– Ingen vits i å lyge for å få plasser andre fortjener

TOBLACH (NRK): Finn-Hågen Krogh har ristet av seg Tour de Ski-skuffelsen. Nå vraker han seg selv fra to VM-øvelser – og satser alt på tre andre.

Finn-Hågen Krogh

GOD START: Finn-Hågen Krogh innledet Tour de Ski med andreplass i sprinten i Val Müstair. SÅ kom allergiproblemene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det var en skuffet Finn-Hågen Krogh som reiste hjem fra Tour de Ski etter fellesstarten med skibytte i Oberstdorf 3. januar. Han slet med luftveiene, trolig på grunn av allergi utløst på hotellet i Val Müstair.

En uke senere er det likevel ingen tvil om at det var det eneste riktige.

– Jeg brukte et par dager på å bli frisk igjen, og så har jeg trent rolig gjennom helga, forteller 26-åringen på telefon fra Alta.

Man kan høre at han fortsatt er tett i nesen.

– Det sitter litt i nesen og bihulene, men jeg kjente på trening i dag at kroppen er tilbake fysisk. Det gikk lett, jeg fikk lyst til å småspurte litt, det er et bra tegn, sier Krogh.

– Særdeles stusselig

Tour de Ski – der han var en pallkandidat – oppsummerer han slik:

– En særdeles stusselig greie.

Selv om han brøt føler han seg ikke truffet av britiske Andrew Musgraves utspill om at det er for mange pingler som faller av i Tour de Ski.

– Jeg føler ikke at jeg er i den kategorien. Hadde jeg vært frisk hadde det vært annerledes, sier Krogh.

Nå ser han bare framover mot VM i Lahti, som hele tiden har vært sesongens hovedmål. Mannen med VM-gull i lagsprint i Falun for to år siden kan føle seg helt trygg på en plass i VM-troppen.

Vraker seg selv

Spørsmålet er hvilke distanser han skal gå. Krogh vet hva han vil.

– Jeg satte meg tidlig mål om å gå sprinten og tremila individuelt, og så har jeg lyst på en stafettetappe. Er man i form kan man ta med femmila i skøyting også, sier Krogh, som er sannsynlig ankermann for Norge i stafetten hvis ikke Petter Northug blir klar.

15 km klassisk og lagsprint nevner han ikke.

– På 15 km klassisk er jeg ikke en kandidat. På lagsprint kunne jeg nok ha gjort en jobb, men det er ingen vits i å lyge for å få plasser andre fortjener, sier Krogh.

Han føler uansett tre-fire løp er nok.

– Det er bedre å gå færre, men gode, løp, understreker han.

Krogh stiller ikke til start i helgens sprint i Toblach, mens satser på å være tilbake i Ulricehamn.

PS. Emil Iversen, som også brøt Tour de Ski, er ikke tilbake i full trening og sier til NRK at han trenger litt mer tid før han snakker om Tour de Ski-nedturen og veien mot VM.

Siste nytt

 • Hegerberg og Lyon tok første stikk

  Ada Hegerbergs Lyon slo Wolfsburg og Caroline Graham Hansen 2–1 hjemme i det første oppgjøret i kvartfinalen i mesterligaen for kvinner onsdag. Eugénie Le Sommer og Wendie Renard skåret målene for Lyon, mens Nilla Fischer stod for Wolfsburgs’ mål.

  Hegerberg.
  Foto: Jeff Pachoud / AFP
 • Pedersen vant verdenscupen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

  Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

  Saltvik Pedersen.
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
 • Ruud klar for Miami Open

  Casper Ruud tapte første sett på tie break, men snudde kampen mot russiske Jevgenij Donskoj og er klar for hovedturneringen i Miami Open. Dette er første gang Ruud kvalifiserer seg for en ATP Masters-turnering, ifølge nettstedet tennis-Norge.com.

  Ruud.
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal