«Zucca» tapte i Stanley Cup-drama

Det ble dramatiske scener da Los Angeles Kings snudde 0-2 til 3-2 mot New York Rangers. Den første finalekampen i Stanley Cup endte i spilleforlengelse der en forsvarsblunder førte til at Rangers tapte.

Alle målene fra Kings mot Rangers

Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey. Se alle målene fra kampen: Benoit Pouliot og Carl Hagelin (Rangers), Kyle Clifford, Drew Doughty og Justin Williams (Kings).

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen feirer 1-0-ledelsen til New York Rangers med Pouliot.

Los Angeles Kings – New York Rangers 3-2 (2-2)

– Det er Stanley Cup-finalen så tempoet er høyt, men det er som en vanlig kamp for oss, sa Mats Zuccarello Aasen da han ble intervjuet etter 2. periode på Viasat Hockey.

Han var blant New York Rangers beste spillere i kampen og fikk mye istid. I Viasats svenske pausestudio fikk han skryt for å aldri gjøre feil med pucken og for å være kreativ.

«Zucca» hadde flere sjanser til å tegne seg på scoringslisten uten at det lyktes.

Etter en hektisk førsteperiode der Rangers ledet, og en andreperiode der Kings kom inn i kampen og utlignet, tok hjemmelaget fra California totalt over kampen i siste periode.

Mot slutten av siste periode er det kun en heroisk innsats av Rangers svenske keeperhelt Henrik Lundqvist som holder «Zucca» sitt lag inne i kampen.

Etter fire og et halvt minutt i fjerde periode scorer Justin William det avgjørende målet for Los Angeles Kings. Girardi gir bort pucken i farlig sone og der er Williams klar til å sette inn det avgjørende målet og bli helten i Staples Center.

Neste kamp spilles søndag 8. juni klokken 01.00 i Los Angeles.

1. periode

Ingen ringere enn Wayne Gretzky bringer pucken inn i på isen før kampstart, og spetakkelet kom i gang nesten 20 minutter etter annonsert tid.

Rangers går rett i strupen på Kings og var nær å ta ledelsen allerede før minuttet var gått.

Stanley Cup Final

Det var dekket til hockeyfest i Staples Arena før nattens første kamp.

Tempoet i kampen var veldig høyt og det går hele fem minutter før første stopp i spillet kommer. Adrenalinhockey og høy tenning er begreper som gjerne kan benyttes om åpningen av årets Stanley Cup-finale.

Hjemmelaget Kings kjemper seg imidlertid tilbake og får et par gode sjanser før ti minutter har gått.

Overtallsspillet til Rangers har ikke skremt noen i årets sesong, og da de får sjansen til å spille fem mot fire etter elleve minutter bedres ikke statistikken. Kings holder unna de to minuttene, selv om «Zucca» er farlig frempå et par ganger.

Chris Kreider

Chris Kreider med en kjempesjanse i starten av kampen.

13 minutter ut i første periode stjeler Benoit Pouliot pucken på egen banehalvdel og kommer alene med Jonathan Quick. Han er iskald og setter inn 1-0 til bortelaget.

De siste fem minuttene eksploderer kampen. Først drar Mats Zuccarello Aasen på seg en to-minutters utvisning. Så klarer svenske Carl Hagelin å stjele pucken i undertall og kontrer inn 2-0 til bortelaget etter å ha fremvist sitt voldsomme tempo.

Drøye to minutter senere får LA Kings reduseringen de trenger da Derek Stepan roter bort pucken og Kyle Clifford står klar til å omsette pasningen fra Carter til mål.

Det står 1-2 til pause i en fartsfylt 1. periode.

2. periode

Gretzky

Wayne Gretzky fikk æren av å bære ut pucken før kampen. Gretzky har vunnet Stanley Cup med hjemmelaget LA Kings.

Rangers får en ny sjanse med overtallsspill tidlig i perioden, men klarer heller ikke denne gangen å produsere annet enn et visst press, men ingen mål.

Etter overtallsspillet der Rangers ikke klarer å komme til de største sjansene, kommer Kings fremover når de er fulltallige. Drew Doughty drar seg fri og vipper pucken opp i nettet bak Lundqvist. og skaper likhet i målprotokollen og 2-2.

Like etter drar Rangers' Derick Brassard på seg en utvisning etter en frustrasjonstakling. Men Los Angeles Kings klarer ikke å utnytte overtallet, og det blir heller ingen reprise på hjemmelagets første overtallsperiode da Rangers scoret i undertall.

Kampen fortsetter jevnspilt, men hjemmelaget Kings kjemper til seg et lite overtak. Rangers er allikevel skumle på overganger og Mats Zuccarello Aasen har kommet til en del skudd, dog uten uttelling.

Zuccarello har fått mye istid i andre periode og er blant de offensive spillerne på New York Rangers som står med flest minutter på isen.

Med mindre enn to minutter igjen av perioden får Mike Richards på LA Kings utvisning for å ha slått Brassard i ansiktet med kølla. Ufint av Richards, og Rangers får en tredje overtallsperiode.

– Vi har skapt noen sjanser, men nå må vi omsette sjansene. Vi må bare gå ut der å jobbe hardt i hvert bytt, sier Mats Zuccarello Aasen etter andre periode.

Kings scorer

LA Kings og Drew Doughty utligner til 2-2 i andre periode.

3. periode

Stillingen er 2-2 idet lagene entrer tredje periode. LA Kings kommer til en del sjanser, men Lundqvist holder unna i Rangers-buret.

To minutter ut i perioden må Rangers ut i en tredje undertallsperiode da Dan Girardi sendes i utvisningsboksen. New York-laget holder unna igjen og unngår skudd mot seg og stillingen holder seg lik.

I løpet av de tre første undertallsperiodene har Rangers klart å unngå å få skudd mot seg, noe som hører til sjeldenhetene i internasjonal ishockey.

Etter sju spilte minutter i tredje periode leder allikevel Kings 10-0 i skudd i perioden og bortelaget kan takke sin svenske målvakt for at de holder unna.

Etter åtte minutter i tredje periode blir det spill fire mot fire da begge lag får en mann utvist. «Zucca» får istid, men klarer ikke å utnytte kvikkheten med mer rom på banen.

11 minutter og 45 sekunder ut i tredje periode kommer Rangers' første skudd i perioden. Hagelin forsøker seg, men overlister ikke Quick.

Kings fortsetter å presse, men Rangers forsvarer seg godt. Så ryker Rangers på en utvisning og kampen eksploderer.

Los Angeles Kings har store sjanser før Hagelin kommer på enda en kontring i undertall, men denne gangen scorer han ikke alene med keeper Quick.

Så kommer kanskje kampens prestasjon da Henrik Lundqvist står som en levende vegg de siste sekundene før det er slutt og det blir spilleforlengelse.

4. periode

Hjemmelaget presser på fra start i spilleforlengelsen.

Etter fire og et halvt minutt i fjerde periode scorer Justin Williams det avgjørende målet for Los Angeles Kings.

Det er rot i Rangers-forsvaret som gjør at Wiliams får stå helt umarkert og da har ikke Henrik Lundqvist en sjanse til å nå pucken.

Dermed bryter hele Staples Center ut i jubel idet Los Angeles Kings vinner den første kampen i Stanley Cup som spilles til best av sju kamper.

• Norsk fotball sikret viktig rankingplass

Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

* To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

* Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

* To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

Otfs84t2WGM
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

Leverkusen-jubel mot West Ham
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.