Hopp til innhold

– Forfalsking av e-poster er ikke det vi har jobbet mest med

Antidoping Norge har fått i oppdrag å etterforske de påståtte e-postene fra Petar Vukicevic. Styreleder i stiftelsen tror de trenger hjelp utenfra for å komme til bunns i sannheten om e-postene.

Anti-doping Norge må kanskje hente inn ekstern ekspertise.

Valgerd Svarstad Haugland, styreleder i Antidoping Norge, mener de må hente ekstern hjelp for å finne ut om e-postene er forfalsket eller ikke.

Petar Vukicevic

Undersøkelsene om de påståtte e-postene fra Petar Vukicevic krever store ressurser hos Antidoping Norge.

Foto: Eriksen, Per-Kristian / NTB scanpix

Turid Syftestad

Turid Syftestad avviser at hun har forfalsket e-postene, slik Vukicevic hevder.

Foto: Bjørklund Eirik / Aftenposten
Kjærgaard

Steffen Kjærgaard innrømmet tidligere i høst å ha brukt doping i sin karriere som proffsyklist. Denne saken undersøkes også av Antidoping Norge.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix
Valgerd Svarstad Haugland

Valgerd Svarstad Haugland kunne tenkt seg mer ressurser i forhold til etterforskning slik situasjonen er nå.

Foto: NRK
– Akkurat på det området må vi nok få hjelp utenfra, sier Valgerd Svarstad Haugland til NRK.

Hun er styreleder i Antidoping Norge, som har fått i oppdrag å undersøke Petar Vukicevic-saken videre.

– Vi har mange gode folk og ressurser, men forfalsking av e-poster er ikke det vi har jobbet mest med. Da kan det hende, uten at jeg har klarert det med daglig leder, at vi trenger ekstra ressurser til det. Det vil jeg tro, sier styrelederen.

Nekter for forfalskning

Petar Vukicevic er beskyldt for å ha sendt svært detaljerte e-poster til en trenerkollega om bruk av forbudte stoffer.

Vukicevic benekter ikke at han kan ha forhørt seg om ulovlige midler, men hevder det er ekskona som har manipulert e-postene i ettertid. Det har ekskona flere ganger avvist overfor NRK.

Om e-postene er forfalsket eller ikke er derfor sentralt å finne ut av i for å komme til bunns i saken.

Jobber døgnet rundt

I tillegg til Vukicevic-saken, jobber Antidoping Norge også med Steffen Kjærgaard-saken. Den tidligere proffsyklisten har innrømmet at han brukte doping i sin karriere, og Antidoping Norge undersøker saken videre.

– Vi har det veldig travelt. De som jobber i Antidoping Norge stiller opp nesten døgnet rundt for å få hjulene til å gå. Det har vært et veldig stort trøkk i det siste, sier Svarstad Haugland.

– Akkurat i disse dager kunne vi tenkt oss mer ressurser i forhold til etterforskning, sier hun.

Må nedprioritere andre oppgaver

Den tidligere toppolitikeren understreker imidlertid at dette ikke er rett tid for å kreve økte ressurser. Å bruke en slik situasjon til å presse styremakten er en form for pressmiddel den tidligere politikeren ikke liker.

Men stiftelsen har søkt myndighetene om økte midler for neste år. For den store saksmengden får konsekvenser for andre deler av arbeidet til stiftelsen.

– Vi har ikke et budsjett som tar høyde for så stor saksmengde vi har disse dagene. Derfor må vi prioritere ned andre ting for å få rom for det, sier hun.

– Vi har ikke så mye ressurser til prøvetaking som vi ønsker. Det gjelder ikke toppidrettsutøvere, der må vi holde fokus som vi alltid har gjort, men det vil nok gå utover en del andre, sier hun.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal