NRK Meny
Normal

Forventer underholdning fra denne mannen

Alexis Sanchez er mannen flest av supporterklubblederne trekker fram som den store underholderen i Premier League den kommende sesongen.

FBL-ENG-PR-COMMUNITY-ARSENAL-MAN CITY

Alexis Sanchez er mannen flest forventer at bidrar til Premier League-underholdning den kommende sesongen.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Lørdag 16. august starter årets Premier League-sesong. Tusenvis av nordmenn har sett frem mot denne datoen og kan knapt vente med å se eget lag i aksjon for første gang på flere måneder.

Vi har stilt de norske supporterlederne for Premier League-lagene fire spørsmål om den kommende sesongen.

1. Hva forventer du av ditt eget lag denne sesongen?

2. Hvis du må velge et lag som ikke er ditt eget, hvem håper du vinner Premier League? Og hvorfor?

3. Hvem blir den mest underholdende spilleren (av alle) å følge denne sesongen? Hvorfor?

4. Hvilket lag unner du minst Premier League-seieren? Hvorfor?

Arsenal

Morten Ruud Irgens, redaktør Gunners.no

1. Jeg forventer at vi tar et stort skritt nærmere ligagullet, samt en ny tur til Wembley i én av cupene.

2. Jeg håper Everton vinner ligaen. Har sansen for klubber som klarer seg bra med mindre ressurser enn de store.

3. En smule subjektivt, men Alexis Sanchez blir nok en publikumsfavoritt. Med mål og assists kommer han til å bli den mest underholdende spilleren Premier League kan by på.

4. Kanskje ikke så overraskende, men våre nærmeste naboer trenger vi ikke å se på den øvre halvdelen av tabellen.

Aston Villa

Øyvind Siegel, styreformann Aston Villa Supporters Club

1. Vi forventer at vi gjør en bedre sesong enn i fjor. Mitt håp er at vi er blant de 12 beste i kommende sesong.

2. I år håper jeg det blir Chelsea eller Arsenal som tar hjem gullet, Arsenal helst fordi de kommer til å ha en fin spillerstall i år og fordi de spiller fin fotball. Ønsker ikke et lag fra Manchester på toppen igjen. Og i hvert fall ikke Liverpool.

3. Sanchez fra Arsenal, fordi han gjorde det så bra i VM og fordi han er en spiller som kan gjøre det uventende på banen.

4. West Bromwich, det ville vært forferdelig for oss i fra Midlands. Det er jo vi som er den største klubben i det distriktet., og de ville latt oss få høre det i flere sesonger hvis det skjedde.

Burnley

Henning Mathisen, formann Burnley Supporterclub

Britain Socccer League Cup

Danny Ings kan bli en profil, tror Henning Mathisen fra Burnleys supporterklubb.

Foto: Richard Sellers / Ap

1. Burnley er jo nyopprykka og er stort sett tippet ned av alle eksperter, vi har lite å tape så det er bare å håpe på stang inn, lite skader og få kort. Med et par nye spillere til så tror jeg vi klarer oss og da er livet bra. Vi er selvsagt avhengig av at spillere som Ings, Trippier, Heaton og andre leverer varene som i fjor, men disse gutta er ekstra viktige.

2. Det hadde vært gøy om ingen av Manchester City, Manchester United, Arsenal eller Chelsea hadde vunnet. Lag som Everton eller Tottenham hadde vært gøy, men det skjer neppe. Blir nok et av de fire nevnte, det er jo på en måte fire kjøpelag med alt det innebærer. Alle er på en måte kjøpelag, men lag som Tottenham og Everton er ikke så ille som de fire. Hadde vært gøy med Everton som har vært brukbare i mange år uten å ta det siste steget. De har flere spennende spillere.

3. Det er ikke så lett å si med alle de nye stjernene som har kommet, men tipper det blir en fra et av de store lagene, eller skal vi si at Burnleys Danny Ings vil bli en hit i år? 20 mål og inn i landslagstroppen. Han er er en spiss som blør for laget og en herlig type.

4. Er ikke spesielt glad i Liverpool, men tror de ikke er gode nok uansett. Er jo kjedelig om City, United, Arsenal eller Chelsea tar gullet. Premier League trenger noe nytt, vi får se hva som skjer.

Chelsea

Vidar Helseth, daglig leder Chelsea Supporters Norway

1. Denne sesongen forventer jeg at vi befinner oss blant de øverste to plassene ved sesongslutt. 60/40 i favør 1. plass.

2. Arsenal, fordi de spiller flott fotball, jobber smart med utvikling av egne og unge spillere og sløser ikke penger.

3. Det kan fort bli Hazard, men jeg frykter også at Mata kan våkne under Van Gaal. Hazard fordi han er leken og uforutsigbar og sylskarp i sin bevegelighet. Mata fordi han finner rom med utsøkte baller som få andre tør å forsøke. De kommer begge til å kjempe om å være assistkonge.

4. Liverpool, fordi supporterne deres brenner draktene til spillere som forlater deres synkende skute, og de lønner spillere som biter folk.

Crystal Palace

Espen Olavesen, leder i Crystal Palace Supporters Scandinavia

1. Vi håper og tror Palace fortsetter der de slapp i forrige sesong. God defensiv organisering, hardt arbeid og giftige kontringer. Det kan bli tøft å kopiere forrige sesongs 11. plass, men med ligaens beste supportere i ryggen tror jeg på fornyet kontrakt i Premier League.

2. Burnley. Jeg vil aldri oppleve oppriktig glede over at noen andre enn Palace vinner, men har alltid litt sympati med underdogs.

3. Julian Speroni, Crystal Palace. Speroni er en meget bra keeper som har spilt ti år i Palace. Han storspilte da klubben berget plassen i vår, men forventes tøff kamp om plassen av Wayne Hennesey kommende sesong. Speroni er kåret til årets spiller fire ganger og er en ytterst sympatisk person. For meg er det mer underholdene å se en klubblegende gi alt for klubben enn en overbetalt fotballkunstner briljere med overstegsfinter.

4. Manchester United. Det bare er slik. Har vokst opp med å ikke like United.

Everton

Helge Grunnevåg, leder Everton Supporters Club Norwegian Branch

1. Ønsker å se forbedring fra i fjor. Gjerne en cupfinale. Vil ikke ha høye forhåpninger, men det er klart at vi har et lag som er kapabel til å klare en mesterligaplass.

2. Da må jeg si United, bare for å irritere Liverpool-fansen.

3. Jeg tror Sanchez i Arsenal kan være artig å se på. Yaya Toure er alltid i egen klasse. Den nye mannen Besic i Everton kan også bli en voldsom overraskelse.

4. Liverpool. Det trenger ikke noen videre forklaring tror jeg.

Leicester

Per Arne Hansen, Leicester City Supporters Club Norway Branch

1. Tror Leicester blir en positiv overraskelse, og det av de nyopprykkede lagene som klarer seg best. Hadde en fantastisk sesong i Championship i fjor og har
et spennende lag på gang. Er ubeseiret i pre-season og slo Werder Bremen i generalprøven på lørdag. Har hentet inn noen spennende spillere i blant annet Leonardo Ulloa fra Brighton og Marc Albrighton fra Aston Villa. Disse vil helt sikkert være med å bidra i årets sesong. I tillegg har de aller fleste og viktigste spillerne forlenget sine avtaler med klubben. Kasper Schmeichel, Danny Drinkwater og Jamie Vardy vil være spillere som vil gjøre seg positivt bemerket kommende sesong. Forventer en plassering fra 10-15 plass og fornyet plass i Premier League til neste år.

2. Har ingen forhåpninger utover eget lag.

3. Ingen spesiell, men tror mange spillere på mange lag vil underholde stort og at vi får nok en fabelaktig Premier League-sesong.

4. Det laget som står med flest poeng etter sesongslutt fortjener å vinne, uansett hvilket lag det er.

Liverpool

Torbjørn Flatin, redaktør Liverpool FC Supporters Club Norway

FBL-ENG-PR-CRYSTAL PALACE-LIVERPOOL

Philippe Coutinho bør helst se gladere ut enn dette om Torbjørn Flatin fra Liverpools supporterklubb skal få rett i at han skal bli årets mest underholdende spiller.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

1. Jeg forventer at Liverpool er med i kampen om ligagullet, slik de var forrige sesong.

2. For en som har fulgt med i engelsk fotball siden tippekampens barndom synes jeg at det er hyggelig at Leicester er tilbake i toppdivisjonen.

3. Philippe Coutinho har vært strålende for Liverpool under treningskampene. The Kop vil håpe at han under fraværet til Luis Suarez nå vil blomstre ytterligere i sin rolle som playmaker.

4. Manchester United er Liverpools største rival, slik er det bare.

Manchester City

Tor Sønsteby, leder i Manchester Citys supporterklubb

1. Topp 4.

2. Crystal Palace fordi de har de beste supporterne.

3. David Silva. Skadefri er han fantastisk å se på som tilrettelegger. Han er Man Citys viktigste spiller offensivt.

4. I Premier League vinner alltid det laget som er best over 38 kamper, den prestasjonen unner jeg de som vinner. Dette er ingen cup hvor tilfeldigheter og dommer avgjørelser kan spille inn.

Manchester United

Dag Langerød, ansvarlig redaktør i Manchester Uniteds Skandinaviske Supporterklubb

1. Jeg forventer at vi starter sesongen på topp, grunnet en rekke kamper som virker litt enklere. Jeg forventer at vi slår andre topplag og at vi er med i helt i toppen gjennom hele sesongen, og hvis United er det så kan alt skje. Da kan vi også gå fra 7. plass til seriegull på ett år.

2. Kan ikke svare. Det er ingen andre lag jeg håper vinner serien, men sier seg selv at det er bedre at Burnley eventuelt tar gull enn at noen av rivalene våre tar det.

3. Tror Juan Mata får en stor sesong i 10er-rollen hos United. Hos andre vil jeg trekke frem Christian Eriksen. Ble bedre og bedre i fjor, og tror han kan ta nye skritt under Pochettino i Tottenham,

4. Dette blir et personlig svar. Jeg har mange Liverpool-kamerater, og det vil være slitsomt å møte dem hvis de skulle lykkes. Samtidig har de kommet til toppen igjen med en gjennomarbeidet offensiv stil. Arsenal driver sunnere enn mange andre, mens et par av de andre topplagene har kommet til toppen kun takket være pengene til rike utenlandske eiere.

Velger man den moralske inngagen vil altså City og Chelsea være svaret, men helt personlig – ett år med gnåling fra Liverpool-fans vil være verst – selv om jeg har stor respekt for måten Brendan Rodgers har snudd Liverpool-skuta på.

Newcastle

Audun Hageskal, leder i Toon Army Norway

SOCCER-ENGLAND/ Chelsea's Cesc Fabregas gestures during their friendly soccer match against Real Sociedad at Stamford Bridge in London

Cesc Fabregas' retur til England blir imøtesett med begeistring av Newcastles supporterklubb.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

1. Forventningene før sesongen er som alltid høye. I sommer har vi signert ni nye spillere, og spenningen er stor knyttet til våre nye menn. Jeg forventer store endringer fra siste halvdel av fjorårets sesong, da innsatsen var laber og resultatene om mulig enda mer deprimerende. Jeg krysser fingrene for at Newcastle igjen vil bli å se i Europa sesongen 2015/16.

2. I utgangspunktet er svaret ingen. Må jeg velge, så sier jeg Tottenham. Rett og slett på grunn av at jeg liker spillet de spiller og kunne tenkt meg flere av lagets spillere på Newcastle.

3. Igjen vanskelig, men jeg tror Fabregas' retur til engelsk fotball kan bli en fryd for øyet. Det samme gjelder Diego Costa og Sanchez. Og så må jeg si at jeg tror på vår egen Remy.

4. Vår erkerival Sunderland. Kort og godt.

Queens Park Rangers

Kåre Svang, leder for QPR Supporters Club of Scandinavia

1. Jeg forventer en tøff sesong med neglebiting til rundt 17. mai. Er helt sikker på at plassen ikke vil bli reddet før i de siste kampene, men vi klarer oss med et nødskrik. Håper på en 15. plass - noe som er innen rekkevidde, men vi trenger, som alle lag nedover på tabellen, litt «stang inn» i noen kamper.

2. Jeg håper kun at QPR vinner - men det er nok å dra det langt. Jeg tror Manchester United kommer tilbake etter den skuffende fjorårssesongen og vinner Premier League på en overbevisende måte. Ny manager, gode signeringer og ikke minst resultatene i oppkjøringen tyder på et lag i medvind og med stø kurs mot titler.

3. Jeg tror det blir en av ungguttene på Arsenal. Mange herlige spillertyper og hvilken fart og teknikk de har. På en god dag finner du ikke bedre spillere. Ramsey og Wilshere er to av dem, men kunne nevnt ytterligere et par hos Gunners.

4. Chelsea - vår nabo i Vest-London - et steinkast unna.

Southampton

Harald Olimb Norman, skribent Southampton Supporters of Norway

1. Vi har jo mistet en del av nøkkelspillerne noe som gjør innledningen til sesongen svært spennende. Forventingene er likevel å ha god margin ned til bunnlagene og at året benyttes til å bygge opp et nytt storlag.

2. Manchester United fremstår som et meget sterkt lag med en svært god manager. England trenger et underholdene og ekte lag, og når Southampton da må ta en hvileskjær satser jeg på The Red Devils.

3. Luke Shaw er den definitivt mest spennende spilleren. Vil han klare presset i garderoben? På matta? I media? Han er en svært offensiv spiller med masse kvaliteter som kan glede et helt folk.

4. Liverpool. Når de fullstendig mangler spillerutviklingsprogrammer og bare satser på å kjøpe seg til ligaseier så er etikken og moralen borte.

Stoke

Richard Prestegård, Nestleder/webansvarlig Stoke City Supporters Branch, Norway

1. Håper at vi klarer å gjøre det like bra som i fjor. Topp åtte er det store målet, det ville vært en veldig god prestasjon. Jeg tror det kan bli spennende å følge Stoke i år på en annen måte enn før.

2. Jeg liker de lagene som er underdogs. Jeg tror jeg ville gått for Everton. De har litt det samme som Stoke, de har bygd seg opp litt etter litt.

3. Jeg tror Alexis Sanchez i Arsenal kan bli spennende. Kan gi en ny dimensjon til Premier League og Arsenal som trenger en sånn spillertype.

4. Der svarer jeg Manchester United av den enkle grunn at de har vunnet så mange ganger at de godt kan la noen andre vinne.

Sunderland

Sunderland Supporters Club Scandinavian Branch

SOC-FOC-SPO-INTERNATIONAL-CHAMPIONS-CUP-2014---MANCHESTER-CITY-V

Yaya Toure er fantastisk, mener Sunderlands supporterklubb.

Foto: Mike Stobe / Afp

1. Etter forrige sesongs «Great Escape» rekner jeg med en midt på treet-tilværelse med plass mellom 7-13.

2. Da må det bli Arsenal. Dels grunnet klubbens fornuftige drift, ikke styrt av kjeltringpenger eller tricks, men fra inntekter klubben selv genererer. Og at klubben fortjener suksess.

3. Citys Yaya Toure er fantastisk både offensivt og defensivt med flotte mål og imponerende løp.

4. City på grunn av pengebruken og måten man har prøvd å unngå Financial Fair Play-reglene.

Swansea

Kjell André Steen, Jack Army Norway

1. Det kommer såklart litt an på hva som skjer før overgangsvinduet stenger. Men klarer vi å få inn forsterkninger defensivt, tror jeg vi kan havne rundt 8. plass.

2. Da ville jeg valgt Hull. Fordi de kommer fra omtrent samme situasjon som oss. Og har brukt omtrent like lang tid på å komme fra bunnen av ligasystemet til Premier League.

3. Wilfried Bony. Fordi han er en stor, sterk spiss som forhåpentligvis kommer til å score masse flotte mål.

4. Manchester City og Chelsea. Fordi de driver med økonomisk doping, og prøver å kjøpe seg tittelen.

Tottenham

Vidar Edell, leder Tottenhams Venner

1. Jeg håper på en god sesong, med et mål å ende i topp-fire. Alle lagene rundt oss er styrket, men jeg håper og tror at en ny og spennende manager får mye ut av en meget sterk og stor spillerstall. Jeg tror flere vil utvikle seg meget positivt, herunder Erik Lamela.

2. Jeg er ikke veldig opptatt av det, men ser selvsagt helst at det ikke er noen fra London.

3. Erik Lamela. Har stor tro på at vår nye manager får ham til å vise det han kan – som er mye!

4. Naboklubben. Selvsagt.

West Bromwich

Henrik Skaalvold, leder i Baggies Norway

1. Håper på litt mer stabil fotball. Ikke Jekyll and Hyde hele tiden. Dessuten håper jeg at vi klarer å avgjøre litt flere kamper, eller bærer det ned i Championship. Det var bare flaks at det var tre klubber som var enda dårligere enn oss i fjor.

2. Håpløst spørsmål, men da svarer jeg Newcastle. Det er en flott og stor klubb med fantastiske fans som ikke har fått stort igjen. Hadde vært fantastisk om en sånn klubb hadde tatt det, men det skjer jo ikke.

3. Hvis Van Gaal klarer å få fart på de røde i Manchester, så kan Juan Mata være en fantastisk spiller. Noen av profilene de siste sesongene har forsvunnet til Real Madrid og Barcelona. Men om Arsenal får til det hurtige spillet som de gjorde i fjor, så er det kjempegøy å se på.

4. Håper Stoke rykker ned. Egentlig har jeg ikke noe mot noen lag, men West Brom taper nesten alltid mot Stoke, og ikke er jeg så glad i stilen deres heller. Selv om det ble bedre under Mark Hughes i fjor. Hadde Wolverhampton vært oppe hadde jeg sagt dem.

West Ham

Tore Søyland, leder Scandinavian Hammers

1. Jeg forventer to ting. At vi unngår å kjempe i nedrykksstriden. At vi spiller mer underholdende fotball enn hva vi gjorde forrige sesong.

2. Liverpool. Mest fordi Steven Gerrard fortjener et seriemesterskap nå, men også fordi de var Premier Leagues beste offensive lag forrige sesong.

3. Eden Hazard. I mine øyne Premier Leagues beste offensive spiller. Forhåpentligvis blir det også underholdende å følge West Hams store sommerkjøp, Enner Valencia.

4. Jeg har ingen spesielle preferanser på dette.

P.S. Hull er ikke med i denne oversikten. NRK har prøvd å komme i kontakt med representanter fra supporterklubben til klubben uten å lykkes.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Müller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag