"Tutta" tapte omspill

Etter to hulls omspill måtte Suzann Pettersen se seg slått av sør-koreaneren M.J. Hur i LPGA-turneringen i Oregon, USA.

Suzann Pettersen i Solheim Cup

Suzann Pettersen gikk en meget bra sisterunde, og endte til slutt tretten slag under par totalt over tre spilledager.

Michele Redman misset en enkel putt på første hull, og dermed var det M.J. Hur og Tutta det sto mellom på annet omspillshull. Tuttas puttforsøk gikk vel en meter til side for hullet, mens Hur traff perfekt. Dermed ble det med annenplass for Tutta. Det har det gjort flere ganger i år. Tutta har ikke vunnet en turnering siden i 2007.

- Det var en veldig god putt, men den gikk ikke inn. Så det var skuffende, men dette er det vi jobber for, og det er jo alltids neste uke, sa Tutta.

Den norske golferen gikk sisterunden fem slag under par, og endte turneringen 13 slag under par. Det gjorde også M.J. Hur og Michele Redman.

Birdie-ras

Suzann Pettersen i Oregon

'Tutta' senker birdieputt etter birdieputt i Oregon.

Tutta innledet sisterunden med birdie på første hull, og fulgte opp med det samme på hull tre og fem. På de siste ni hullene startet hun med tre strake birdier, men en bogey og en dobbeltbogey ødela for det som kunne ha blitt en suveren seier. En birdie på nest siste hull sikret en plass i omspillet. Men det endte bare med en ny annenplass for det norske golfesset.

Oslo-jenta har gått to solide runder tidligere denne uken, og lå åtte under par før dagens sisterunde. Fra en fjerdeplass avanserte hun seg vei til toppen av resultatlisten i løpet av dagen.

"Tutta" lå på 6. plass på verdensrankingen før denne turneringen.

Suzann har fra før fem seire på LPGA-touren.

NRKSport.no fulgte utviklingen hull for hull:

* Hur vinner turneringen! "Tutta" slår ett dårlig utslag på det siste avgjørende par 3-hullet, og misser putten for å dele hullet med sør-koreaneren. Dermed ender Pettersen på andreplass etter hederlig innsats.

* Redman er ute av omspillet etter bogey. Pettersen og Hur er fortsatt med i kampen om seieren etter at begge fikk par.

* Par på hull 18 og omspill! Pettersen er i omspill mot M.J. Hur og Michele Redman om seieren.

* Birdie på hull 17! Pettersen deler nå ledelsen med M.J. Hur. Kun ett hull igjen å spille, Suzann trenger birdie for å vinne turneringen alene. Hvis hun får par blir det omspill mot sør-koreaneren.

* Par på hull 16. Pettersen henger med i tetkampen, og er fortsatt ett slag bak lederen M.J. Hur. "Tutta" deler andreplassen med Michele Redman.

* Doublebogey på hull 15. Det kan virke som om Suzann merker presset, og mistet ledelsen til M.J Hur etter dette hullet. "Tutta" er nå på delt andreplass med Michele Redman - ett slag bak lederen.

* Bogey på hull 14. Pettersen måtte tåle en bogey på det fjerde par 3-hullet for dagen. Likevel leder hun fortsatt turneringen - ett slag foran M.J Hur.

* Par på hull 13. "Tutta" har ingen bogeyer så langt i dag, og ligger nå to slag foran sør-koreaneren M.J Hur.

* BIRDIE IGJEN! Suzann rykker fra konkurrentene, og leder turneringen med tre slag. Dette begynner å lukte seier for den norske jenta - fire birdier på rad nå.

* Birdie-ras! "Tutta" er virkelig i siget, og senket sin tredje birdie på rad! Pettersen leder turneringen med to slag nå, foran M. J Hur og Michele Redman.

* Enda en birdie! Suzann senket nok en putt, og er nå alene i ledelsen, tretten slag under par. Pettersen er nå fem slag under par på ti hull!

* Ledelsen er nå todelt mellom Suzann og Michele Redman.

* Ny birdie! Hull 9 gikk unna på fire slag, og "Tutta" er igjen i ledelsen - nå totalt tolv slag under par. Neste hull (hull 10) er også et par 5-hull. Her har Suzann en birdie og en par fra de tidligere rundene.

* "Tutta" har falt ned på en fjerdeplass, men ikke fordi hun har spilt dårlig - Christina Kim fra USA har fått to birdier på rappen, og ligger seks under par for dagen, totalt ett slag foran Pettersen. Ledelsen er tredelt mellom Christina Kim, Michele Redman og Ai Miyazato fra Japan - alle ett slag foran vårt håp.

* Hull 9 er også et par 5-hull, som "Tutta" har to par på fra tidligere.

* På hull 8 fikk "Tutta" par, men mistet ledelsen til Redman, som fikk birdie på det samme hullet.

* Neste hull er nummer 8, et par 5 som Pettersen fikk par og bogey på, på de foregående rundene.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)