Agüero-magi sikret «dramatisk» luke opp for United

José Mourinho ønsket ikke snakke om ligatittelen før byderbyet mot Manchester City. Etter en fantastisk oppvisning av Pep Guardiolas menn - med et fantastisk Sergio Agüero-mål som høydepunktet - ser den drømmen enda mer mørk ut.

– 12 poeng er dramatisk for en klubb som Manchester United, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, kort tid etter at argentineren vartet opp med en lekker oppvisning, som sikret 2-0 til de lyseblå på Etihad søndag kveld.

Utilnærmelige City

Det stod allerede 1-0 til City etter en David Silva-scoring i første omgang. Men like etter pause bestemte Agüero seg for å innta hovedrollen på Etihad.

Han danset seg forbi en rekke forsvarere, slo et presist veggspill med Raheem Sterling, før han banket ballen opp i nettaket - mellom armene på keeper David de Gea - og rett i mål. Alt United-håp virket ute.

Og selv om Anthony Martial reduserte til 2-1 på straffespark, så svarte City fem minutter før slutt ved Ilkay Gündogan.

Det endte med Manchester City-seier. Pep Guardiolas menn virker helt utilnærmelige i egen liga. Ubeseiret på de første 12 kampene. 32 poeng og tabelltopp. Manchester United ligger plassert på en åttendeplas - 12 poeng bak rivalen.

– Det gir ikke mening å snakke om tittelen, sa Mourinho på en pressekonferanse før de to gigantene møttes søndag. Det ser enda tyngre ut akkurat nå.

Svak de Gea-involvering

Det tok bare et snaut kvarter før den første ballen lå i nettet bak de Gea i United-buret. David Silva fant Sterling, som videre spilte til Bernardo Silva. Han fant igjen sin navnebror fra Spania. David Silva hadde ingen problemer med å trygt plassere inn lederscoringen.

Selv om City hadde overtaket ut omgangen ble det ingen flere scoringer før dommeren vinket lagene i garderoben.

Men bare minutter etter at de kom ut på banen igjen igjen, tok det fyr blant hjemmefansen. Det var et svakt utspill fra United-keeper de Gea som var foranledningen. Hjemmelaget kontret. Bernardo Silva fant Agüero, som deretter gjorde det meste selv. Scoringen var av det vakre slaget og 2-0 var et faktum.

Gündogan avsluttet ballet

Martials strafferedusering etter en snau time ga ingen umiddelbar vitamininnsprøyting i United-mannskapet. I stedet malte vertene gjestene i senk. Fem minutter før full tid falt den endelige avgjørelsen.

Et fantastisk innlegg av Bernardo Silva fant veien til Gündogan. Den lille midtbanespilleren hadde sneket seg inn bak ryggen på Nemanja Matic. Den tyske landslagsspilleren fikk all tid i verden inne i Uniteds 16-meter og sørget for 3-1.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

84_5MnFD41w
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

jm3C-4cNNLY
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.