Spørsmål fikk «Nepo» til å reagere: – Absurd

Magnus Carlsen tok ytterligere steg mot VM-tittel, men det ble «bare» remis med hvite brikker.

Jan Nepo

FRUSTRERT: Jan Nepomnjasjtsjij endte nok en gang et parti uten seier.

Foto: CHRISTIAN KRAKENES / NRK

– Jeg følte jeg stod litt bedre på et tidspunkt. Men tanken var hele tiden at remis er ett steg nærmere VM-tittelen, sier Magnus Carlsen.

– I dag var tanken å spille et normalt parti og ikke tabbe seg ut igjen, sier Jan Nepomnjasjtsjij.

Carlsen har fridag torsdag. Og planen for onsdag kveld er klar:

– Jeg kan velge helt selv. Jeg skal si deg hva planene er i kveld. Jeg håper å se to storheter ryke ut i hver sin konkurranse. De heter Barcelona og Bent Leikvoll, sier Carlsen.

Magnus Carlsen etter parti

NÆRMER SEG: Magnus Carlsen er ett poeng unna VM-tittelen.

Foto: Christian Krakenes / NRK

Reagerte på spørsmål

Nepomnjasjtsjij fikk spørsmål om han fortsatt fokuserer på å ta VM-tittelen. Da reagerte russeren.

– Det er et absurd spørsmål, svarte han kort.

De første trekkene var overraskende, der «Nepo» gikk for ny åpning, såkalt russisk åpning. Men trekkene viste seg å ikke være dristige, da pila ga lite utslag.

De to sjakkspillerne virket å utligne hverandre bra, og det som skilte dem var kanskje tiden. Carlsen hadde nok en gang litt tidstrøbbel.

Men dette var et langt roligere og behersket parti enn vi har vært vant med de siste dagene. «Nepo» virket å være på defensiven, og det styrte tidlig mot remis.

– Ganske kjedelig

Etter 40 trekk virket begge fornøyde, og de ble enig om remis.

Nå leder Carlsen 6,5 mot 3,5. Det betyr at om Carlsen vinner igjen, vil han ta VM-tittelen.

– Etter bonde til c3 var partiet ganske kjedelig, sier nordmannen.

Fredag skal Carlsen spille med svarte brikker, og han er stadig nærmere VM-tittelen.

– Jeg tenker jeg må stille godt forberedt hver gang. Jeg håper å kunne «safe» det inn, sier Carlsen.

«Nepos» defensive start overrasket Carlsen, men NRKs sjakkekspert Torstein Bae tror at russeren er mer offensiv neste parti.

– Han prøver å spare kruttet til neste oppgjør, og han prøver helt sikkert å få en seier, sier Bae etter det tiende partiet.

Siste nytt

 • Nilsson får OL-billett

  Søndag bekreftet Det svenske skiskytterforbundet overfor NRK at Stina Nilsson er tatt ut til OL. Den tidligere langrennsstjernen tok nylig sin første topp-ti-plassering i verdenscupen i skiskyting, med 10.-plass på sprinten i Hochfilzen.

  28-årige Nilsson har vært med i to OL som langrennsløper og tatt fem medaljer, blant dem ett gull. Det tok hun på sprinten i Pyeongchang for fire år siden.

  Det har ligget i kortene en stund at Nilsson skal til Beijing, men det er først nå det har blitt bekreftet.

  Skiskyting Sverige
  Foto: Nisse Schmidt/TT / NTB
 • Kristoffersen i tet - Solevåg på tredje

  Henrik Kristoffersen (27) leder etter første omgang av verdenscupslalåmen i sveitsiske Wengen. To hakk bak følger Sebastian Foss Solevåg.

  Kristoffersen gjorde ingen større feil, og da var 27-åringen best av dem alle fra startnummer én.

  Østerrikeren Manuel Feller var den eneste med tilnærmet samme fart som nordmannen. Feller på 2.-plass har 11 hundredeler opp til Kristoffersen foran finaleomgangen senere søndag.

  – Stabilt bra. Jeg gjør av det riktige som vi har jobbet med den siste uken. Jeg er ikke helt fornøyd, og jeg kunne ha sluppet på litt mer før den første flaten og i bunnen av det siste henget. Men når du leder, må du kunne si at det var bra, sier Kristoffersen til NRK.

 • Djokovic får ikke spille Australian Open

  Den føderale domstolen i Australia opprettholder avgjørelsen om å kansellere den uvaksinerte tennisspillerens visum til Australia. Det melder flere nyhetsbyråer. Australian Open starter i morgen, og serberen får dermed ikke delta.

  Novak Djokovic var søndag i et rettsmøte og argumenterte for at immigrasjonsminister Alex Hawkes avgjørelse om å tilbakekalle visumet hans må kjennes ugyldig. Like før klokken 5 søndag morgen norsk tid var rettsmøtet over.

  Tennisstjernen ble stoppet ved ankomst til Australia for nesten to uker siden. Dagen etter ble serberens visum annullert. Nå opprettholdes denne avgjørelsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal