– Jeg håper det verste er over

Alexander Kristoff er på bedringens vei etter flere dager med magetrøbbel. Nå krysser han fingrene foran onsdagens tøffe etappe.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff har vært nær ved å bryte Tour de France på grunn av mageproblemene.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Akkurat nå kjennes det helt greit ut, så jeg får håpe det fortsetter slik. Jeg håper at jeg er på bedringens vei, sier Kristoff håpefullt til NRK.

Sykkelrytteren har fått brukt hviledagen i Tour de France til å slappe mest mulig av. Magen har nemlig skapt store problemer for Kristoff, og han har slitt med å ta til seg annen næring enn ris.

Som en konsekvens av det har nordmannen gått ned tre kilo.

– Det har blitt nok ris, håper jeg kan spise noe annet snart.

Hjalp med hviledag

Etter den niende etappen søndag var problemene så alvorlige at han vurderte å bryte rittet.

– Mandag gikk det greit, jeg var litt tung i beina, men magen var ikke i hvert fall ikke så ille som dagen før, forteller han.

– Men dagen før hadde jeg skikkelig store problemer de siste 60-70 kilometerne. Det var vondt, jeg hadde skikkelige kramper hele veien, så jeg håper jeg slipper det resten av touren og at det verste er over, sier han.

Tirsdag var i hvertfall syklisten i langt bedre form etter å ha fått hvilt seg etter noen tøffe dager.

– Vi har kjørt maks i ti dager og da er man nedbrutt. Det er vel kanskje derfor symptomene blusser opp.

Ny tøff etappe

Onsdag er det klart for en ny, tøff etappe. Da skal rytterne sykle fra Besancon til Oyonnax, en etappe på 187,5 kilometer. Fire stigninger mot slutten, tre kategori tre og en kategori 4, gjør det til en tøff etappe.

– Hvis det blir slik som i går (mandag), skal jeg komme greit gjennom, tror Kristoff.

Vincenzo Nibali tok tilbake den gule ledertrøya da han vant mandagens etappe i Tour de France.

Nibali leder med 2.23 minutter på Richie Porte (Sky), mens tredjeplasserte Alejandro Valverde (Movistar) er 2.47 bak.

Aleksander Kristoff kjenner ingenting til mageproblemene lenger. Og håper at hviledagen har gitt han krefter til igjen å kunne kjempe om etappeseier i Tour de France.

Siste nytt

 • Portugiser til Stabæk

  Den portugisiske midtbanespilleren Tomás Podstawski har signert en kontrakt med Stabæk ut sesongen. 26-åringen har vært klubbløs den siste tiden, men har de siste tre årene spilt for Pogon Szeczecin i polsk toppfotball.

  – Han kommer inn for å skape enda mer konkurranse om midtbaneplassene. Han er en godt skolert fotballspiller som er smart, ballsikker og har bra fysikk, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann.

  Tomas Podstawski
  Foto: Eraldo Peres / Ap
 • Én plass ned for Hovland

  Viktor Hovland faller én plass på verdensrankingen i golf, til en 14.-plass. Nordmannen passeres av Jordan Spieth, men spilte ingen turnering forrige uke. Jon Rahm leder rankingen, og spanjolen spiller på Europa-laget med Hovland i Ryder Cup denne uka.

  Viktor Hovland
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP
 • Legger opp - blir tømrer

  Uno-X-rytteren Daniel Hoelgaard (28) avslutter sykkelkarrieren etter årets sesong, skriver laget på Twitter. Hoelgaard har syklet for det norske laget i to år, etter fire fire sesonger i franske Groupama-FDJ. Han er på det norske laget i VM-fellesstarten i Belgia søndag.

  Til VG forteller syklisten at han nå skal ta fagbrev som tømrer.

  – Det er først og fremst noen år nå som har vært preget av veldig mye sykdom, skader og nå sist en operasjon. Jeg ser da at jeg har mistet mye grunnlag fysisk, og med kone og to barn hjemme, har jeg funnet ut at det vil koste mer enn det smaker å komme tilbake til et nivå jeg ønsker å ha som proffsyklist, skriver Hoelgaard til avisen.

  Daniel Hoelgaard under sykkel-VM i Bergen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal