NRK Meny
Normal

– Jeg følte meg helt utladet

Sprinteren Ezinne Okparaebo (25) har vært syk etter VM - men allerede torsdag skal hun løpe i Diamond League-stevnet i Stockholm.

Ezinne1

Ezinne Okparaebo skal løpe i Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag. Etter VM har hun vært syk.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg har vært slått ut av en kraftig forkjølelse etter VM, men jeg føler meg fin nok til å løpe i Stockholm, sier Okparaebo til NRK.no.

Ezinne2

Okparaebo var skuffet etter semifinalen i VM. Denne uka skal hun i blant annet NM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Den norske sprinteren løp inn til årsbeste i Moskva-VM med 11,23 sekunder i forsøksheatet - men var skuffet når hun røk ut i semifinalen.

Nå står nye utfordringer for tur.

Tilbake i form

Allerede torsdag skal Okparaebo i ilden på nytt i Diamond League-stevnet i Stockholm. Og deretter venter NM i Tønsberg til helgen.

– Jeg håper jeg fortsatt har formen og den gode følelsen fra VM. Det er først nå jeg føler meg ordentlig i form igjen etter litt sykdom. Jeg var helt utladet etter mesterskapet, sier Okparaebo.

Nå gleder 25-åringen seg over å ha noen dager fri før en nye tøffe konkurranser.

– Jeg synes det var veldig greit å komme hjem fra Russland. Det er veldig intenst under et mesterskap, alt er likt og det er ingen forandringer. Vi henger liksom bare på et hotell. Derfor er det godt med et par dager hjemme før det er ut på reise igjen, sier Okparaebo.

Tviler på rekorder

Sprinterens norske rekord på 100 meter er 11,10, satt under London-OL i fjor. Til tross for årsbeste med 11,23 i VM, tviler hun på nye rekorder denne uka.

– VM var ingen nedtur for meg. Jeg hadde ikke den beste oppladningen og jeg fikk tross alt satt ny årsbeste. Nå ser jeg framover, sier Okparaebo.

– Jeg går ikke rundt og tenker på rekorder før de nestedagene, men jeg ønsker meg NM-gull. Jeg vil vinne i NM og jeg skal også gjøre mitt aller beste i Stockholm, sier hun.

Utblåsning i VM

Rett etter VM-exiten kom hun med kritikk mot Norges Friidrettsforbund. Hun mener forbundet og Olympiatoppen tar avgjørelser uten å spørre utøverne.

– Jeg savner en prosess der lederne kan komme til utøverne og si «hva trenger dere? Hva kan vi hjelpe dere med?». Det savner jeg virkelig. Slik som det har vært, har de sagt «vi gjør det på denne måten». Det tror jeg er uheldig, sa Okparaebo til NRK.no under VM.

– Har du fått noen reaksjoner etter utblåsningen?

– Det er noe vi skal la ligge til etter sesongen. Først da er det noe vi vil eller kan ta tak i, sier Okparaebo.

 • Diamond League-stevnet i Stockholm kan du se på NRK 1 torsdag klokka 19.45.
Ezinne Okparaebo er ute av 100 meter konkurransen i friidretts-VM i Moskva. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal

Okparaebo er ikke videre til finalen i 100 meter

Siste nytt

 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering