Larsåsen: – Håper dette ikke ødelegger karrieren

FROGNER (NRK.no): Norges friidrettsforbund var krystallklare i dagens pressemelding: Cathrine Larsåsen får ikke representere Norge om hun ikke bryter avtalen med Unibet. Nå må Larsåsen ta et valg.

Cathrine Larsåsen

Cathrine Larsåsen ga tirsdag forbundet en orientering om hva innholdet i reklameavtalen hun har inngått. Så dro hun på jordbærfest på den russiske ambassaden sammen med resten av friidrettsmiljøet.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Cathrine Larsåsen

Cathrine Larsåsen utvekslet et par ord med friidrettspresident Svein Arne Hansen (med ryggen til) på tirsdagens jordbærparty.

Foto: NRK

– Jeg bare håper at dette styret ikke ødelegger karrieren min, sier en fattet, men alvorlig Cathrine Larsåsen til NRK.no.

Den norske stavhopperen har ikke villet uttale seg om dagens kontante avgjørelse fra friidrettsforbundet, men hun ga noen få kommentarer på den årlige jordbærfesten i forkant av Diamond League-stevnet på Bislett.

En smilende Larsåsen ville ikke si stort i den idylliske hagen i Den russiske ambassaden, men innrømmer at drakampen med friidrettsforbundet påvirker henne.

– Det surrer nok litt i bakhodet. Jeg er jo bare et menneske, så det er klart dette påvirker meg, sier Larsåsen.

– Opp til henne å gjøre et valg

Forrige uke kunne NRK.no bringe nyheten om at Larsåsen har inngått en reklameavtale med spillselskapet Unibet. Avtalen skapte sterke reaksjoner hos norske idrettsledere, ikke minst fordi den kom i kjølvannet av en lignende avtale med hockeyspilleren Mats Zuccarello Aasen.

Senere kom det også fram at John Arne Riise har signert en avtale med et utenlandsk spillselskap. Norske idrettsledere frykter at dette skal skade samarbeidet med Norsk Tipping og finansieringsgrunnlaget for norsk idrett.

Etter at avtalen ble kjent, innkalte forbundet Larsåsen til et møte. Det møtet ble holdt tirsdag, og beskjeden fra friidretten var klar: Velg enten oss eller Unibet.

Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen sier det er opp til Larsåsen å vurdere det som ble sagt på møtet og ta et valg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Larsåsen ga en orientering om innholdet i avtalen. Deretter informerte NFIF om konsekvensene dersom hun fortsetter samarbeidet med spillselskapet. Nå er det opp til henne å vurdere dette og gjøre et valg, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen i en pressemelding.

Larsåsen selv vil ikke kommentere hva hun kommer til å gjøre videre når det gjelder kontrakten med spillselskapet.

Ønsker ikke slike avtaler

Hansen går ikke nærmere inn på hvilke konsekvenser Larsåsen har blitt informert om, men er fortsatt klar på at de ikke liker avtalen den norske friidrettsutøveren har inngått.

– Slike avtaler med utenlandske spillselskap undergraver finansieringsmodellen til norsk idrett. Norsk Tipping er helt avgjørende i denne modellen, og bidrar med grunnfinansiering av våre aktiviteter og anlegg, sier han.

– Vi ønsker ikke at utøvere som utfordrer idrettens finansieringsgrunnlag skal representere forbundet, sier Hansen.

Hjelp fra NISO

Laråsen hadde med seg Joachim Walltin fra Niso på tirsdagens møte.

– Det kan godt hende forbundet føler seg programforliket til å svare sånn på vegne av norsk idrett, uttalte Walltin da.

– Samtidig tror jeg folk synes det er merkelig når forbundet velger ikke å støtte og så legger føringer på hvordan utøveren skal finansiere støtten til i det hele tatt, sa han.

Cathrine Larsåsen måtte i dag inn på teppet til friidrettspresident Svein Arne Hansen. Der fikk stavhopperen beskjed om at hun ikke kommer tilbake på landslaget før hun bryter avtalen med spillselskapet Unibet.

Cathrine Larsåsen stilte opp på jordbærparty til tross for konflikten rundt avtalen hennes med spillselskapet Unibet. Se NRKs reportasje fra tilstelningen her.

Siste nytt

 • Diomande terminerte kontrakten

  Adama Diomande gir seg i Major League Soccer-klubben Los Angeles FC. Han oppgir hensynet til familien som årsak.

  30-åringen skriver ingenting om planene han måtte ha for den videre fotballkarrieren.

  Diomande har spilt for Los Angeles siden 2018. Da kom han til klubben fra engelske Hull. Tidligere i karrieren har han spilt for Skeid, Hødd, Strømsgodset, Dinamo Minsk og Stabæk.

  Adama Diomande på landslagssamling
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Småtung start for Ventura

  Kristoffer Ventura fikk det tøft på den første runden av PGA-turneringen i Greensboro i North-Carolina torsdag.

  Etter 14 av 18 hull på åpningsdagen lå han på en delt 84.-plass. Ventuta må forbedre spillet sitt om han skal klare cuten.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Andrew Wevers
 • Jordan-sko for rekordsum

  Christie's auksjonshus satte nok en rekord torsdag da hammeren falt for et sneakers-par Michael Jordan brukte i 1985.

  Budene stoppet på 615.000 dollar (ca. 5,5 millioner kroner) for de røde og svarte skoene i størrelse 47 basketballegenden brukte i en oppvisningskamp i Italia i 1985.

  Beløpet er ny rekord for denne typen objekter og ca. 500.000 kroner over et tilsvarende Jordan-par som ble solgt i mai. (NTB)

  Michael Jordan
  Foto: John Swart / JOHN SWART

Sendeplan

Kl. Program Kanal