NRK Meny
Normal

Zuccarello: – Vi må glemme denne kampen

Mats Zuccarello Aasen (26) var tydelig skuffet etter nattens overtidstap mot Los Angeles Kings.

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen (t.v.), Dan Berardi og keeper Henrik Lundqvist må se at Jutin Williams avgjør kampen i spilleforlengelse. Det sto 2-2 etter tre perioder.

Foto: Pool Photo / Reuters

Benoit Pouliot

«Zucca» feirer sammen med Benoit Pouliot da Rangers gikk opp til 1-0 i første periode.

Foto: Jae C. Hong / Ap

– Det er et tøft tap, og det kommer til å være tøft i kveld, sier nordmannen i et intervju med NHL.com.

«Zuccas» New York Rangers tapte første kamp i finalen i NHL-sluttspillet natt til torsdag. Los Angeles Kings vant 3-2 etter at kampen måtte avgjøres i spilleforlengelse.

Se målene og les hvordan dramaet utspilte seg her.

– Vi må glemme denne kampen. Vi hadde mange sjanser vi burde scoret på, fortsetter nordmannen når han skal beskrive kampen.

Rangers gikk knalltøft ut i starten av kampen og ledet 2-0 etter 15 minutter. Deretter fikk Kings en redusering like før første periode var ferdig.

Andre periode var tettere og Kings utlignet til 2-2. Da var mye av lufte ute av Rangers-ballongen og Kings dominerte kampen i tredje periode.

– Åpenbart var ikke vår tredje periode god, men jeg føler vi gjorde en god kamp. Når vi ser kampen i morgen kommer vi til å innse at vi spilte en veldig god kamp og bygge videre på det, avsluttet Zuccarello foran et stort presseoppbud i Rangers-garderoben.

– Jeg vet ikke hva som skjedde i tredje periode

Også New York Rangers-trener Alain Vigneault var fornøyd med deler av kampen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg likte måten vi spilte på de første to periodene. Det var et hardtkjempende lag de første 40 minuttene, uttaler han.

Men treneren innser at tredje periode ikke holdt mål for laget fra østkysten og at ting må endres før neste kamp som kommer natt til søndag norsk tid.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde i tredje periode, om det var de som var utrolig gode eller det var vi som sluttet å bevege pucken og skøytene, sier Vigneault.

I tredje periode taper Rangers skuddstatistikken grufulle 20-3 og det er kun en meget solid innsats av den svenske keeperen Henrik Lundqvist som sikrer bortelaget muligheten til en fjerde periode.

Men selv ikke en levende svensk vegg holdt da Dan Girardi mistet kontrollen og ga pucken til hjemmelaget. Da Justin Williams fikk pucken alene med keeperen gjorde han ingen feil og sendte Staples Center i sommervarme Los Angeles inn i full jubelrus.

Lundqvist

New York Rangers slapp til hele 40 skudd mot keeperen Henrik Lundqvist i nattens kamp. Selv om han reddet 37 av dem holdt ikke det til annet enn et surt tap i spilleforlengelsen.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Siste nytt

 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag