Hopp til innhold

Iuel slår tilbake mot Rodals kritikk: – Visste ikke om det kom en hær av folk

Amalie Iuel satte personlig rekord da hun tok seg videre til semifinale på 400 meter hekk under VM i Eugene. Vebjørn Rodal mener hun heller burde spart på kreftene.

Satte personlig rekord i VM-forsøket.

SE LØPET: Slik innledet Amalie Iuel sitt VM.

Iuel hadde sjuende best tid av samtlige i nattens forsøksheat med 54,70. Hennes gamle personlige rekord var på 54,72.

– Det er veldig deilig å gjøre sitt beste løp noensinne i et VM. Da har man prikka formen ganske bra, sier Iuel til NRK umiddelbart etter løpet.

Hun leverte altså sitt beste løp siden VM i Doha i 2019.

09cXrt1EOZ0

ALDRI VÆRT BEDRE: Amalie Iuel satte personlig rekord i forsøket.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg hadde på følelsen at jeg måtte få til et løp som jeg hadde i Doha. Sånn sett var det ganske bra timet.

At hun hadde den sjuende beste tiden, legger hun imidlertid lite vekt på.

– Det var mange som løp ganske billig i forsøket. Jeg måtte løpe mitt livs løp, påpeker hun.

– Ville ha kikket meg rundt

– Et kjempefint gjennomført løp av Amalie. Hun tar ingen sjanse på å roe ned noen plass og går tøft fra start. En fin start på VM, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

NM i friidrett 2021

EKSPERT: Vebjørn Rodal.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Samtidig mener han at det kanskje var for bra. Fire løpere ville gå direkte videre fra Iuels heat. Fire løpere skilte seg klart ut, og Iuel endte på tredjeplas. Hun kunne løpt et sekund saktere og likevel vært direkte videre.

Jeg ville ha kikket meg rundt og telt etter den åttende hekken, det er jeg ikke i tvil om. Jeg tenker at når det er fire løpere som går videre og det er så stor avstand ned til nummer fem, så tror jeg kanskje jeg ville satset på å spare litt krefter, sier han.

Iuel er imidlertid ikke enig

– Jeg så at det kom et par på innsiden av meg. Jeg visste ikke om det kom en hær av folk, eller bare et par. Når du løper blindt som jeg gjorde nå i bane syv, så er det vanskelig å vite hvor du har resten av feltet, påpeker hun.

Les også Utøvere mistrives med VM-forholdene: Amalie Iuel satte opp hjemmelaget kjøleanlegg

Amalie Iuel og hjemmelaget aircondition

Rodals kommentatorkollega Christina Vukcivic Demidov støtter Iuel.

Jeg synes hun skulle gjøre akkurat som hun gjorde, for hun ønsker å sette personlig rekord, og det er ikke sikkert hun har nok krefter i en semifinale uansett. Jeg liker den stilen at hun gutser allerede i forsøket, sier Demidov.

Fikk syra

I Doha for to år siden løp ikke Iuel like fort i semifinalen som i forsøket. Denne gangen må det motsatte skje, om hun skal ta seg til en finale.

SVdQDJqC7gs

LITE HVILE: Amalie Iuel skal ned i blokka igjen et døgn etter forsøket.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Topp åtte og finaleplass krever nok enda litt mer, så får vi se om det er enda mer å gå på når hun kommer til semifinale i morgen, sier Rodal, som rett etter løpet var opptatt av Iuels restitusjon.

Jeg ville ikke ha stått i ro eller sittet i ro noe særlig mye lenger nå, jeg ville rørt på de store musklene og fått sirkulert blodet mest mulig for å korte ned restitusjonstida maksimalt. De blir tøft å gå ned igjen i blokka i morgen, så det er viktig å få gjort ting så riktig som mulig nå.

– Jeg kjente at jeg fikk syra. Nå er det bare å lade opp til i morgen, sier Iuel selv.

Norges beste på distansen, Line Kloster, deltar ikke i VM. Hun flyttet nylig den norske rekorden til knallsterke 53,91.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal