NRK Meny
Normal

– Jeg følte meg helt utladet

Sprinteren Ezinne Okparaebo (25) har vært syk etter VM - men allerede torsdag skal hun løpe i Diamond League-stevnet i Stockholm.

Ezinne1

Ezinne Okparaebo skal løpe i Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag. Etter VM har hun vært syk.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg har vært slått ut av en kraftig forkjølelse etter VM, men jeg føler meg fin nok til å løpe i Stockholm, sier Okparaebo til NRK.no.

Ezinne2

Okparaebo var skuffet etter semifinalen i VM. Denne uka skal hun i blant annet NM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Den norske sprinteren løp inn til årsbeste i Moskva-VM med 11,23 sekunder i forsøksheatet - men var skuffet når hun røk ut i semifinalen.

Nå står nye utfordringer for tur.

Tilbake i form

Allerede torsdag skal Okparaebo i ilden på nytt i Diamond League-stevnet i Stockholm. Og deretter venter NM i Tønsberg til helgen.

– Jeg håper jeg fortsatt har formen og den gode følelsen fra VM. Det er først nå jeg føler meg ordentlig i form igjen etter litt sykdom. Jeg var helt utladet etter mesterskapet, sier Okparaebo.

Nå gleder 25-åringen seg over å ha noen dager fri før en nye tøffe konkurranser.

– Jeg synes det var veldig greit å komme hjem fra Russland. Det er veldig intenst under et mesterskap, alt er likt og det er ingen forandringer. Vi henger liksom bare på et hotell. Derfor er det godt med et par dager hjemme før det er ut på reise igjen, sier Okparaebo.

Tviler på rekorder

Sprinterens norske rekord på 100 meter er 11,10, satt under London-OL i fjor. Til tross for årsbeste med 11,23 i VM, tviler hun på nye rekorder denne uka.

– VM var ingen nedtur for meg. Jeg hadde ikke den beste oppladningen og jeg fikk tross alt satt ny årsbeste. Nå ser jeg framover, sier Okparaebo.

– Jeg går ikke rundt og tenker på rekorder før de nestedagene, men jeg ønsker meg NM-gull. Jeg vil vinne i NM og jeg skal også gjøre mitt aller beste i Stockholm, sier hun.

Utblåsning i VM

Rett etter VM-exiten kom hun med kritikk mot Norges Friidrettsforbund. Hun mener forbundet og Olympiatoppen tar avgjørelser uten å spørre utøverne.

– Jeg savner en prosess der lederne kan komme til utøverne og si «hva trenger dere? Hva kan vi hjelpe dere med?». Det savner jeg virkelig. Slik som det har vært, har de sagt «vi gjør det på denne måten». Det tror jeg er uheldig, sa Okparaebo til NRK.no under VM.

– Har du fått noen reaksjoner etter utblåsningen?

– Det er noe vi skal la ligge til etter sesongen. Først da er det noe vi vil eller kan ta tak i, sier Okparaebo.

 • Diamond League-stevnet i Stockholm kan du se på NRK 1 torsdag klokka 19.45.
Ezinne Okparaebo er ute av 100 meter konkurransen i friidretts-VM i Moskva. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal

Okparaebo er ikke videre til finalen i 100 meter

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn