Hopp til innhold

Amerikansk talent satt på plass av Jakob Ingebrigtsen: – Skal ikke late som man er noe man ikke er

Da det amerikanske løpetalentet Cooper Teare meldte på sosiale medier at han og Jakob Ingebrigtsen var rivaler, startet diskusjonene.

Ingebrigtsen Teare

KONKURRENTER: Jakob Ingebrigtsen, Cooper Teare (midten) og Cole Hocker stilte på pressekonferanse sammen før milløpet i Eugene.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Selvfølgelig skal man ha respekt for dem som sier før de gjør noe at de skal gjøre noe, og har målsettinger og jobbe hardt mot et mål man har. Samtidig skal man ikke late som at man er noe annet enn det man er, sier Jakob Ingebrigtsen.

For tidligere denne uka inkluderte den relativt ukjente mellomdistanseløperen Cooper Teare nordmannen i en post på Instagram. «Mange mennesker vet det kanskje ikke (inkludert ham), men Jakob Ingebrigtsen og jeg har vært rivaler i årevis, og på lørdag møtes vi igjen i Pre Classics», skrev den amerikanske 22-åringen.

Teare Instagram
Foto: Skjermdump Instagram

Han la ved et bilde fra U20-VM i 2018, hvor den ett år yngre nordmannen tok sølv. Teare ble nummer 10.

Skapte diskusjoner

Og det tok ikke lang tid før Jakob Ingebrigtsen kommenterte innlegget. «Jeg ville ikke kaldt det løpet rivaliserende, men gleder meg til Pre».

Posten har fått over 200 kommentarer, og diskusjonene har også gått på ulike løpeforum i blant annet USA. Noen ler, andre mener de faktisk nærmest krangler. Dagen før de to møtes igjen for første gang, i Diamond League-stevnet i Eugene, utdyper Ingebrigtsen kommentaren overfor NRK.

Jeg og Cheruiyot og de andre som har vært i sirkuset i mange år, er rivaler. Man kan ikke bruke det begrepet hvis man ikke har vært med og konkurrert før, men det betyr ikke at man ikke er i stand til å kjempe om de beste posisjoner.

Synes du han ble for eplekjekk?

Det er kanskje feil bruk av ord, og det er egentlig ikke så nøye, men jeg satser for alle sin del at alle løper fort her. Det er litt kjekt for alle, inkludert meg selv at det er flere som løper fort, svarer 21-åringen.

Han satte meg på plass

Teare stiller i sitt første Diamond League-løp, men har imponert mange denne sesongen med tiden 3.34,81 på 1500 meter og 3.50,17 på den engelske mila. Han understreker at det hele var ment som en spøk.

Han tok meg vel nesten igjen med en runde i det løpet bildet er fra, men folk tok posten ganske seriøst og det har skapt litt «hype» uansett hva som skjer. Det (løpet) kommer til å bli gøy og flere kommer til å følge med nå, mener Teare, som har studert i Eugene og har Hayward Field som hjemmebane.

Cooper Teare

STORTALENT: Cooper Teare.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Hva synes du om svaret du fikk?

Jeg likte det. Han satte meg på plass, og rettmessig slik en olympisk mester skal gjøre. Jeg elsker det og vi har god konkurranseinstinkt her, så det blir gøy å komme seg på startstreken.

Satte du ham på plass, Jakob?

Nei, men synes det kanskje er feil å bruke andre for å fremme seg selv, men dem om det.

Det er et stjernespekket felt på Bowerman Mile lørdag kveld norsk tid. Både Timothy Cheruiyot og Abel Kipsang er på plass i VM-byen, i tillegg til brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen og flere amerikanske stjerner. Sandnes-løperen synes bare det er gøy at det blir diskusjoner i forkant av konkurransene, og er enig i at det skaper litt ekstra spenning.

Jakob og Filip Ingebrigtsen

KLARE: Jakob og Filip Ingebrigtsen fikk trene alene på Hayward Field fredag morgen. Lørdag sesongåpner begge i Diamond League.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Det som er fint med løping er at det er så målbar, så man kan si hva man vil. Det trenger ikke ha noen rot i virkeligheten, men hvis du har resultatene til å backe det opp så er det plutselig noe annet, forteller Ingebrigtsen.

Er det noen sjanse for at du blir slått av Cooper Teare?

Nei, det tror jeg ikke, svarer han og flirer.

Jeg frykter ingen.

 • Se Diamond League fra Eugene på NRK1 lørdag klokken 22.00. The Bowerman Mile går 23.39.

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste