NRK Meny
Normal

Drillo mener denne bordtennisspilleren er større enn Zlatan

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen brukte pressekonferansen dagen før privatlandskampen mot Sverige til å rose Zlatan Ibrahimovic. Men Olsen har en annen svensk favoritt.

Zlatan1

Landslagssjef Egil Olsen brukte tid på å rose Zlatan Ibrahimovic - men mener en annen er tidenes svenske idrettshelt.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

På NRKs spørsmål om hvem som er Sveriges største idrettsutøver gjennom tidene måtte «Drillo» trekke fram en gammel svensk helt.

Drillo1

Egil Olsen møtte pressen tirsdag, dagen før landskampen mot Sverige.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Hva het han som slo alle kineserne i bordtennis? Han var fantastisk, sa «Drillo», før han fikk hjelp med navn fra andre i salen i Stockholm.

– Ja, Waldner må være den største, sa «Drillo», som siktet til bordtennisspilleren Jan-Ove Waldner som vant seks VM-gull og ett OL-gull.

– Er han større enn Zlatan?

– Det er vanskelig å sammenligne idretter sånn, men jeg synes han var helt fantastisk, sier Olsen.

Les også: – Nekter å leve på navnet mitt

Johansen debuterer

Olsen og Norge møter det svenske landslaget på Friends Arena i Stockholm onsdag, og landslagssjefen er ekstra sugen på seier.

– Mitt beste minne er å tape 4-2 mot Sverige. Jeg ble kåret til banens, eller Norges beste. Det sier litt. Jeg har aldri vært med på å slå Sverige som verken spiller eller trener, sier «Drillo».

Landslagssjefen ville ikke si mye om startelleveren før Sverige-kampen, men innrømmet at klubbløse Daniel Braaten starter kampen og at Godset-spiller Stefan Johansen får spilletid.

– Vi møter et lag som ikke er noe særlig bedre enn oss. Zlatan er Nordens beste fotballspiller og er komplett. Vi har spillere som har like bra blikk for spillet og som er like raske, men ingen er så komplett som han, sier Olsen.

– Ingen svenskehater

Olsen brukte også tid på pressekonferansen til å snakke varmt om idrettsnasjonen Sverige.

– Jeg har alltid likt Sverige og aldri vært en svenskehater. Mange rundt meg var det og det handlet om misunnelse. Det var tre idretter i det miljøet jeg vokste opp i: Bordtennis, ishockey og fotball. Sverige var gode i alle og lysår foran oss i to av dem, sier Drillo, og siktet til at svenskene dominerte i både bordtennis og ishockey.

Han ser for seg en jevn kamp i Stockholm onsdag kveld.

– Det er to jevne lag som møtes. Alt kan skje.

Siste nytt

  • NFL-stjerne satser videre

    Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

    SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
    Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma