NRK Meny
Normal

Bjørgen: – Jeg har aldri vært bedre trent

– Jeg har aldri vært bedre trent, sa Marit Bjørgen på sin første pressekonferansen etter at hun rett før jul ble lagt inn på sykehus med hjerteflimmer.

Marit Bjørgen møtte pressen etter problemene med hjerterytmen. - Jeg føler seg i kjempeform og tror jeg kunne ha kjempet helt i toppen i Tour de Ski, sier hun.

Marit Bjørgen sier hun føler seg i kjempeform og tror hun kunne kjempet i toppen i Tour de Ski. I stedet må hun stå over etter problemer med hjerterytmen. – Jeg kommer til å følge med på de andre jentene og komme med gode råd underveis.

Nyheten rammet idretts-Norge som en bombe lille julaften.

Bjørgen merket allerde dagen før at hjerterytmen var litt ujevn. Hun fikk problemer da hun trente lørdag, og ble innlagt på sykehus til observasjon over natten. Men hun ble skrevet ut neste dag, etter at legene ikke fant tegn til hjertesykdom.

På pressekonferansen fortalte hun at hun normalt har en makspuls på 176. Under treningsturen registrerte hun 180.

– Var aldri redd

Marit Bjørgen snakker om hjerteproblemene på Saupstad i Trondheim.

- Jeg var ikke på noe tidspunt redd, sier Marit Bjørgen

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Så var det som om noe løsnet, og pulsen gikk plutselig ned til 145. Da jeg kom hjem, sjekket jeg pulsklokka og så at jeg hadde vært oppe i 200.

– Jeg var ikke på noe tidspunkt redd, men det var ubehagelig, sier Bjørgen.

- Jeg har det veldig fint , skrev hun på twitter julaften.

Heller ikke samboer Fred Børre Lundberg var på noe tidspunkt redd.

Hun har akkurat gjennomført en hardøkt på en time og 45 minutter sammen med Fred Børre Lundberg når hun møter pressen på Saupstad skisenter. Men hun vet likevel ikke når hun klan begynne å konkurere igjen.

– Jeg var gjennom mange sjekker, blant annet ultralyd, EKG og sykkeltest hvor de sjekket hjertebelastningen. De fant ingenting og hjertet så veldig fint ut. Ingenting er foreløpig kommet fram, og jeg fikk reise hjem med en EKG-maskin. Jeg håper å få høre mer om den torsdag, sa Bjørgen.

– Tror jeg kunne kjempet i toppen i touren

- Det er tungt å ikke få gå touren. Jeg har følt meg i veldig god form, hadde en god samling i høyden og kjørte noen harde økter her hjeme. Jeg mener jeg har gjort alt riktig fram mot Tour de Ski. Jeg tror jeg kunne vært med og kjempet i toppen, så det er tungt å svelge at jeg ikke skal være med, sa Bjørgen på pressekonferansen.

Hun må vente på svar på prøvene som ble tatt på sykehuset.

Det ble samtidig slått fast at hun ikke kommer til å delta i Tour de Ski som starter i romjula.

- Men det er trolig ufarlig for Marit å gå touren , sa landslagslegen til NRK julaften.

– Skal backe opp jentene så godt jeg kan

– Har du noen gode råd til Therese og de andre jentene som skal gå Tour de Ski?

– Jeg kommer nok til å prøve å gi litt råd til jentene underveis. Det kommer litt an på hvordan touren utvikler seg. Det blir nok en gjeng norske jenter mot Kowalczyk, tipper jeg. Jeg skal nok backe dem opp så godt jeg kan, sier Bjørgen.

- Dette kommer jeg til å glemme fort

Hun har de siste dagene hentet råd fra Martin Johnsrud Sundby og Kristian Tettli Rennemo - langrennsløpere som også har slitt med ujevn hjerterytme.

– Det er gutter som har kommet tilbake. Det er godt å ha noen som har vært i samme situasjon. Men jeg tror nok Martin hadde det verre enn jeg, jeg har ikke opplevd noen ubehagelig situasjon, sier Bjørgen. Hun kan allerede nå trene uten å tenke noe mer over det.

– Dette kommer jeg til å glemme fort når jeg har fått det litt på avstand, legger hun til.

– Tenker du over at du kanskje presser deg for hardt når du kan få en slik reaksjon?

– Nei, det tenker jeg ikke over. Jeg tror jeg lever et sunt liv og trener forsvarlig, og det tror jeg er godt for hjertet. Jeg er ikke bekymret.

Nå er VM hovedmålet

Marit Bjørgen fotograferes

Marit Bjørgen er populær: - Det er godt å se at du er her, sier Hanne Teiglund, som benyttet sjansen til å fotografere Marit Bjørgen før pressekonferansen på Saupstad skisenter

Foto: Anders Øfsti / NRK

Hun tror ikke dette vil påvirke resten av sesongen, og håper og tror at hun er klar til VM i Val di Fiemme i februar/mars.

– Det blir hovedmålet nå, sier Bjørgen.

Hun skal bruke den nærmeste uka til å trene og summe seg litt, som hun sier. Så skal hun etter planen være tilbake i verdenscuprennene i La Clusaz midt i januar, med fullt fokus på VM.

– Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger disse dagene, og det setter jeg stor pris på. Det viser at folk bryr seg, sa Marit Bjørgen.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal