NRK Meny
Normal

– Jeg sov ikke ett minutt

SOTSJI (NRK.no): Therese Johaug erkjenner at sorgen gjorde OL-åpninga vanskelig. Nå vil hun ha revansje på 10-kilometeren.

Dagen før lørdagens OL-åpning kom nyheten om at Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror var gått bort. Therese Johaug erkjenner at sorgen gjorde OL-åpninga vanskelig. Reporter: Thomas Lerdahl, foto: Christian Grotnes.

Artikkelen er flere år gammel.

Dagen før lørdagens OL-åpning kom nyheten om at Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror var gått bort. Det preget hele laget, og Therese Johaug legger ikke skjul på at det gikk tungt innpå henne.

– Som dere sikkert vet, var det mye følelser etter det som skjedde. Jeg fikk ikke den oppladninga jeg skulle ha, og sov ingenting natt til lørdag. Ikke et minutt, sier Johaug under en pressekonferanse tirsdag morgen.

Johaug ble nummer fire på 15 km fellesstart med skibytte, som ble vunnet av Marit Bjørgen foran Charlotte Kalla og Heidi Weng.

– Måtte komme

Johaug og Bjørgen

Therese Johaug og Marit Bjørgen etter målgang på 15-kilometeren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Forutsetningene tatt i betraktning, er Johaug fornøyd med det hun presterte på 15-kilometeren.

– Jeg er veldig stolt av at jeg klarte å mobilisere til en fjerdeplass. Fjerdeplass i OL er ikke dårlig, selv om jeg hadde håpet på medalje, sier hun.

– Det er ikke lett å legge det til side. Sorgprosessen måtte komme. Men etter løpet fikk jeg snakket godt med dem hjemme, venninner og familie, og er veldig klar og revansjesugen, sier Johaug.

Dermed er målet klart for torsdagens 10 km klassisk.

– Jeg har lyst til å kjempe om medalje.

Sover bedre

Johaug bekrefter at nattesøvnen nå er tilbake og at forutsetningene for å lykkes er helt annerledes enn de var lørdag.

Hun klarer igjen å ha fokus på det sportslige.

– Nå går det sånn, sier hun til NRK.no, og viser en sterkt oppadgående kurve i lufta med venstrehånda.

– Jeg har sovet mye de siste nettene. Hode og kropp er helt annerledes, konstaterer Johaug.

Vil ha klisterføre

Nå håper hun det blir enda mildere i lufta. Etter noen dager med trikkeskinnespor i OL-løypene, er det muligheter for løsere spor og klisterføre torsdag.

– Det går mer mot klister, og det passer både meg og Heidi bra. Vi liker sugeføre. Det blir viktig å disponere kreftene. Og så må du være våken. Hvis du sovner i de lette partiene går sekundene fort, påpeker hun.

De øvrige på det norske 10-kilometerlaget er Heidi Weng, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Både Jacobsen og Bjørgen går også tirsdagens sprint.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Tittel» i nytt vindu

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal