Hopp til innhold

Rekdal kritiserer RBK: – Ikke en seriemester verdig

Aalesund banket RBK, og drømmen om videre liv i eliteserien lever. Men Kjetil Rekdal mener trøndernes opptreden var på grensen til uprofesjonell, og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er flau.

Rosenborg

SVAKE GULLGUTTER: Rosenborg imponerte på ingen måte trønderne som tok turen til Ålesund for å feire seriegullet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg skjemmes, det er flaut, og dette kan vi ikke være bekjent av. Vi skulle hatt juling, sier Pål André Helland til Eurosport på vei ut av stadion i Ålesund søndag kveld.

Aalesund hadde ikke vunnet siden Odd ble slått 5-1 25. juni og har hatt stø kurs mot nedrykk i hele høst.

Situasjonen ble ikke akkurat lysere da Nicklas Bendtner ga de nybakte seriemestrene fra Trondheim ledelsen ti minutter etter pause i Ålesund.

Rekdal

IKKE IMPONERT: Kjetil Rekdal er kritisk til Rosenborgs opptreden.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Men så er det ofte sånn at lag som har noe å spille for har litt mer å gi enn lag som ikke har det.

Rekdal: – Litt uprofesjonelt

I hvert fall oppsummerte Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal det som skjedde med Rosenborg etter ledermålet slik:

– Nærmest litt uprofesjonelt av Rosenborg. De virker sløve. Ikke en seriemester verdig i opptreden og prestasjon.

Derfor var det ingenting å si på at Mostafa «Mos» Abdellaoue satte inn 1-1 etter 68 minutter.

– Har vært forferdelig

Fem minutter senere fullbyrdet Edwin Gyasi snuoperasjonen. De tre poengene sender Aalesund opp på kvalifiseringsplass i eliteserien med to runder igjen, ettersom Tromsø slo Sogndal.

– Det er helt fantastisk, rart og alt på en gang. Det er nesten fire måneder siden sist vi vant. Det har jeg aldri før opplevd, verken som spiller eller trener. Det har vært forferdelig å stå i det, sier en hardt presset Aalesund-trener, Trond Fredriksen, til Eurosport.

Aalesund

OPPTUR: Edwin Gyasi feirer målet som senket Rosenborg og ga Aalesund nytt håp.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Resultatet er livsviktig, men måten det skjer på også. Vi ser ut som Aalesund igjen. Nå har vi det i våre egne hender, og vi kan bestemme framtida vår, sier en meget lettet trener.

– Klarer vi å gjenskape dette i de to neste kampene, skal det bli vanskelig å slå oss i dem også, sier Fredriksen foran de to siste kampene mot Sarpsborg 08 (borte) og Strømsgodset (hjemme).

Kåre Ingebrigtsen

SINT: Kåre Ingebrigtsen er meget kritisk til eget lags innsats.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Flau Ingebrigtsen

Rosenborgs innsats er ikke Fredriksen så opptatt av. Det kan det nok hende andre lag i bunnstriden er.

Og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har ikke noe mer pent å si om laget sitt enn Kjetil Rekdal.

– Det er sjelden jeg er flau over innsatsen vår, men i dag er jeg det. Vi har en haug med supportere som kjører 6-7 timer, og så leverer vi det her. Det er ikke i nærheten, buldrer han overfor Eurosport.

– Når vi ikke orker å flytte beina og tror vi har blitt så inni granskauen gode, så funker det ikke, freser Ingebrigtsen.

RBK ble seriemestere da Molde tapte mot Kristiansund lørdag, men for øvrig har det vært ei tung uke. Rosenborg klarte ikke å ta den nødvendige trepoengeren som kunne avgjort gullkampen hjemme mot Stabæk sist søndag, ga bort seieren om Zenit på overtid torsdag og tapte altså mot nedrykkstruede Aalesund.

Nicklas Bendtner

TOPPSCORER: Nicklas Bendtner scoret sitt 18. mål i eliteserien, men det holdt ikke for Rosenborg.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal