NRK Meny
Normal

– Underlig at ikke Edvald kjørte for seier

Sykkelekspertene er enige om at Edvald Boasson Hagen burde fulgt Peter Sagan og latt Alexander Kristoff jobbe for seg selv.

Edvald Boasson Hagen

GREP IKKE SJANSEN: Edvald Boasson Hagen valgte å være lojal overfor lagkaptein Alexander Kristoff, framfor å sykle for egne medaljesjanser i VMs landeveisritt søndag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Dag Erik Pedersen

KRITISK: NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener Edvald Boasson Hagen burde tatt sjansen selv søndag.

– Jeg synes det er fryktelig synd at Edvald ble sittende på hjul, og ikke være med å kjøre. Om han hadde gjort det tror jeg han kunne vært med, og vinne, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen ivrig.

For det var nemlig Edvald Boasson Hagen som lå best an på det norske laget, da Peter Sagan stakk fra feltet i gårsdagens VM-finale. Rudsbygdingen valgte imidlertid å vente på lagkaptein Alexander Kristoff, til tross for sistnevntes tillatelse til å kjøre for seg selv.

– Jeg tenkte tanken, men da hadde jeg ikke fulgt planen. Sånn er det når du har en kaptein, sa Hagen til NRK etter løpet.

Valget har vært omdiskutert. Enkelte mente det var et lojalt og godt valg, mens andre mener Boasson Hagen burde kjørt for egne muligheter.

– Det virket rart i den situasjonen å ikke kjøre for egen sjanse, når seieren ligger 40 meter foran, i form av Peter Sagan. Jeg synes det er underlig, forklarer Pedersen videre.

– Det ville blitt medalje

Ove Eriksen

ENGASJERT: NRKs tidligere sykkelkommentator Ove Eriksen.

Foto: Falch, Knut / Scanpix

Også tidligere sykkelkommentator i NRK, Ove Eriksen, mener Edvald Boasson Hagen burde kjørt for egen suksess, istedenfor å vente på lagkaptein Kristoff.

– I den situasjonen satt jeg nesten og ropte: «Bare kjør!» Hadde Edvald gjort det ville det også blitt medalje, sier Eriksen.

Med tanke på oppkjøringen til VM i Richmond mener han Boasson Hagen skulle fått kjørt for seg selv.

– Det var veldig jevnt mellom Edvald og Alexander før VM. Men Edvald har vist veldig god form, derfor skulle han fått en fri rolle, sier Eriksen til NRK.

– I går viste han at han er en lojal rytter, og ventet derfor på Kristoff.

– En lojal rytter

Alexander Kristoff var sjanseløs på å ta igjen Peter Sagan. Derfor mente trener Stein Ørn at lagkapteinen ga «f» på slutten.

Den tidligere NRK-kommentatoren tviler uansett på at Norges nest beste syklist kunne stjålet regnbue-trøya fra slovaken som vant.

– Jeg tror uansett ikke Edvald ville hentet igjen Sagan. Men medalje er jeg ganske sikker på, sier Eriksen engasjert.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Rullestolcurling Norge - Kina, finale
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cup kombinert: Hopp
Sportslørdag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner