NRK Meny
Normal

– Jeg sov ikke ett minutt

SOTSJI (NRK.no): Therese Johaug erkjenner at sorgen gjorde OL-åpninga vanskelig. Nå vil hun ha revansje på 10-kilometeren.

Dagen før lørdagens OL-åpning kom nyheten om at Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror var gått bort. Therese Johaug erkjenner at sorgen gjorde OL-åpninga vanskelig. Reporter: Thomas Lerdahl, foto: Christian Grotnes.

Dagen før lørdagens OL-åpning kom nyheten om at Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror var gått bort. Det preget hele laget, og Therese Johaug legger ikke skjul på at det gikk tungt innpå henne.

– Som dere sikkert vet, var det mye følelser etter det som skjedde. Jeg fikk ikke den oppladninga jeg skulle ha, og sov ingenting natt til lørdag. Ikke et minutt, sier Johaug under en pressekonferanse tirsdag morgen.

Johaug ble nummer fire på 15 km fellesstart med skibytte, som ble vunnet av Marit Bjørgen foran Charlotte Kalla og Heidi Weng.

– Måtte komme

Johaug og Bjørgen

Therese Johaug og Marit Bjørgen etter målgang på 15-kilometeren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Forutsetningene tatt i betraktning, er Johaug fornøyd med det hun presterte på 15-kilometeren.

– Jeg er veldig stolt av at jeg klarte å mobilisere til en fjerdeplass. Fjerdeplass i OL er ikke dårlig, selv om jeg hadde håpet på medalje, sier hun.

– Det er ikke lett å legge det til side. Sorgprosessen måtte komme. Men etter løpet fikk jeg snakket godt med dem hjemme, venninner og familie, og er veldig klar og revansjesugen, sier Johaug.

Dermed er målet klart for torsdagens 10 km klassisk.

– Jeg har lyst til å kjempe om medalje.

Sover bedre

Johaug bekrefter at nattesøvnen nå er tilbake og at forutsetningene for å lykkes er helt annerledes enn de var lørdag.

Hun klarer igjen å ha fokus på det sportslige.

– Nå går det sånn, sier hun til NRK.no, og viser en sterkt oppadgående kurve i lufta med venstrehånda.

– Jeg har sovet mye de siste nettene. Hode og kropp er helt annerledes, konstaterer Johaug.

Vil ha klisterføre

Nå håper hun det blir enda mildere i lufta. Etter noen dager med trikkeskinnespor i OL-løypene, er det muligheter for løsere spor og klisterføre torsdag.

– Det går mer mot klister, og det passer både meg og Heidi bra. Vi liker sugeføre. Det blir viktig å disponere kreftene. Og så må du være våken. Hvis du sovner i de lette partiene går sekundene fort, påpeker hun.

De øvrige på det norske 10-kilometerlaget er Heidi Weng, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Både Jacobsen og Bjørgen går også tirsdagens sprint.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Tittel» i nytt vindu

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein som stod hele kampen for bortelaget, mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal