Hopp til innhold

Zlatan om fremtiden: – Jeg nekter å leve på navnet mitt

STOCKHOLM (NRK.no): Zlatan Ibrahimovic har sjelden vært mer trofast mot det svenske landslaget enn nå. Men superstjernen nekter å fortsette den dagen han merker ferdighetene skranter.

Zlatan1

Zlatan Ibrahimovic var i strålende humør da han møtte pressen dagen før Sverige møter Norge.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Sverige-kapteinen tok seg god tid til å prate med pressen dagen før treningskampen mot Norge.

Zlatan111

Zlatan Ibrahimovic på treningsfeltet før Norge-kampen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Der fikk han blant annet spørsmål om hvor lenge han ser for seg at han vil være landslagsspiller. Svaret på det er minst to år til, men med et lite forbehold.

– Jeg spiller så lenge kroppen føles bra og jeg er mentalt klar. Den dagen jeg ikke presterer, skal dere ikke regne med meg lenger. Jeg skal ikke spille bare fordi det står Ibrahimovic på trøyen min. Jeg nekter å leve på navnet mitt, sier han.

Før kampen har det store temaet i Sverige vært vrakingen av Lyon-spilleren og Sverige-veteranen Kim Källström, som har skapt reaksjoner.

– Må levere

Ibrahimovic ville ikke kritisere laguttaket, men det var i den anledningen han fortalte at han aldri vil bli en som forlenger karrieren bare basert på tidligere prestasjoner.

– Nei, det vil ikke være rettferdig for andre spillere. Man må levere resultater. Om jeg ikke gjør det, og det er noen andre som er på gang, et stort talent, da er det bare inn med ham og ut med «Ibracadabra», slår han fast.

31-åringen fikk også spørsmål om hvorfor han er blitt så trofast til det svenske landslaget de siste sesongene.

Billigere i drift

Tidligere valgte Ibrahimovic gjerne å stå over mindre viktige treningskamper, som onsdagens kamp mot Norge, og en periode sto han også utenfor landslaget.

– Jeg er blitt billigere å fly hjem. Vi flyr på diesel nå. Derfor er jeg her oftere, spøkte Ibrahimovic, som det siste året har spilt for PSG i Frankrike.

– Nei, alvorlig talt. Man har jo diskusjoner med treneren om hvilke kamper man skal spille, men jeg føler meg bra nå og da er det alltid morsomt å spille kamper.

Da vil man spille så mange kamper som mulig, og spesielt for landslaget. Jeg forsvant fort fra Sverige og har ikke fått spille så mye hjemme, så min sjanse til å gjøre det er på landslaget, forklarer han.

Trener med individuelt

Zlatan ble utnevnt til kaptein da han vendte tilbake til landslaget. Nå anser han å lære opp unge spillere som en av sine viktigste oppgaver. Det setter landslagstrener Erik Hamrén stor pris på.

– Man ser det når Zlatan setter seg ned med dem og prater. Da er det noen lange ører rundt bordet. De vil få med seg alt han har av erfaringer fra karrieren sin, forteller han.

Ibrahimovic innrømmer likevel at han merker alderen på kroppen.

– Det er ikke like lett som før. Jeg merker jeg må jobbe hardere for å prestere som jeg har gjort. Derfor trener jeg også litt mer individuelt nå enn jeg gjorde tidligere, sier han.

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal