Hopp til innhold

– Klart vi vil slå storebror ut av cupen

Sist gang Levanger møtte Rosenborg endte det med fem baklengsmål. Nå er de klar for å slå storebror ut av cupen.

Kristian Hågensen Aune (Levanger) og Vadim Demidov (Rosenborg)

Levanger er klar til kamp på Moan stadion i kveld klokken 18. På bildet er Kristian Hågensen Aune (Levanger) og Vadim Demidov (Rosenborg).

Foto: Bjarne Berre

Erlend Aune

Erlend Aune håper Levanger slår storebror Rosenborg ut av cupen i dag.

Foto: Martin Fossland / NRK

– Vi som har holdt på med fotball i mange år vet jo at fotballen er rund, sier Erlend Aune, daglig leder for Levanger fotballklubb, som spiller i 2. divisjon.

Han forbereder seg nå på fest på Moan i Levanger. Det flotte sommerværet gjør at de nå gjør seg klar til å ta imot opp mot 4000 tilskuere.

Fra klokken 18 kan du se kampen direkte HER.

– Klart vi vil slå ut storebror

Sist gang Levanger møtte Rosenborg i cupen var i 2009. Da sørget Rosenborgs Alejandro Lago for 1–0 ledelse etter tre minutter i kampen som endte 5–0 til Rosenborg.

Det er ti år siden Rosenborg var i cupfinalen og Aune forstår at det er noen som i kveld sitter på tribunen med blandede følelser.

– Skulle det smelle en cupbombe på Moan i kveld er det nok noen på tribunen som sitter med litt blandede følelser, men Levanger er i ferd med å bli en profesjonell klubb, så det er klart at vi vil slå ut storebror, sier Aune.

Uaktuelt med cupbombe

Per Verner Rønning

Per Verner Rønning sier det er uaktuelt med en cupbombe på Moan stadion i kveld.

Foto: NTB/Scanpix

Rosenborgs Per Verner Rønning er født og oppvokst i Levanger. Han er skråsikker på at det ikke blir noen cupbombe på Moan i kveld.

– I utgangspunktet skal de ikke klare å lage trøbbel for oss. I slike kamper er vi som regel vår egen største fiende, så det handler om å forberede seg godt å være klar fra start av, sier Rønning til Rbk.no.

Selv bor han i Levanger og gleder seg nå til å dra hjem for å spille bortekamp.

– Det blir veldig artig. Jeg tror det blir en aldri så liten folkefest i bygda, sier Rønning til nettstedet.

Forsikrer at målene sitter fast

Selv om det er meldt strålende vær, forsikrer livelvel Erlend Aune at ingen mål vil blåse over ende under kvelden kamp.

Det var under kampen mot Kristiansund at ett av målene blåste av gårde og rev med seg en tilskuer.

– Vi har sikret dem med sandsekker og vi skal ha gjennomgang med forbundet klokken tre i dag, sier Aune.

I kveld spiller også Ranheim og Aalesund cupkamp. Denne kampen kan du følge HER.

Moan Stadion

Alt er gjort klart for kamp på Moan stadion.

Foto: Jørn Haudemann Andersen / NRK

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

 • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

  Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

  I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

  «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

  * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

  * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

  Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

  Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

  Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

  Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

  Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

  Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

  Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

  PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

  Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

  Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

  Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

  Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

  De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

  Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

  De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

  Daniele De Rossi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal