«Skrekkelige» Rosenborg knuste Viking

Rosenborg slet stort med Viking før pause, men etter en tordentale fra Trond Henriksen ble det til slutt en komfortabel seier på Lerkendal.

Pål Andre Helland blir taklet av Viljar Vevatne

SCORET: Pål André Helland scoret det først målet, men var lite imponert over det eget lag prestere i første omgang mot Viking.

Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg gikk med ledelse til pause, men dommen fra målscorer Pål André Helland var klar. Han kalte det Rosenborg presterte for «en skrekkelig omgang».

Det fikk han også sin egen trener Trond Henriksen med på.

– Vi gjorde knapt nok noe riktig, utenom å score et mål, sa Henriksen til TV Norge etter pausen.

Etter kampen bekreftet han at han måtte fram med noen gloser til spillerne for å få dem til å vokne i pausen.

– Det kunne ikke blitt mye verre enn de vi presterte i første omgang. Det var en streng stemme Henriksen og en fra Dorsin, også var vi litt konstruktive på hvordan vi skulle få sydd sammen andre omgangen, sier Henriksen til NRK.

Det var Viking som var det dominerende laget før pause og både kunne og burde scoret. Særlig en strålende redning av Julian Faye Lund da Veton Berisha var alene gjennom reddet Rosenborg fra å ligge under.

– Det er utrolig surt for vi gjør en utrolig bra første omgang. Jeg har ikke vært med å rundspilt Rosenborg slik noen gang, så da er det ekstra surt å ikke score på en av de sjansene i første omgang, sier Veton Berisha til NRK.

Faye Lund sier til NRK at han er godt fornøyd med egen prestasjon, men gir også laget litt av æren da han får spørsmål om han reddet Rosenborg i første omgang.

– Det kan godt hende, men vi scorer mål også. Det var gøy å gjøre den redningen, men ennå gøyere at vi scorer rett etterpå, sier Rosenborg-keeperen.

I stedet var det Pål André Helland som var god da han rett etter dro seg inn og skjøt ballen i lengste hjørne.

Kalassifre

Det var tydelig at Henriksen hadde vært framme med hårføneren i pausen, for det var et helt annet Rosenborg-lag på banen i starten av andre omgang.

Etter drøye ti minutter fikk de også betalt for presset de satt på Viking. Even Hovland steg til værs på bakre stolpe og headet inn Rosenborgs andre etter en corner.

Børven-scoring

Torgeir Børven scoret sitt første mål siden Strømsgodset 12. juli.

Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix

Ti minutter før full tid var det Torgeir Børven som kunne sette spikeren i kista da han headet i mål et strålende innlegg fra Erlend Dahl Reitan.

Skadeproblemer

Rosenborg manglet André Hansen, Vegar Eggen Hedenstad og Samuel Adegbenro med skader til kampen. Etter bare minuttet ble skadesituasjonen enda verre for trønderne.

Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred spilte sin første RBK-kamp siden juli 2011. Skjelbred fikk 70 minutter.

Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Anders Konradsen, som selv nettopp var tilbake fra et skadeavbrekk, måtte hinke av banen etter bare noen sekunder. Det var bare hans andre kamp fra start til nå denne sesongen.

Ting ble bare verre på skadefronten seinere i første omgang. Tore Reginiussen måtte få behandling på ankelen og etter noen minutter inne på banen, måtte RBK-kapteinen kaste inn håndkleet og gå i garderoben for mer behandling.

Siste nytt

 • Messi-magi da Barcelona gikk videre

  Da Barcelona og Napoli møttes i Italia endte det 1-1, men på spansk jord ble det vanskeligere for italienerne å få med seg et godt resultat.

  Lionel Messi scoret et kunstmål og skaffet en straffe da Barcelona vant 3-1 (4-2) og sikret en plass i semifinalen i Mesterligaen.

  Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Bayern knuste Chelsea igjen

  Bayern München hadde et godt utgangspunkt for returoppgjøret mot Chelsea i mesterligaen. De ledet 3-0 før oppgjøret i Tyskland.

  Med en 4-1-seier der ble det klart at de helrøde er videre til semifinalen i den gjeve turneringen.

  Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Chelsea
  Foto: Michael Dalder / Reuters
 • Enige om overgang for Trondsen

  Rosenborg og Trabzonspor er enige om en overgang for Anders Trondsen. Det melder Rosenborg på sine hjemmesider.

  I den tyrkiske klubben vil han bli lagkamerat med Alexander Sørloth.

  25-åringen slutter seg ikke til tyrkerne helt enda og skal være med når trønderne møter Sarpsborg 08 på lørdag.

  Anders Trondsen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal