Hopp til innhold

Zuccarello: – Vi må glemme denne kampen

Mats Zuccarello Aasen (26) var tydelig skuffet etter nattens overtidstap mot Los Angeles Kings.

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen (t.v.), Dan Berardi og keeper Henrik Lundqvist må se at Jutin Williams avgjør kampen i spilleforlengelse. Det sto 2-2 etter tre perioder.

Foto: Pool Photo / Reuters

Benoit Pouliot

«Zucca» feirer sammen med Benoit Pouliot da Rangers gikk opp til 1-0 i første periode.

Foto: Jae C. Hong / Ap

– Det er et tøft tap, og det kommer til å være tøft i kveld, sier nordmannen i et intervju med NHL.com.

«Zuccas» New York Rangers tapte første kamp i finalen i NHL-sluttspillet natt til torsdag. Los Angeles Kings vant 3-2 etter at kampen måtte avgjøres i spilleforlengelse.

Se målene og les hvordan dramaet utspilte seg her.

– Vi må glemme denne kampen. Vi hadde mange sjanser vi burde scoret på, fortsetter nordmannen når han skal beskrive kampen.

Rangers gikk knalltøft ut i starten av kampen og ledet 2-0 etter 15 minutter. Deretter fikk Kings en redusering like før første periode var ferdig.

Andre periode var tettere og Kings utlignet til 2-2. Da var mye av lufte ute av Rangers-ballongen og Kings dominerte kampen i tredje periode.

– Åpenbart var ikke vår tredje periode god, men jeg føler vi gjorde en god kamp. Når vi ser kampen i morgen kommer vi til å innse at vi spilte en veldig god kamp og bygge videre på det, avsluttet Zuccarello foran et stort presseoppbud i Rangers-garderoben.

– Jeg vet ikke hva som skjedde i tredje periode

Også New York Rangers-trener Alain Vigneault var fornøyd med deler av kampen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg likte måten vi spilte på de første to periodene. Det var et hardtkjempende lag de første 40 minuttene, uttaler han.

Men treneren innser at tredje periode ikke holdt mål for laget fra østkysten og at ting må endres før neste kamp som kommer natt til søndag norsk tid.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde i tredje periode, om det var de som var utrolig gode eller det var vi som sluttet å bevege pucken og skøytene, sier Vigneault.

I tredje periode taper Rangers skuddstatistikken grufulle 20-3 og det er kun en meget solid innsats av den svenske keeperen Henrik Lundqvist som sikrer bortelaget muligheten til en fjerde periode.

Men selv ikke en levende svensk vegg holdt da Dan Girardi mistet kontrollen og ga pucken til hjemmelaget. Da Justin Williams fikk pucken alene med keeperen gjorde han ingen feil og sendte Staples Center i sommervarme Los Angeles inn i full jubelrus.

Lundqvist

New York Rangers slapp til hele 40 skudd mot keeperen Henrik Lundqvist i nattens kamp. Selv om han reddet 37 av dem holdt ikke det til annet enn et surt tap i spilleforlengelsen.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Sportsnyheter

Fähndrich i tårer etter svenskenes «usportslige» manøver: – Vi gjør alt for hverandre

Sveriges Moa Ilar ble diskvalifisert i Lahti etter å ha hjulpet Maja Dahlqvist til seier i sprintverdenscupen. Rivalen Nadine Fähndrich stod oppløst i tårer i pressesonen.

Siste nytt

 • Riiber fikk revansj – vant i Lahti

  Jarl Magnus Riiber leverte et sterkt langrenn og tok seieren i sesongens nest siste verdenscuprenn i finske Lahti lørdag.

  Riiber gikk ut 22 sekunder bak ledelsen etter å ha blitt nummer tre i hopprennet.

  Forspranget tok Riiber raskt igjen og etter drøye tre kilometer var nordmannen side om side med ledende Kristjan Ilves. De to gikk lenge sammen, men kilometeren igjen rykket nordmannen ifra og tok seieren i rennet.

  – Det var absolutt deilig. Det kostet å hente de 22 sekundene. Han (Ilves) greide å holde såpass bra fart fra front at de bak ikke greide å hente noe, så da var det egentlig mer å begynne å tenke på en avslutning og heller avgjøre løpet på en god måte, sier Riiber til Viaplay etter rennet.

  Dermed fikk nordmannen revansj etter gårsdagens lagsprint, der han tapte spurten mot Vinzenz Geiger noe overraskende.

  Jens Lurås Oftebro gikk ut halvannet minutt bak ledelsen etter å ha blitt nummer ni i hopprennet.

  Oftebro tok seg raskt opp i en gruppe blant flere utøvere som kjempet om den siste pallplassen. Med i underkant av to kilometer igjen rykket Oftebro og finske Ilkka Herola ifra, før de gjorde opp seg imellom på oppløpet.

  Der var Oftebro sterkest og sikret to norske utøvere på pallen.

  FIS Nordic World Cup - Lahti Ski Games 2023
  Foto: Lehtikuva Heikki Saukkomaa / NTB
 • Saltvik Pedersen tok NM-gull

  Para-alpinist Jesper Saltvik Pedersen tok NM-gull i slalåm i Trysil.

  Han var godt fornøyd med dagen, til tross for at det har vært krevende forhold med mye snø og varme temperaturer lørdag. Fartsdisiplinene tidligere denne uka ble avlyst grunnet været.

  Andre omgang var bedre enn første omgang, mener han.

  – Det var litt mer flyt og litt diggere. Det kjennest greit ut. Men jeg er førstemann ut, så for meg er det ganske luksus, sier Saltvik Pedersen til NRK.

  Para-VM Alpint
  Foto: Norges Skiforbund/Lemos Media / NTB
 • Fersk NM-vinner glad for å endelig få kongepokal

  Rekruttløper Marte Kråkstad Johansen tok sin andre NM-medalje etter en dramatisk sluttspurt mot Ingrid Tandrevold og Jenny Enod.

  Johansen skjøt tjue treff, og Tandrevold måtte gå raskt i sporet for å hente henne igjen, men en sterk spurt fra rekruttløper Johansen og Jenny Enod ble for tøff.

  – Jeg hadde fantastiske ski og følte meg egentlig bra, men gjorde det vanskelig for meg selv da jeg bommet to. Når man skyter tjue treff fortjener man en kongepokal, sier Tandrevold.

  Nå er Johansen ekstremt glad for å få kongepokalen.

  – Jeg ble litt irritert over at jeg ikke fikk kongepokal i fjor. Endelig fikk jeg den, sier Johansen til NRK.

  Enod måtte ta til tårene etter sitt sølv. Det har vært en trå sesong for hennes del.

  – Det har vært en skikkelig, skikkelig trå sesong med mye covid-trøbbel i høst. Ekstra godt å være i toppen, sier Enod.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste