Hopp til innhold

– Jeg ble tatt litt på senga

FALUN/OSLO (NRK): Petter Northug fikk det tungt da tempoet ble satt opp i Mørdarbakken før mål på 30-kilometeren.

Intervju men Petter Northug.

Dario Cologna rykket i Mørdarbakken før mål. Da klarte ikke Northug å henge med. Til slutt ble gullhelten fra sprinten nummer elleve, 39,2 sekunder bak den russiske vinneren.

– I Mørdarbakken gikk det fort. Jeg hadde håpet å henge med, men jeg hadde ikke bena til det. Jeg ble tatt litt på senga da farten ble satt opp, men samtidig var det veldig imponerende det som gjort i Mørdarbakken på siste runden, sier Northug etter 30-kilometeren.

– Fikk det som jeg ville

Northug hang lenge med i teten, men da han så toget gå foran seg mot slutten av løpet innrømmer han at tempoet ble satt ned for å spare krefter.

– Jeg fikk det som jeg ville, men i et VM må du ha en topp dag om du skal vinne. Jeg gira litt ned når jeg ikke kjempet om seieren, sier Northug som også forteller at mest sannsynlig skal gå lagsprinten i morgen.

– Fantastisk imponerende av Didrik

Når det gjelder Norges bestemann, Didrik Tønseth, var Northug veldig imponert over det han så.

– Fantastisk imponerende av Didrik at han klarte å svare på Vylegzjanin og Cologna i Mørdarbakken. Det er klart det er surt å bli nummer fire, men han har igjen sin beste distanse på femmila. Da tror jeg Didrik vil bli vanskelig å ha med å gjøre, sier Northug om fjerdeplassen Tønseth måtte ta seg til takke med etter at Alex Harvey ble for sterk i spurten.

– Bør han begynne å trene på spurt?

– Jeg unte han virkelig en medalje i dag, men nå er det sånn at det er viktig å ha en god avslutning. Det er kanskje der Didrik har mest å jobbe med.

Petter Northug

FIKK DET TUNGT: Northug hadde ingenting å stille opp med tempoet ble økt i Mørdarbakken.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Til slutt var det Maksim Vylegzjanin som stakk av med seieren, noe Northug synes var fortjent.

– Maxim Vylegzhanin har hatt mange andreplasser i mesterskap, så det er fortjent at han får med seg et gull, sier Northug om sin konkurrent.

– Han gikk et bra løp

Selv om det ikke ble pallen på Northug var landslagssjef Trond Nystad fornøyd med prestasjonen.

– Han leverer et bra løp. Han har tross alt sprint i bena, så det er vanskelig å henge med på et sånt løp som det her med så høy fart over lang tid, sier Trond Nystad.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal