NRK Meny
Normal

– Underlig at ikke Edvald kjørte for seier

Sykkelekspertene er enige om at Edvald Boasson Hagen burde fulgt Peter Sagan og latt Alexander Kristoff jobbe for seg selv.

Edvald Boasson Hagen

GREP IKKE SJANSEN: Edvald Boasson Hagen valgte å være lojal overfor lagkaptein Alexander Kristoff, framfor å sykle for egne medaljesjanser i VMs landeveisritt søndag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Dag Erik Pedersen

KRITISK: NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener Edvald Boasson Hagen burde tatt sjansen selv søndag.

– Jeg synes det er fryktelig synd at Edvald ble sittende på hjul, og ikke være med å kjøre. Om han hadde gjort det tror jeg han kunne vært med, og vinne, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen ivrig.

For det var nemlig Edvald Boasson Hagen som lå best an på det norske laget, da Peter Sagan stakk fra feltet i gårsdagens VM-finale. Rudsbygdingen valgte imidlertid å vente på lagkaptein Alexander Kristoff, til tross for sistnevntes tillatelse til å kjøre for seg selv.

– Jeg tenkte tanken, men da hadde jeg ikke fulgt planen. Sånn er det når du har en kaptein, sa Hagen til NRK etter løpet.

Valget har vært omdiskutert. Enkelte mente det var et lojalt og godt valg, mens andre mener Boasson Hagen burde kjørt for egne muligheter.

– Det virket rart i den situasjonen å ikke kjøre for egen sjanse, når seieren ligger 40 meter foran, i form av Peter Sagan. Jeg synes det er underlig, forklarer Pedersen videre.

– Det ville blitt medalje

Ove Eriksen

ENGASJERT: NRKs tidligere sykkelkommentator Ove Eriksen.

Foto: Falch, Knut / Scanpix

Også tidligere sykkelkommentator i NRK, Ove Eriksen, mener Edvald Boasson Hagen burde kjørt for egen suksess, istedenfor å vente på lagkaptein Kristoff.

– I den situasjonen satt jeg nesten og ropte: «Bare kjør!» Hadde Edvald gjort det ville det også blitt medalje, sier Eriksen.

Med tanke på oppkjøringen til VM i Richmond mener han Boasson Hagen skulle fått kjørt for seg selv.

– Det var veldig jevnt mellom Edvald og Alexander før VM. Men Edvald har vist veldig god form, derfor skulle han fått en fri rolle, sier Eriksen til NRK.

– I går viste han at han er en lojal rytter, og ventet derfor på Kristoff.

– En lojal rytter

Alexander Kristoff var sjanseløs på å ta igjen Peter Sagan. Derfor mente trener Stein Ørn at lagkapteinen ga «f» på slutten.

Den tidligere NRK-kommentatoren tviler uansett på at Norges nest beste syklist kunne stjålet regnbue-trøya fra slovaken som vant.

– Jeg tror uansett ikke Edvald ville hentet igjen Sagan. Men medalje er jeg ganske sikker på, sier Eriksen engasjert.

Siste nytt

 • Zlatan nekter å spille

  Los Angeles Galaxy må greie seg uten Zlatan Ibrahimovic i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress. – Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress, sier spissveteranen til Los Angeles Times.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting