Hopp til innhold

"Tutta" tapte omspill

Etter to hulls omspill måtte Suzann Pettersen se seg slått av sør-koreaneren M.J. Hur i LPGA-turneringen i Oregon, USA.

Suzann Pettersen i Solheim Cup
Foto: Michael Conroy / AP

Suzann Pettersen gikk en meget bra sisterunde, og endte til slutt tretten slag under par totalt over tre spilledager.

Michele Redman misset en enkel putt på første hull, og dermed var det M.J. Hur og Tutta det sto mellom på annet omspillshull. Tuttas puttforsøk gikk vel en meter til side for hullet, mens Hur traff perfekt. Dermed ble det med annenplass for Tutta. Det har det gjort flere ganger i år. Tutta har ikke vunnet en turnering siden i 2007.

- Det var en veldig god putt, men den gikk ikke inn. Så det var skuffende, men dette er det vi jobber for, og det er jo alltids neste uke, sa Tutta.

Den norske golferen gikk sisterunden fem slag under par, og endte turneringen 13 slag under par. Det gjorde også M.J. Hur og Michele Redman.

Birdie-ras

Suzann Pettersen i Oregon

'Tutta' senker birdieputt etter birdieputt i Oregon.

Foto: Greg Wahl-Stephens / AP

Tutta innledet sisterunden med birdie på første hull, og fulgte opp med det samme på hull tre og fem. På de siste ni hullene startet hun med tre strake birdier, men en bogey og en dobbeltbogey ødela for det som kunne ha blitt en suveren seier. En birdie på nest siste hull sikret en plass i omspillet. Men det endte bare med en ny annenplass for det norske golfesset.

Oslo-jenta har gått to solide runder tidligere denne uken, og lå åtte under par før dagens sisterunde. Fra en fjerdeplass avanserte hun seg vei til toppen av resultatlisten i løpet av dagen.

"Tutta" lå på 6. plass på verdensrankingen før denne turneringen.

Suzann har fra før fem seire på LPGA-touren.

NRKSport.no fulgte utviklingen hull for hull:

* Hur vinner turneringen! "Tutta" slår ett dårlig utslag på det siste avgjørende par 3-hullet, og misser putten for å dele hullet med sør-koreaneren. Dermed ender Pettersen på andreplass etter hederlig innsats.

* Redman er ute av omspillet etter bogey. Pettersen og Hur er fortsatt med i kampen om seieren etter at begge fikk par.

* Par på hull 18 og omspill! Pettersen er i omspill mot M.J. Hur og Michele Redman om seieren.

* Birdie på hull 17! Pettersen deler nå ledelsen med M.J. Hur. Kun ett hull igjen å spille, Suzann trenger birdie for å vinne turneringen alene. Hvis hun får par blir det omspill mot sør-koreaneren.

* Par på hull 16. Pettersen henger med i tetkampen, og er fortsatt ett slag bak lederen M.J. Hur. "Tutta" deler andreplassen med Michele Redman.

* Doublebogey på hull 15. Det kan virke som om Suzann merker presset, og mistet ledelsen til M.J Hur etter dette hullet. "Tutta" er nå på delt andreplass med Michele Redman - ett slag bak lederen.

* Bogey på hull 14. Pettersen måtte tåle en bogey på det fjerde par 3-hullet for dagen. Likevel leder hun fortsatt turneringen - ett slag foran M.J Hur.

* Par på hull 13. "Tutta" har ingen bogeyer så langt i dag, og ligger nå to slag foran sør-koreaneren M.J Hur.

* BIRDIE IGJEN! Suzann rykker fra konkurrentene, og leder turneringen med tre slag. Dette begynner å lukte seier for den norske jenta - fire birdier på rad nå.

* Birdie-ras! "Tutta" er virkelig i siget, og senket sin tredje birdie på rad! Pettersen leder turneringen med to slag nå, foran M. J Hur og Michele Redman.

* Enda en birdie! Suzann senket nok en putt, og er nå alene i ledelsen, tretten slag under par. Pettersen er nå fem slag under par på ti hull!

* Ledelsen er nå todelt mellom Suzann og Michele Redman.

* Ny birdie! Hull 9 gikk unna på fire slag, og "Tutta" er igjen i ledelsen - nå totalt tolv slag under par. Neste hull (hull 10) er også et par 5-hull. Her har Suzann en birdie og en par fra de tidligere rundene.

* "Tutta" har falt ned på en fjerdeplass, men ikke fordi hun har spilt dårlig - Christina Kim fra USA har fått to birdier på rappen, og ligger seks under par for dagen, totalt ett slag foran Pettersen. Ledelsen er tredelt mellom Christina Kim, Michele Redman og Ai Miyazato fra Japan - alle ett slag foran vårt håp.

* Hull 9 er også et par 5-hull, som "Tutta" har to par på fra tidligere.

* På hull 8 fikk "Tutta" par, men mistet ledelsen til Redman, som fikk birdie på det samme hullet.

* Neste hull er nummer 8, et par 5 som Pettersen fikk par og bogey på, på de foregående rundene.

Sportsnyheter

Women's Champions League - Quarter Final - Second Leg - Arsenal v Bayern Munich

Maanum hylles etter drømmescoring: – Ikke en keeper i verden som tar den

Det ble en stor jubeldag for to av Norges største landslagsstjerner.

Siste nytt

 • Danmark avlyser fektestevne – ønsker ikke russisk deltakelse

  Det danske fekteforbundet (DFF) har avlyst et internasjonalt stevne i København. Årsaken er at DFF ikke vil ha russere og belarusere i aksjon.

  Det internasjonale fekteforbundet (FIE) har nemlig gitt russere og belarusere tillatelse til å delta igjen.

  Styreleder Jan Sylvest Jensen i DFF opplyser at avgjørelsen om avlysningen ble tatt onsdag kveld.

  – Vi kom fram til at vi dessverre ikke klarer å gjennomføre det. Det kan vi ikke gjøre når reglene er som de er nå, når russerne og belaruserne får være med, sier Jensen. (NTB)

 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • City taus om Haaland før nøkkelkamp

  Det er helt stille rundt Erling Braut Haalands skadesituasjon to dager før oppgjøret mot Liverpool.

  Haaland var ikke med på et bilde eller nevnt i tekst på Citys hjemmeside etter onsdagens treningsøkt.

  Haaland meldte forfall til landskampene mot Spania og Georgia på grunn av en lyskeskade.

  Manchester City ligger åtte poeng bak (med én kamp mindre spilt) serieleder Arsenal og tåler trolig ikke et tap mot Liverpool om det skal bli ligagull.

  Fredag klokken 14.30 holder City-manager Pep Guardiola en pressekonferanse, og der vil Haaland-spørsmålene bli helt sentrale. (NTB)

  FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste