NRK Meny
Normal

«Moa»: – Vi er underdoger

ZAGREB/OSLO (NRK): Kroatia er storfavoritter foran lørdagens EM-kvalifiseringskamp, men Norge og Mohammed Abdellaoue håper å kunne overraske kroatene.

Moa

LAVE SKULDRE: Mohammed «Moa» Abdellaoue sier de ikke kan ha for mye respekt for Kroatia. – Vi skal gå ut på banen med lave skuldre og bare kose oss, sier han.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er greit å ha respekt for dem, men jeg tror ikke vi skal være redde eller ha angst før kampen, sier Mohammed «Moa» Abdellaoue til NRK.

Lørdag står profiler som Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Inter) og Mario Mandžukić (Atlético Madrid) på motsatt banehalvdel når Norge møter Kroatia. «Moa» mener at underdog-stempelet kler Norge.

– Det er de kampene som er kulest å spille og vinne om vi skulle klare det. Så vi har ikke noe å tape. Vi må bare gå ut på matta, ha lave skuldre og kose oss. Da tror jeg vi kan få det resultatet vi vil ha, sier 29-åringen som til daglig spiller i Bundesliga-klubben VfB Stuttgart.

Saken fortsetter under videobildet:

Norge skal overraske Kroatia under morgendagens EM-kvalifiseringkamp. Kroatisk presse mener hjemmelaget kan finne på å ta lett på kampen, mens de norske spillerne lover stjernegalleriet at dem er alt annet enn redde. Repoerter: Mads Håby, foto/redigering: Håvard G. Hagen

SE VIDEO: Norge frykter ikke Kroatias stjernegalleri.

Vil styre kampen

En av duellene i lørdagens kamp kan bli mellom Real Madrids Martin Ødegaard og Barcelonas talent Alen Halilovic. Selv om Ødegaard ser opp til den to år eldre kroaten frykter han ikke lørdagens motstander.

– Det hjelper ikke å tenke at de er mye bedre enn oss. Vi må gjøre det vi kan og ha fokus på oss selv, sier Ødegaard til NRK.

Per-Mathias Høgmo håper at Norge kan styre kampen.

– Lagånden er virkelig høy. Vi har også mange ferdigheter i laget, og mye fart. i ønsker å diktere kampen så langt det er mulig, både med måten vi forsvarer oss og angriper på, sa den norske landslagssjefen under fredagens pressekonferanse.

Saken fortsetter under bildet:

Per-Mathias Høgmo

VIL STYRE: Per-Mathias Høgmo ønsker at Norge skal diktere kampen, også når Kroatia har ballen. Her er han sammen med Stefan Johansen på fredagens pressekonferanse på Maksimir stadion.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Frykter Kroatia kan få problemer

Selv om Høgmo ønsker at laget hans skal ha ballen mye, innser han at det kan bli vanskelig mot et av Europas mest ballsikre lag.

– Det er et lag som har spilt sammen i mange år og der spillerne kjenner hverandre godt. Det er spillere med masse ferdigheter. Vi ser Kroatias fotballtradisjoner i dette laget, svarte han.

Pressen i Kroatia er redd hjemmelaget kommer til å ta lett på kampen.

– Dette er ofte kamper hvor vi sliter. Mot lag som har gode kvaliteter men som ikke er på samme nivå som Kroatia, sier Milan Stjelja til NRK.

Han er sportsjournalist i den kroatiske tv-kanalen Nova TV og følger landslaget tett.

– Jeg tror ikke det blir en enkel kamp for Kroatia. Det kan godt hende de får problemer mot Norge, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal