans fjerde forsøk, og ingen av konkurrentene hans var i nærheten av å matche ham. Nærmest var tsjekkeren Vitezslav Vesely med sitt åpningskast på 86,67 meter.

Thorkildsen sier at det som føles bra på trening, ikke fungerer i konkurransene.

– Jeg sliter med å få overgangen fra oppvarming til konkurransen til å sitte som den skal, forklarer Thorkildsen.

– Det er noe som ikke stemmer der. Jeg vet jeg har mye mer inne. Det er de siste fem meterne som mangler og da er det kjedelig å stange hue i veggen hver gang, sier Andreas Thorkildsen.

– Nå skal jeg finne meg en strand

Nå er sesongen slutt, og Andreas Thorkildsen ser fram til noen spydfrie uker.

– Men jeg depper ikke. Nå skal jeg slappe av noen uker. Det er tid for ferie for alle i dette gamet. Oppkjøringen begynner først i november. Nå skal jeg finne meg en strand, og spydet blir hjemme, lover det norske spydesset.

Siste nytt

 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP
 • Tomoe Hvas med juniorrekord

  Tomoe Zenimoto Hvas svømte i dag semifinale på 100 meter butterfly i kortbane-VM. Nordmannen svømte inn på 5. plass med tiden 50.49. Det er ny personlig rekord for 18-åringen, og også verdensrekord for juniorer. Han var åtte hundredeler fra finale.

  SVØMMING, KORTBANE-EM 2017
  Foto: Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Spania - Norge
EM håndball kvinner: Ungarn - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Tyskland