Hopp til innhold

Norge målløse av banen igjen etter Hegerberg-drama: – Ikke godt nok

Caroline Graham Hansen ble vraket og like før kampstart gikk Ada Hegerberg av banen. Men med 0–0 mot Sveits har Norge fremdeles et avansement i egne hender i VM.

SKADE: Hegerberg fikk en kjenning i lysken.

Det norske laget styrte mye mot Sveits, men hverken Norge eller Sveits klarte å score i tirsdagens kamp.

For Norge er det fjerde mesterskapskamp på rad uten en norsk scoring.

– Det er stor fremgang for det norske laget, poengmessig med et poeng selvsagt, Da lever håpet videre. Prestasjonen var veldig mye bedre. det er godt å se at det har skjedd ting i den norske leiren, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Det er jo et paradoks når vi har så mange gode offensive spillere, og så klarer vi rett og slett ikke å score mål, sier tidligere landslagsspiss Jan Åge Fjørtoft i Viaplays sending.

– Når vi ikke klarer å score mål, så er det faktisk ikke godt nok, sier han videre.

– Vi har absolutt sjanser til at vi kan få avgjort det i dag, så det er først og fremst det man sitter igjen med i dag. Vi mangler mål. Vi mangler å score mål, sier Norges Emilie Haavi etter kampen.

– Jeg synes vi kommer ut med mer energi enn vi klarte sist. Vi stod samlet, jaget og hadde presisjon med ball. Vi skaper muligheter, så det var et steg opp nå, sånn vi håpet. Så mangler det en seier og en scoring, men håpet lever, sier landslagstrener Hege Riise på pressekonferansen.

Landslagskaptein Maren Mjelde føler seg sikker på at en norsk scoring ikke er langt unna.

– Vi er så nærme, så vi må fortsette å ha troen på det. Det bor så gode kvaliteter i våre offensive spillere. Nå må bare den forløsende scoringen komme og den er jeg sikker på at kommer neste kamp, sier hun.

Se høydepunktene fra kampen her.

Høydramatisk før start

Dramatikken i den norske leiren var stor før start på skjebnekampen mot Sveits.

Caroline Graham Hansen var én av tre spillere som ble vraket etter det overraskende tapet mot New Zealand i åpningskampen og bare sekunder før start gikk plutselig Ada Stolsmo Hegerberg inn i spillertunnelen.

Den norske stjernespissen fikk en kjenning i lysken i oppvarmingen like før start, noe som gjorde at Norge for første gang siden 2011 startet en VM-kamp uten de to profilene.

Hegerberg ble erstattet av Roma-spissen Sophie Román Haug.

– Det kom brått på. Det ble hektisk rett før start, men som fotballspiller, må man være forberedt på at slikt kan skje, sier Román Haug.

Hun var nær scoring ved flere anledninger, men klarte ikke å overliste Sveits-keeper Gaëlle Thalmann.

Román Haug

FORTVILTE: Sophie Román Haug var nær scoring.

Foto: Juan Mendez / AP

I jakten på scoring ble Graham Hansen byttet inn like før timen var spilt, til det som var hennes 100. landskamp.

– Dette er et perfekt kampbilde for vår store kantstjerne, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

– Nå trenger de (Norge) noen som kan skape ubalanse og sette Sveits på prøve. Da er det ingen bedre enn Caroline Graham Hansen til nettopp det, sa Viaplays ekspertkommentator Sigrid Heien Hansen.

Graham Hansen var livlig offensivt, men heller ikke hun fikk ballen i mål. Med 0–0 ble det likevel ett viktig poeng for Norge. Etter at New Zealand overraskende tapte 0–1 mot Filippinene tidligere tirsdag, er Norge sist i gruppa.

I siste kamp møter Norge Filippinene og vil med seier ta seg forbi dem. En tremålsseier vil også sikre at de tar seg forbi enten New Zealand eller Sveits, som spiller mot hverandre i siste runde i gruppespillet.

– Det krever noe helt annet offensivt og mer vilje og tøffhet til å score mål, som vi ikke får til, sier Fjørtoft om Norges mulighet til å gå videre.

Det er målforskjell som brukes for å skille lagene, og så eventuelt innbyrdes oppgjør.

Var med på lagbildet

Få minutter før kampstart var det lite som tydet på at Hegerberg ikke skulle starte kampen.

28-åringen var både en del av det norske lagbildet og med på å synge nasjonalsangen.
Hegerberg var en del av lagbildet til Norge rett før start og med på nasjonalsangen, men ga så beskjed om at hun ikke kunne spille på grunn av lyskeproblemene.

Ada Hegerberg

– Da tok vi ingen sjanser nå i VM på det, sier assistenttrener Ingvild Stensland til Viaplay i pausen.

– Det var en akselerasjon rett før avspark hvor det ikke kjentes helt normalt. Jeg hadde ikke lyst til å ta noen større risiko enn det, sier Hegerberg til Viaplay.

VM i fotball for kvinner 2023 i Australia og New Zealand: Sveits - Norge

IKKE MED: Ada Hegerberg var med på lagbildet før start, men gikk så av banen.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Spiller uten sine to største stjerner

– Dramatikken vil ingen enda ta. Norge spiller uten sine to største stjerner, sier NRKs fotballekspert Elise Thorsnes.

– Det er veldig spesielt. At det må gjøres et bytte etter både lagbilder og nasjonalsanger, sa NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

På TV-sendingen ble både kommentator Kasper Wikestad og ekspertkommentator Sigrid Heien Hansen sittende igjen undrende.

– Dette er meget dramatisk, sa Wikestad.

– Rent sportslig tilbyr Haug mye av de samme kvalitetene, men ikke på samme hylle som Hegerberg. Å miste Hegerberg er en stor, stor bom for Norge, sa Heien Hansen.

WWCup Switzerland Norway Soccer

PÅ OPPVARMING: Ada Hegerberg.

Foto: Abbie Parr / AP

Siste nytt

  • Straffe reddet Burnley etter Berge-tabbe

    Det ble sent drama da Manchester United spilte 1-1 mot Sander Berge og hans Burnley på Old Trafford lørdag.

    Med Burnleys ene poeng rykket Sheffield United (20. plass) ned fra Premier League.

    Uniteds scoring kom etter en pasningsfeil fra Berge i det 79. minutt. Pasningen ble snappet opp av Antony, som forserte mot mål og plasserte ballen i lengste hjørne.

    Åtte minutter senere hoppet United-keeper André Onana inn i Burnley-spiller Zeki Amdouni. Dommer måtte ut å se på VAR-skjermen for å konkludere med straffe til Burnley. Den omsatte Amdouni selv i mål.

    Det er ingen tvil i verden at det er Sander Berge sin skyld at den sjansen kommer. Han har vært god, men der gjør han en skjebnesvanger feil, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås.

    Hjemmelaget åpnet best og skapte flere store sjanser de første 20 minuttene.

    Halvveis i første omgang tok Burnley mer og mer over. Manchester Uniteds målvakt André Onana vartet opp med flere gode redninger, som sørget for at det stod 0-0 til pause.

    United kom best ut etter hvilen, og burde tatt ledelsen, men de var lenge ineffektive.

    76 minutter ut i kampen ville hjemmelaget ha straffe da Garnacho gikk over ende i feltet, men både dommer og VAR mente argentineren falt for lett. Heller ikke da Antony skjøt opp i hånden til en Burnley-spiller i 16-meteren ble det straffe.

    På overtid fikk Burnley nesten med seg alle poengene, men Onana stod i veien.

    United befinner seg dermed på en 6. plass, mens Burnley ligger nest sist og kjemper for å unngå nedrykk.

    Antony
    Foto: AP
  • Norge slo Danmark etter forlengning i andre kamp på rad

    Ole Einar Engeland Andersen ble matchvinner da Norge slo Danmark med 2-1 etter forlengning i lørdagens ishockeylandskamp.

    Viktor Granholm sendte nordmennene i ledelsen i midtperioden på pasning fra Petter Vesterheim.

    Max Krogdahl og Lucas Andersen barket i sammen etter en duell foran mål hvor nordmannen var litt vel røff i taklingen. Begge endte med å kaste hanskene og fikk med det hver sin matchstraff.

    Norge ble felt av veldig mange utvisninger. De klarte å ri av mange undertall, men på den åttende klarte danskene å score og utligne til 1-1 ved Joachim Blichfeld.

    – Jeg synes at vi spiller bra ut fra de forutsetningene dommerne gir oss. Jeg er glad for at vi slipper unna skader. De (dommerne) tillater at man går over grensen og det preger spillerne, sa Tobias Johansson til TV 2.

    Fredag slo det norske laget Danmark med 4-3 etter forlegning hvor Michael Brandsegg-Nygård ble firemålsscorer. Mora-spilleren spilte bare to perioder.

    Neste helg skal Norge møte Latvia i de to siste VM-oppkjøringskampene i Riga. Norge innleder VM i Praha mot Sveits 10. mai. (NTB)

    U7bBRSwIpKs
    Foto: NTB
  • Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret

    Anna Aahjem ble matchvinner da Brann slo Stabæk 1-0 i Toppserien lørdag. RBK fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over Røa.

    Timen var spilt da Aahjem avsluttet et vakkert Brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane.

    Etter tapet for LSK Kvinner i serieåpningen, har Brann tre strake seire.

    Stabæk måtte greie seg uten hovedtrener Jan Jönsson på sidelinjen i oppgjøret. Han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på VIF-spiller Karina Sævik i tirsdagens 2-3-tap.

    Rosenborg fikk besøk av Røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget Sara Hørte for 1-0-seier for trønderne.

    Med det har Rosenborg full pott etter fem kamper. De fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for RBK, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill.

    LSK Kvinner vant 3-1 over Åsane, mens Kolbotn beseiret Arna-Bjørnar 4-1.

    Runden avsluttes med byderbyet mellom Vålerenga og Lyn, som sendes direkte på NRK 1 klokken 16:45 lørdag. (NTB/NRK)

    Toppserien fotball kvinner, Stabæk - SK Brann
    Foto: Frederik Ringnes / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal