NRK Meny
Normal

Thorkildsen: – Det låser seg i konkurransene

Andreas Thorkildsen var ikke helt i humør etter 82 meter og sjetteplass i Diamond League-avslutningen i Brussel fredag kveld.

Andreas Thorkildsen

– Det er så kjedelig å stange hue i veggee hver gang. Jeg vet jeg har mer inne enn det jag får ut i konkurransene, sier Andreas Thorkildsen. Nå tar han ferie

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg trodde dette skulle bli et bra stevne for meg, for det kjentes fint ut på oppvarmingen. Men i konkurransen får jeg det ikke helt til. Det låser seg. Jeg har noen tekniske utfordringer å jobbe med foran neste sesong, sa han til NRK rett etter konkurransen.

Med nøyaktig 82 meter, et kast han oppnådde i andre omgang, endte han på sjetteplass i stevnet i Brussel .

– Det var ikke all verden, sa han til NRK etter spydkonkurransen – en konkurranse han selv avbrøt etter tre av de seks omgangene.

Finsk triumf

Finnen Tero Pitkämäki var i egen klasse i Brussel med et vinnerkast på 87,32 meter. Det kom på hans fjerde forsøk, og ingen av konkurrentene hans var i nærheten av å matche ham. Nærmest var tsjekkeren Vitezslav Vesely med sitt åpningskast på 86,67 meter.

Thorkildsen sier at det som føles bra på trening, ikke fungerer i konkurransene.

– Jeg sliter med å få overgangen fra oppvarming til konkurransen til å sitte som den skal, forklarer Thorkildsen.

– Det er noe som ikke stemmer der. Jeg vet jeg har mye mer inne. Det er de siste fem meterne som mangler og da er det kjedelig å stange hue i veggen hver gang, sier Andreas Thorkildsen.

– Nå skal jeg finne meg en strand

Nå er sesongen slutt, og Andreas Thorkildsen ser fram til noen spydfrie uker.

– Men jeg depper ikke. Nå skal jeg slappe av noen uker. Det er tid for ferie for alle i dette gamet. Oppkjøringen begynner først i november. Nå skal jeg finne meg en strand, og spydet blir hjemme, lover det norske spydesset.

Siste nytt

 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP
 • Liverpool knuste Bournemouth 4-0

  Liverpool imponerte mot Joshua King og Bournemouth. Dermed har de heng på lagene som ligger og vaker bak Manchester City. King måtte ut med skade i den første omgangen.

  Philippe Coutinho
  Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal