NRK Meny
Normal

– Forfalsking av e-poster er ikke det vi har jobbet mest med

Antidoping Norge har fått i oppdrag å etterforske de påståtte e-postene fra Petar Vukicevic. Styreleder i stiftelsen tror de trenger hjelp utenfra for å komme til bunns i sannheten om e-postene.

Anti-doping Norge må kanskje hente inn ekstern ekspertise.

Valgerd Svarstad Haugland, styreleder i Antidoping Norge, mener de må hente ekstern hjelp for å finne ut om e-postene er forfalsket eller ikke.

Petar Vukicevic

Undersøkelsene om de påståtte e-postene fra Petar Vukicevic krever store ressurser hos Antidoping Norge.

Foto: Eriksen, Per-Kristian / NTB scanpix

Turid Syftestad

Turid Syftestad avviser at hun har forfalsket e-postene, slik Vukicevic hevder.

Foto: Bjørklund Eirik / Aftenposten
Kjærgaard

Steffen Kjærgaard innrømmet tidligere i høst å ha brukt doping i sin karriere som proffsyklist. Denne saken undersøkes også av Antidoping Norge.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Valgerd Svarstad Haugland

Valgerd Svarstad Haugland kunne tenkt seg mer ressurser i forhold til etterforskning slik situasjonen er nå.

Foto: NRK
– Akkurat på det området må vi nok få hjelp utenfra, sier Valgerd Svarstad Haugland til NRK.

Hun er styreleder i Antidoping Norge, som har fått i oppdrag å undersøke Petar Vukicevic-saken videre.

– Vi har mange gode folk og ressurser, men forfalsking av e-poster er ikke det vi har jobbet mest med. Da kan det hende, uten at jeg har klarert det med daglig leder, at vi trenger ekstra ressurser til det. Det vil jeg tro, sier styrelederen.

Nekter for forfalskning

Petar Vukicevic er beskyldt for å ha sendt svært detaljerte e-poster til en trenerkollega om bruk av forbudte stoffer.

Vukicevic benekter ikke at han kan ha forhørt seg om ulovlige midler, men hevder det er ekskona som har manipulert e-postene i ettertid. Det har ekskona flere ganger avvist overfor NRK.

Om e-postene er forfalsket eller ikke er derfor sentralt å finne ut av i for å komme til bunns i saken.

Jobber døgnet rundt

I tillegg til Vukicevic-saken, jobber Antidoping Norge også med Steffen Kjærgaard-saken. Den tidligere proffsyklisten har innrømmet at han brukte doping i sin karriere, og Antidoping Norge undersøker saken videre.

– Vi har det veldig travelt. De som jobber i Antidoping Norge stiller opp nesten døgnet rundt for å få hjulene til å gå. Det har vært et veldig stort trøkk i det siste, sier Svarstad Haugland.

– Akkurat i disse dager kunne vi tenkt oss mer ressurser i forhold til etterforskning, sier hun.

Må nedprioritere andre oppgaver

Den tidligere toppolitikeren understreker imidlertid at dette ikke er rett tid for å kreve økte ressurser. Å bruke en slik situasjon til å presse styremakten er en form for pressmiddel den tidligere politikeren ikke liker.

Men stiftelsen har søkt myndighetene om økte midler for neste år. For den store saksmengden får konsekvenser for andre deler av arbeidet til stiftelsen.

– Vi har ikke et budsjett som tar høyde for så stor saksmengde vi har disse dagene. Derfor må vi prioritere ned andre ting for å få rom for det, sier hun.

– Vi har ikke så mye ressurser til prøvetaking som vi ønsker. Det gjelder ikke toppidrettsutøvere, der må vi holde fokus som vi alltid har gjort, men det vil nok gå utover en del andre, sier hun.

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund