– Godt å vite at jeg fortsatt kan det

Suzann Pettersen (33) kan ta sin første turneringsseier for året i natt.

Suzann Pettersen

SOLID: Suzann Pettersen kjemper helt i toppen av LPGA-turneringen i Michigan. Turneringen avsluttes i kveld norsk tid.

Foto: Matt SULLIVAN / Afp

Hun er to slag bak sørkoreanske Park In-bee før søndagens sisterunde av LPGA-turneringen i Michigan.

– Jeg klarte å holde meg i toppen selv om spillet ikke var på topp, så jeg er fornøyd. De gode slagene er virkelig gode, og når jeg gjør noe feil vet jeg hva som går galt, så det er enkelt å rette på, sa «Tutta» ifølge LPGA.com etter runden.

To slag bak teten

Den norske 33-åringen gikk nattens tredjerunde to slag under par og ligger totalt 11 under par etter tre runder i Michigan.

Det er to slag bak ledende Park som var slaget bedre enn Tutta lørdag. Lee Mi-rim, også hun fra Sør-Korea, er nummer to, ett slag foran Pettersen.

– Det har vært en ujevn sesong. Skader har ødelagt mye, jeg fikk to majorturneringer ødelagt av det. Det er først nå i sommer jeg har begynt å spille bra igjen, sier hun.

Skadeplaget sesong

Pettersen har fått store deler av sesongen ødelagt av en ryggskade, men er på vei mot formen. Hun spilte U.S. Open med store ryggsmerter og misset cuten i juni, men etter det har kurven pekt oppover.

Uken etter ble hun nummer seks i Arkansas, og fulgte opp det med andreplass i British Open.

Sisterunden i Michigan spilles søndag kveld, norsk tid.

– Det er godt å se at jeg er tilbake i toppen såpass raskt. At jeg fortsatt kan det. Det er nesten like tilfredsstillende som å vinne. Mentalt er jeg like sterk som før, sier hun.

Siste nytt

 • Hoppomgang avlyst – Lundby på femte

  Den andre omgangen i kvinnene sin hoppkonkurranse blir avlyst, og dermed endar det med ein litt skuffande 5.-plass for verdscupleiar Maren Lundby. – Eg mista trykket og ramla ned nokon etasjar. Det er kjipt for meg, seier Lundby til NRK. Chiara Hölzl vinn suverent føre Ema Klinec og Katharina Althaus. Silje Opseth endar på ein 10.-plass. Anna Odine Strøm blir nummer 19.

  Verdenscup hopp kvinner
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Skuffande av Lorentzen

  Håvard Holmefjord Lorentzen enda på 16.-plass i Nagano, med berre fire løparar bak seg på resultatlista. Dette er nok ein nedtur for den regjerande OL-meisteren på 500-meteren i Pyeongchang. I dag var han nesten eit sekund bak gulltida frå OL.

  Verdenscup skøyter
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Kvinnehopp utsett til 14.30

  Hopprennet for kvinner er utsett til 14.30 i ettermiddag på grunn av mykje vind i bakken. Berre tre hopparar fekk sett utfor før juryen bestemte seg for at det var uforsvarleg å halde fram. Maren Lundby jaktar sin 28. verdscupsiger i tyske Klingenthal.

  Hopp Damer, verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal