Hopp til innhold

Larsåsen inngår reklameavtale med spillselskap

KØBENHAVN/OSLO (NRK.no) Stavhopper Cathrine Larsåsen (26) velger å samarbeide med Unibet. Det skaper sterke reaksjoner i idretten.

Larsåsen

Cathrine Larsåsen har inngått en reklameavtale med Unibet. Her avslutter hun en treningsøkt i København.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Jeg har ingen sponsorer per dags dato, og jeg valgte å stille opp i reklamefilmen fordi jeg ikke har kontrakt med Norges Friidrettsforbund. Da har jeg ikke så mange andre valg enn å se på andre muligheter, sier Larsåsen til NRK.no.

NRK.no møter stavhopperen i København hvor hun bor og trener gjennom friidrettssesongen.

– Ser ingen problemer med avtalen

Her har hun også spilt hovedrollen i en reklamefilm med spillselskapet Unibet.

Innspillingen skjer kun én måned etter at ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget etter å ha inngått en sponsoravtale med Unibet.

– Jeg ser ikke noen grunn til at det ikke skulle være OK å stille opp i en reklamefilm. I Danmark har Unibet lisens for slike oppdrag. Andre blir sponset av Unibet, men jeg har kun spilt i en reklamefilm, sier Larsåsen.

– Norges Idrettsforbund mener det er feil å samarbeide med en konkurrent til Norsk Tipping, som spytter inn store midler i norsk idrett. Hva tenker du om det?

– Jeg ønsker ikke å ta del i en stor debatt, men nå har jeg gjort som jeg gjør. Jeg trenger midler for å satse videre, og da ser jeg på dette som en stor mulighet til å gjøre det, sier Larsåsen.

Reaksjonene lar imidlertid ikke vente på seg. Både friidrettspresident Svein Arne Hansen og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund går langt i å antyde at Larsåsen kan bli utestengt fra landslagsoppdrag.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Larsåsen ny frontfigur for Unibet

SE VIDEO: Her er reklamefilmen Cathrine Larsåsen deltar i.

Ønsker å være på landslaget

Stavhopperen forteller at hun har fått skriftlig beskjed fra Norges Friidrettsforbund om at de ikke har mulighet til å gi henne økonomisk støtte i år.

Derfor poengterer hun også at reklameavtalen ikke kan sammenlignes med Petter Northug, som frivillig valgte å tegne en avtale med matvaregiganten Coop.

– Jeg synes det er veldig trist at jeg ikke får støtte fra Norges Friidrettsforbund. Jeg ville selvsagt takket «ja» til det. Jeg har vært der i alle år, og jeg har lyst til å være på landslaget, sier Larsåsen, som hevder hun ikke har fått beskjed om hvorfor hun har falt utenfor.

– Jeg er på en stigende bølge og jeg gjør det ganske bra om dagen, så jeg ser ikke noen grunner til at de ikke skal støtte meg.

Satser mot VM og OL

Larsåsen gikk senest lørdag til topps i det internasjonale stevnet i Genève med 4,20 meter.

Hun har imidlertid et stykke igjen til å nå kvalifiseringskravet til VM i Moskva i august. Da må hun over 4,50 meter.

Derfor sier hun at det var helt nødvendig for henne å søke støtte hos spillselskapet.

– Støtten fra Unibet betyr alt. Det betyr at jeg kan satse videre. Det er veldig vanskelig å få sponsorer som stavhopper og kvinnelig idrettsutøver, med mindre du heter Marit Bjørgen og Therese Johaug, sier Larsåsen.

– Jeg måtte se etter andre muligheter som gjør meg i stand til å satse mot VM i år, og ikke minst mot OL i Brasil i 2016. Det er det store målet, legger hun til.

– Hvor mye penger får du?

– Det blir mellom meg og Unibet, sier Larsåsen, og ler.

– Uproblematisk

NRK.no har forsøkt å få til et møte med Unibet uten å lykkes.

Pressetalsmann Kjell Hanssen skriver i en e-post at reklameavtalen med Larsåsen i utgangspunktet strekker seg over ett år.

– Vi har ennå ikke vurdert eventuell utvidelse av engasjementet. Først må vi måle effekten av inneværende avtale, som starter å løpe denne uken. Planene for neste år er ikke lagt i detalj, skriver Hanssen.

– Mats Zuccarello Aasen ble utestengt fra landslaget på grunn av en liknende avtale. Hva tenker dere om at Larsåsen risikerer å bli utestengt fra stevner og konkurranser? Hvilken verdi har da samarbeidsavtalen?

– Vi ønsker å støtte Cathrine Larsåsens ensomme satsing i en av verdens mest kompliserte idrettsgrener. Vi mener tvert i mot at avtalen gjør det mulig for henne å fortsette toppsatsingen, all den tid hun hverken mottar støtte fra sitt særforbund eller private sponsorer. Det faktum at Cathrine bor og trener i Danmark, der denne typen sponsing er tillatt, mener vi åpner for at hun kan ta denne typen oppdrag uten å risikere represalier, skriver Hanssen.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal