Hopp til innhold

– Vi kan gjøre hva som helst, så lenge det ikke går på bekostning av det sportslige

FLAGSTAFF (NRK): 7. april giftet Henrik Ingebrigtsen seg med Liva. Tre dager senere forlot han kone og barn for å dra på treningsleir, og siden har de ikke sett hverandre.

Henrik Ingebrigtsen

RINGER HJEM: Henrik Ingebrigtsen snakker med kona Liva og datteren Olivia på telefonen.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

Da dro Ingebrigtsen til USA for å dra på treningsleir. Det ble «bryllupsreise» uten kona, men med lillebror Jakob og Filip.

Henrik er nødt til å ofre mye nå som han forsøker å komme opp på sitt gamle nivå - og helst enda litt bedre - etter et lengre skademareritt. EM i august er det store målet.

Bryllupsbilde Jakob og henriK Ingebrigtsen

BRYLLUPSBILDE: Jakob Ingebrigtsen hopper bukk over storebror Henrik på treningsleir i Arizona.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Hun var ikke helt fornøyd med at det var sånn det ble. Men Liva forsto at det var sånn. Jeg har sagt at vi kan gjøre hva som helst, så lenge det ikke går på bekostning av det sportslige. Det er en kompromissløs satsing for å bli best i verden, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Det er bra han reiste etter bryllupet, sier Liva Børkja Ingebrigtsen, og ler.

De holder kontakten på FaceTime, slik at han får se datteren Olivia på halvannet år.

– Det er litt ekstra vanskelig å være borte fra henne. Når jeg drar, er hun på én måte, men når jeg kommer hjem er hun en helt annen. Men jeg kan ikke slutte med dette bare fordi jeg har stiftet familie, sier Ingebrigtsen.

Han sitter i en leilighet i Flagstaff, Arizona sammen med lillebror Jakob, når NRK møter ham. Mens de ser på TV ringer Liva, slik at han får sagt hei til Olivia hjemme i Norge.

henrik snakker med datteren olivia

Ingebrigtsen snakker med datteren over facetime på mobilen.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen

– Den første uken pleier hun å være gira, men når det har gått to-tre uker er det ikke så gøy lenger, sier Henrik Ingebrigtsen.

– Hvordan er det for deg, Liva?

– Jeg var forberedt på at han skulle reise fem dager etter bryllupet. Jeg har eksamen nå, så det er ikke den verste tiden han kunne reist bort. Da er Henrik, som Gjert pleier å si om meg, et forstyrrende element i lesingen, sier Fru Ingebrigtsen.

Fire år med «piss»

Håpet er at treningstimene i USA skal ta ham tilbake til verdenstoppen. I 2012 ble han europamester, to år senere satte han norsk rekord med 3,31,46 i Monaco. Deretter har den ene skaden overtatt etter den andre. Han har operert tåa, og i fjor la han seg under kniven for å få skikk på en kranglete hamstring.

– Akkurat nå er jeg cirka der jeg var i 2014. Det er fire år som bare er piss. Jeg har langt igjen til toppen, det er ting jeg kan bli bedre på. Jeg trenger tre sesonger uten avbrekk og skader, sier Ingebrigtsen.

Målet er ikke å vøre like god som han har vært før, men å bli bedre.

– Jeg har fremdeles mer å gi. Det er det som er min største motivasjon. Hvis jeg kommer meg gjennom dette, kan jeg prestere bedre enn tidligere.

Fredag ble Ingebrigtsen nummer fem på to engelske mil (3218 meter). Da løp han inn på norsk rekord (8.22,29).

Henrik Ingebrigtsen og jakob Ingebrigtsen

«BRYLLUPSREISE»: Med lillebror Jakob nyter Henrik Ingebrigtsen de første dagene som gift mann.

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

Siste nytt

  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters
  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal