NRK Meny
Normal

"Tutta" tapte omspill

Etter to hulls omspill måtte Suzann Pettersen se seg slått av sør-koreaneren M.J. Hur i LPGA-turneringen i Oregon, USA.

Suzann Pettersen i Solheim Cup
Foto: Michael Conroy / AP

Suzann Pettersen gikk en meget bra sisterunde, og endte til slutt tretten slag under par totalt over tre spilledager.

Michele Redman misset en enkel putt på første hull, og dermed var det M.J. Hur og Tutta det sto mellom på annet omspillshull. Tuttas puttforsøk gikk vel en meter til side for hullet, mens Hur traff perfekt. Dermed ble det med annenplass for Tutta. Det har det gjort flere ganger i år. Tutta har ikke vunnet en turnering siden i 2007.

- Det var en veldig god putt, men den gikk ikke inn. Så det var skuffende, men dette er det vi jobber for, og det er jo alltids neste uke, sa Tutta.

Den norske golferen gikk sisterunden fem slag under par, og endte turneringen 13 slag under par. Det gjorde også M.J. Hur og Michele Redman.

Birdie-ras

Suzann Pettersen i Oregon

'Tutta' senker birdieputt etter birdieputt i Oregon.

Foto: Greg Wahl-Stephens / AP

Tutta innledet sisterunden med birdie på første hull, og fulgte opp med det samme på hull tre og fem. På de siste ni hullene startet hun med tre strake birdier, men en bogey og en dobbeltbogey ødela for det som kunne ha blitt en suveren seier. En birdie på nest siste hull sikret en plass i omspillet. Men det endte bare med en ny annenplass for det norske golfesset.

Oslo-jenta har gått to solide runder tidligere denne uken, og lå åtte under par før dagens sisterunde. Fra en fjerdeplass avanserte hun seg vei til toppen av resultatlisten i løpet av dagen.

"Tutta" lå på 6. plass på verdensrankingen før denne turneringen.

Suzann har fra før fem seire på LPGA-touren.

NRKSport.no fulgte utviklingen hull for hull:

* Hur vinner turneringen! "Tutta" slår ett dårlig utslag på det siste avgjørende par 3-hullet, og misser putten for å dele hullet med sør-koreaneren. Dermed ender Pettersen på andreplass etter hederlig innsats.

* Redman er ute av omspillet etter bogey. Pettersen og Hur er fortsatt med i kampen om seieren etter at begge fikk par.

* Par på hull 18 og omspill! Pettersen er i omspill mot M.J. Hur og Michele Redman om seieren.

* Birdie på hull 17! Pettersen deler nå ledelsen med M.J. Hur. Kun ett hull igjen å spille, Suzann trenger birdie for å vinne turneringen alene. Hvis hun får par blir det omspill mot sør-koreaneren.

* Par på hull 16. Pettersen henger med i tetkampen, og er fortsatt ett slag bak lederen M.J. Hur. "Tutta" deler andreplassen med Michele Redman.

* Doublebogey på hull 15. Det kan virke som om Suzann merker presset, og mistet ledelsen til M.J Hur etter dette hullet. "Tutta" er nå på delt andreplass med Michele Redman - ett slag bak lederen.

* Bogey på hull 14. Pettersen måtte tåle en bogey på det fjerde par 3-hullet for dagen. Likevel leder hun fortsatt turneringen - ett slag foran M.J Hur.

* Par på hull 13. "Tutta" har ingen bogeyer så langt i dag, og ligger nå to slag foran sør-koreaneren M.J Hur.

* BIRDIE IGJEN! Suzann rykker fra konkurrentene, og leder turneringen med tre slag. Dette begynner å lukte seier for den norske jenta - fire birdier på rad nå.

* Birdie-ras! "Tutta" er virkelig i siget, og senket sin tredje birdie på rad! Pettersen leder turneringen med to slag nå, foran M. J Hur og Michele Redman.

* Enda en birdie! Suzann senket nok en putt, og er nå alene i ledelsen, tretten slag under par. Pettersen er nå fem slag under par på ti hull!

* Ledelsen er nå todelt mellom Suzann og Michele Redman.

* Ny birdie! Hull 9 gikk unna på fire slag, og "Tutta" er igjen i ledelsen - nå totalt tolv slag under par. Neste hull (hull 10) er også et par 5-hull. Her har Suzann en birdie og en par fra de tidligere rundene.

* "Tutta" har falt ned på en fjerdeplass, men ikke fordi hun har spilt dårlig - Christina Kim fra USA har fått to birdier på rappen, og ligger seks under par for dagen, totalt ett slag foran Pettersen. Ledelsen er tredelt mellom Christina Kim, Michele Redman og Ai Miyazato fra Japan - alle ett slag foran vårt håp.

* Hull 9 er også et par 5-hull, som "Tutta" har to par på fra tidligere.

* På hull 8 fikk "Tutta" par, men mistet ledelsen til Redman, som fikk birdie på det samme hullet.

* Neste hull er nummer 8, et par 5 som Pettersen fikk par og bogey på, på de foregående rundene.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal