NRK Meny
Normal

– Jeg ble tatt litt på senga

FALUN/OSLO (NRK): Petter Northug fikk det tungt da tempoet ble satt opp i Mørdarbakken før mål på 30-kilometeren.

Intervju men Petter Northug.

Dario Cologna rykket i Mørdarbakken før mål. Da klarte ikke Northug å henge med. Til slutt ble gullhelten fra sprinten nummer elleve, 39,2 sekunder bak den russiske vinneren.

– I Mørdarbakken gikk det fort. Jeg hadde håpet å henge med, men jeg hadde ikke bena til det. Jeg ble tatt litt på senga da farten ble satt opp, men samtidig var det veldig imponerende det som gjort i Mørdarbakken på siste runden, sier Northug etter 30-kilometeren.

– Fikk det som jeg ville

Northug hang lenge med i teten, men da han så toget gå foran seg mot slutten av løpet innrømmer han at tempoet ble satt ned for å spare krefter.

– Jeg fikk det som jeg ville, men i et VM må du ha en topp dag om du skal vinne. Jeg gira litt ned når jeg ikke kjempet om seieren, sier Northug som også forteller at mest sannsynlig skal gå lagsprinten i morgen.

– Fantastisk imponerende av Didrik

Når det gjelder Norges bestemann, Didrik Tønseth, var Northug veldig imponert over det han så.

– Fantastisk imponerende av Didrik at han klarte å svare på Vylegzjanin og Cologna i Mørdarbakken. Det er klart det er surt å bli nummer fire, men han har igjen sin beste distanse på femmila. Da tror jeg Didrik vil bli vanskelig å ha med å gjøre, sier Northug om fjerdeplassen Tønseth måtte ta seg til takke med etter at Alex Harvey ble for sterk i spurten.

– Bør han begynne å trene på spurt?

– Jeg unte han virkelig en medalje i dag, men nå er det sånn at det er viktig å ha en god avslutning. Det er kanskje der Didrik har mest å jobbe med.

Petter Northug

FIKK DET TUNGT: Northug hadde ingenting å stille opp med tempoet ble økt i Mørdarbakken.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Til slutt var det Maksim Vylegzjanin som stakk av med seieren, noe Northug synes var fortjent.

– Maxim Vylegzhanin har hatt mange andreplasser i mesterskap, så det er fortjent at han får med seg et gull, sier Northug om sin konkurrent.

– Han gikk et bra løp

Selv om det ikke ble pallen på Northug var landslagssjef Trond Nystad fornøyd med prestasjonen.

– Han leverer et bra løp. Han har tross alt sprint i bena, så det er vanskelig å henge med på et sånt løp som det her med så høy fart over lang tid, sier Trond Nystad.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live