Usain Bolt avsluttet med 9,80

Sprintkongen Usain Bolt gjorde som han ville
sesongavslutningen og vant 100-meteren under Diamond League-stevnet i den belgiske hovedstaden fredag.

Usain Bolt slo alle på hundremeteren under Diamond League-stevnet i Brussel fredag. Her får man se reprisene av løpet.

Bolt vant nok en hundremeter

Jamaicaneren klokket i mål med tiden 9,80. Bolt slo amerikaneren Michael Rogers på annenplass med ti hundredeler.

100-meteren var en av få øvelser fredag som ikke var en del av Diamond League-programmet i Brussel.

– Det var mitt siste løp denne sesongen. Tiden var nær min årsbeste (9,77), så jeg er fornøyd, sa Bolt etter seieren.

Han valgte å stå over 200-meteren fordi han følte seg sliten. Bolt tok tredobbelt gull under friidretts-VM forrige måned.

Jays avsluttet med årsbeste

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure avsluttet sesongen flott med sesongbeste på 200-meteren

Jaysuma Saidy Ndure løp inn til årsbeste og ble nummer fem på 200 meter under Diamond League-stevnet i Brussel fredag. Jamaicanske Warren Weir vant. Ndure hang lenge godt med, men det ble for tøft på den siste tredelen av løpet. Han klokket inn til femteplassen med tiden 20,23.

Sprintkongen Usain Bolt sto over 200-meteren. Dermed grep landsmannen Weir sjansen og vant distansen med tiden 19,87.

Også annenplassen ble jamaicansk. Nickel Ashmeade endte seks hundredeler bak Weir. Amerikaneren Walter Dix ble nummer tre.

Massefall på 1500-meteren

Andreas Thorkildsen endte på sjetteplass i spyd med 82,00 meter. Det resultatet fikk han i andre omgang, etter å ha åpnet med 77,44. I tredje omgangskastet han dødt, og så ga han seg.

Tero Pitkämäki vant med 87,32, foran Vietzslav Vesely med 86,67.

Kvinnenes 1500 meter ble vunnet av Sveriges Abeba Aregawi på 4.05,41. Det løpet ble preget av et massefall ved passering en runde fra mål. Fem-seks jenter snublet i hverandre og falt i en røys på målstreken.

Se massefallet her:

Under 1500-meteren til kvinnene under Diamond League fredag gikk det skeis for flere av løperne. Et stykke ut i løpet gikk mange av dem i bakken grunnet fall.

Massefall på kvinnenes 1500 meter

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.