Rodal: – Jakob kommer til å få juling

EUGENE/OSLO (NRK): Vebjørn Rodal mener 16 år gamle Jakob Ingebrigtsen bør matches mot seniorløpere selv om det vil bli brutale møter.

Jakob Ingebrigtsen

STORTALENT: Jakob Ingebrigtsen satset tidlig alt på løping. Lørdag ble han tidenes yngste under fire minutter på en engelsk mil.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Han kommer til å få juling jevnt og trutt på seniornivå utover i sesongen, men dét tror jeg Jakob Ingebrigtsen trigges av, sier Rodal.

NRKs friidrettsekspert kommenterte lørdagens rekordløp der Jakob Ingebrigtsen ble tidenes yngste til å løpe en engelsk mil (1 609 m) under fire minutter. Tiden 3.58,07 har vakt oppsikt i det internasjonale friidrettsmiljøet.

 • Se rekordløpet nederst i saken!
Jakob og Henrik Ingebrigtsen

STOLT: Storebror Henrik Ingebrigtsen (t.h.) hyllet lillebror Jaokb etter yngstemanns rekordløp på en engelsk mil lørdag.

Foto: Brian Davies / AP

Nå tror Rodal 16-åringen vil få tilbud fra flere store stevner fremover

– Det vil først og fremst være en døråpner for deltakelse på gode stevner med maksimal matching utover i 2017-sesongen. Han vil få lov av de store stevnearrangørene å få plass i heat rundt omkring og det betyr mye, sier Rodal.

Vebjørn Rodal

NRK-EKSPERT: Vebjørn Rodal.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Den tidligere OL-vinneren understreker likevel at det vil bli brutale møter med internasjonale seniorløpere, men det tror Rodal ikke gjør noe for den mentalt sterke 16-åringen.

– Mot de aller, aller beste er han for ung og litt for lett foreløpig, men jeg tror det både er viktig og ikke minst motiverende for Jakob å få tøff matching underveis, for da vet han hvor lista ligger.

SE VIDEO: Så spent var pappa Gjert under Jakobs rekordløp

Pappaen og treneren mistet munn og mæle da sønnen slettet en 53 år gammel rekord.

STUM: Gjert Ingebrigtsen pleier ikke å ha problemer med å prate, men under Jakob Ingebrigtsens rekordløp på lørdag var pappa og trener Gjert så nervøs at han ikke klarte å prate.

– Ikke god til annet enn å løpe

Selv har Ingebrigtsen kun fokus på å bli best.

– Det handler om å jobbe strukturert og dedikert og veldig målrettet mot én spesifikk ting fra du er veldig ung. Det har vært løping for min del, sier stortalentet til NRK.

– Så jeg kan ikke si at jeg er så veldig god til andre ting enn å løpe, legger han til.

Årsaken er enkel: Han har brukt all sin tid på løping.

– Fremstår eldre enn han er

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen mener sønnen har blitt bedre av å vokse opp med to eldre brødre å bryne seg på.

Kampen mot Henrik og Filip Ingebrigtsen har gjort at yngstemann er blitt god til å hele tiden sette seg nye mål, og i dag er det hans største styrke, mener pappa.

– Han har jo sin personlighet som han har dratt med seg, og han har vokst opp sammen med eldre søsken, så han opptrer som han er litt eldre enn det han er, sier Gjert Ingebrigtsen.

SE VIDEO: Rekordløpet til Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen med ny fantastisk rekord

3.58,07: Det ble tiden til Jakob Ingebrigtsen på en engelsk mil under Diamond Leagua-stevnet i Eugene lørdag. Han slo en 53 år gammel rekord da han ble tidenes yngste til å løpe distansen på under fire minutter.

Siste nytt

 • Casper Ruud videre i Miami

  Casper Ruud slo mandag Jason Jung fra Taiwan i to strake sett og er videre til 2. kvalifiseringsrunde i Miami Open, som er siste hinder før turneringen. Nå venter vinneren av oppgjøret mellom australske Alex Bolt og Jevgenij Donskoj fra Russland.

  Tennis - Australian Open - Casper Ruud of Norway v Quentin Halys of France - Court 19, Melbourne, Australia
  Foto: Thomas Peter / Reuters
 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal