NRK Meny
Normal

Rodal: – Jakob kommer til å få juling

EUGENE/OSLO (NRK): Vebjørn Rodal mener 16 år gamle Jakob Ingebrigtsen bør matches mot seniorløpere selv om det vil bli brutale møter.

Jakob Ingebrigtsen

STORTALENT: Jakob Ingebrigtsen satset tidlig alt på løping. Lørdag ble han tidenes yngste under fire minutter på en engelsk mil.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Han kommer til å få juling jevnt og trutt på seniornivå utover i sesongen, men dét tror jeg Jakob Ingebrigtsen trigges av, sier Rodal.

NRKs friidrettsekspert kommenterte lørdagens rekordløp der Jakob Ingebrigtsen ble tidenes yngste til å løpe en engelsk mil (1 609 m) under fire minutter. Tiden 3.58,07 har vakt oppsikt i det internasjonale friidrettsmiljøet.

 • Se rekordløpet nederst i saken!
Jakob og Henrik Ingebrigtsen

STOLT: Storebror Henrik Ingebrigtsen (t.h.) hyllet lillebror Jaokb etter yngstemanns rekordløp på en engelsk mil lørdag.

Foto: Brian Davies / AP

Nå tror Rodal 16-åringen vil få tilbud fra flere store stevner fremover

– Det vil først og fremst være en døråpner for deltakelse på gode stevner med maksimal matching utover i 2017-sesongen. Han vil få lov av de store stevnearrangørene å få plass i heat rundt omkring og det betyr mye, sier Rodal.

Vebjørn Rodal

NRK-EKSPERT: Vebjørn Rodal.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Den tidligere OL-vinneren understreker likevel at det vil bli brutale møter med internasjonale seniorløpere, men det tror Rodal ikke gjør noe for den mentalt sterke 16-åringen.

– Mot de aller, aller beste er han for ung og litt for lett foreløpig, men jeg tror det både er viktig og ikke minst motiverende for Jakob å få tøff matching underveis, for da vet han hvor lista ligger.

SE VIDEO: Så spent var pappa Gjert under Jakobs rekordløp

Pappaen og treneren mistet munn og mæle da sønnen slettet en 53 år gammel rekord.

STUM: Gjert Ingebrigtsen pleier ikke å ha problemer med å prate, men under Jakob Ingebrigtsens rekordløp på lørdag var pappa og trener Gjert så nervøs at han ikke klarte å prate.

– Ikke god til annet enn å løpe

Selv har Ingebrigtsen kun fokus på å bli best.

– Det handler om å jobbe strukturert og dedikert og veldig målrettet mot én spesifikk ting fra du er veldig ung. Det har vært løping for min del, sier stortalentet til NRK.

– Så jeg kan ikke si at jeg er så veldig god til andre ting enn å løpe, legger han til.

Årsaken er enkel: Han har brukt all sin tid på løping.

– Fremstår eldre enn han er

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen mener sønnen har blitt bedre av å vokse opp med to eldre brødre å bryne seg på.

Kampen mot Henrik og Filip Ingebrigtsen har gjort at yngstemann er blitt god til å hele tiden sette seg nye mål, og i dag er det hans største styrke, mener pappa.

– Han har jo sin personlighet som han har dratt med seg, og han har vokst opp sammen med eldre søsken, så han opptrer som han er litt eldre enn det han er, sier Gjert Ingebrigtsen.

SE VIDEO: Rekordløpet til Jakob Ingebrigtsen

Jakob Ingebrigtsen med ny fantastisk rekord

3.58,07: Det ble tiden til Jakob Ingebrigtsen på en engelsk mil under Diamond Leagua-stevnet i Eugene lørdag. Han slo en 53 år gammel rekord da han ble tidenes yngste til å løpe distansen på under fire minutter.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale