NRK Meny
Normal

Johaugs manager: – Spennende å følge Northugs soloprosjekt

Therese Johaug-manager Jørn Ernst vil følge nøye med på Petter Northugs egensatsing. Manageren legger ikke skjul på at Johaug ville tjent store penger om hun gjorde som skikongen.

Therese Johaug

Therese Johaugs popularitet på sponsormarkedet ville gitt store inntekter dersom hun fulgte i Petter Northugs fotspor. Det tror manager Jørn Ernst.

Northug

Petter Northug bryter med landslaget. Den kommende sesongen satser han på egenhånd med sitt private team.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det er jo helt klart spennende å følge med på hvordan dette blir for Northug. Både om han lykkes sportslig og hvordan det løser seg på sponsorsiden, sier Ernst til NRK.no.

Therese Johaugs manager viser til at Petter Northug onsdag offentliggjorde at han vil stå utenfor landslaget den kommende sesongen, til fordel for egen satsing på et privat lag.

En løsning som kan bli meget lukrativ for skikongen. Northug er nemlig så stor på sponsormarkedet at interessentene er villige til å strekke seg svært langt.

Dette ville også vært tilfellet for Therese Johaug - om hun hadde gjort som Northug.

– Jeg kan vel si det sånn at Therese ville tjent store penger om hun gikk ut av landslaget. Men penger er det siste hun tenker på, sier Johaugs manager.

– Therese i øverste sjiktet

– Jeg ser ingen grunn til at det skulle vært mindre interesse for Johaug om hun hadde tatt det samme valget. Hun er ei jente mange vil spille på lag med. I Norge er det nok bare Northug, Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal som er i det samme sjiktet, mener Ernst.

Manageren tror Northugs valg om å starte eget privatlag kan åpne for at flere utøvere vurderer å gjøre det samme.

– Det er nok flere utøvere som åpner døren for å bryte med landslaget nå. Men skal du gjøre det, må du være en meget profilert utøver - ellers klarer du ikke å stable et eget lag på beina, sier Ernst.

Etter hva NRK erfarer er Northug i forhandlinger om en sponsorkontrakt med den internasjonale matvarekjeden Coop. Avtalen kan bli verdt opp mot 20 millioner kroner i året.

– Det viktigste er at dette gir Northug sportslig suksess. Samtidig ligger det jo an til at det legges enorme summer på bordet fra sponsorene som vil bidra til teamet hans, sier Ernst.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Johaug

Therese Johaug er umåtelig populær blant det norske folk. Nettopp derfor ville sponsorene stått i kø for å sponse hennes privatlag, mener manager Ernst.

Foto: Wiklund, Anders / NTB scanpix

– Uaktuelt å forlate landslaget

Han er imidlertid fast bestemt på at det er helt uaktuelt for Therese Johaug å la seg friste til å satse på egenhånd.

– Therese er veldig klar på at det ikke er veien å gå. Hun har ingen planer om å satse alene, og det har heller aldri blitt diskutert, sier Ernst.

Johaug er nemlig for avhengig av lagvenninnene på landslaget, mener manageren.

– Therese trives veldig godt på landslaget. De er en sammensveiset gjeng, og hun trenger det gode miljøet for å prestere. Der er Northug helt annerledes. Han er i en særstilling. Therese hadde ikke klart å satse alene på den måten, sier Ernst.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra Therese Johaug torsdag.

De er gjester i studio og kommenterer Petter Northugs brudd med landslaget.

Esten O. Sæter og Jann Post diskuterer Northugs brudd med landslaget.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang: Snowboard og alpint
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn 50 km, menn