Hopp til innhold

Amerikansk talent satt på plass av Jakob Ingebrigtsen: – Skal ikke late som man er noe man ikke er

Da det amerikanske løpetalentet Cooper Teare meldte på sosiale medier at han og Jakob Ingebrigtsen var rivaler, startet diskusjonene.

Ingebrigtsen Teare

KONKURRENTER: Jakob Ingebrigtsen, Cooper Teare (midten) og Cole Hocker stilte på pressekonferanse sammen før milløpet i Eugene.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Selvfølgelig skal man ha respekt for dem som sier før de gjør noe at de skal gjøre noe, og har målsettinger og jobbe hardt mot et mål man har. Samtidig skal man ikke late som at man er noe annet enn det man er, sier Jakob Ingebrigtsen.

For tidligere denne uka inkluderte den relativt ukjente mellomdistanseløperen Cooper Teare nordmannen i en post på Instagram. «Mange mennesker vet det kanskje ikke (inkludert ham), men Jakob Ingebrigtsen og jeg har vært rivaler i årevis, og på lørdag møtes vi igjen i Pre Classics», skrev den amerikanske 22-åringen.

Teare Instagram
Foto: Skjermdump Instagram

Han la ved et bilde fra U20-VM i 2018, hvor den ett år yngre nordmannen tok sølv. Teare ble nummer 10.

Skapte diskusjoner

Og det tok ikke lang tid før Jakob Ingebrigtsen kommenterte innlegget. «Jeg ville ikke kaldt det løpet rivaliserende, men gleder meg til Pre».

Posten har fått over 200 kommentarer, og diskusjonene har også gått på ulike løpeforum i blant annet USA. Noen ler, andre mener de faktisk nærmest krangler. Dagen før de to møtes igjen for første gang, i Diamond League-stevnet i Eugene, utdyper Ingebrigtsen kommentaren overfor NRK.

Jeg og Cheruiyot og de andre som har vært i sirkuset i mange år, er rivaler. Man kan ikke bruke det begrepet hvis man ikke har vært med og konkurrert før, men det betyr ikke at man ikke er i stand til å kjempe om de beste posisjoner.

Synes du han ble for eplekjekk?

Det er kanskje feil bruk av ord, og det er egentlig ikke så nøye, men jeg satser for alle sin del at alle løper fort her. Det er litt kjekt for alle, inkludert meg selv at det er flere som løper fort, svarer 21-åringen.

Han satte meg på plass

Teare stiller i sitt første Diamond League-løp, men har imponert mange denne sesongen med tiden 3.34,81 på 1500 meter og 3.50,17 på den engelske mila. Han understreker at det hele var ment som en spøk.

Han tok meg vel nesten igjen med en runde i det løpet bildet er fra, men folk tok posten ganske seriøst og det har skapt litt «hype» uansett hva som skjer. Det (løpet) kommer til å bli gøy og flere kommer til å følge med nå, mener Teare, som har studert i Eugene og har Hayward Field som hjemmebane.

Cooper Teare

STORTALENT: Cooper Teare.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Hva synes du om svaret du fikk?

Jeg likte det. Han satte meg på plass, og rettmessig slik en olympisk mester skal gjøre. Jeg elsker det og vi har god konkurranseinstinkt her, så det blir gøy å komme seg på startstreken.

Satte du ham på plass, Jakob?

Nei, men synes det kanskje er feil å bruke andre for å fremme seg selv, men dem om det.

Det er et stjernespekket felt på Bowerman Mile lørdag kveld norsk tid. Både Timothy Cheruiyot og Abel Kipsang er på plass i VM-byen, i tillegg til brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen og flere amerikanske stjerner. Sandnes-løperen synes bare det er gøy at det blir diskusjoner i forkant av konkurransene, og er enig i at det skaper litt ekstra spenning.

Jakob og Filip Ingebrigtsen

KLARE: Jakob og Filip Ingebrigtsen fikk trene alene på Hayward Field fredag morgen. Lørdag sesongåpner begge i Diamond League.

Foto: Hanne Skjellum / NRK

Det som er fint med løping er at det er så målbar, så man kan si hva man vil. Det trenger ikke ha noen rot i virkeligheten, men hvis du har resultatene til å backe det opp så er det plutselig noe annet, forteller Ingebrigtsen.

Er det noen sjanse for at du blir slått av Cooper Teare?

Nei, det tror jeg ikke, svarer han og flirer.

Jeg frykter ingen.

  • Se Diamond League fra Eugene på NRK1 lørdag klokken 22.00. The Bowerman Mile går 23.39.

Siste nytt

  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal