NRK Meny
Normal

– For mange pingler som driver med langrenn

VAL DI FIEMME (NRK): Over halvparten av langrennsløperne som startet Tour de Ski ga seg underveis. Andrew Musgrave mener «kollegaene» gir opp altfor lett.

musgrave

Langrennsløper Andrew Musgrave mener flere løpere burde fullføre Tour de Ski, selv om de ikke har sjans til å vinne sammenlagt. Selv ble han nummer 18.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er altfor mange pinlger som driver med langrenn, tydeligvis, sier Andrew Musgrave.

Den britiske langrennsløperen, som bor og trener i Norge, sier det med et lite smil om munnen, men han mener det.

Han reagerer på at svært mange av de som startet Tour de Ski for lengst var borte på konkurransen siste dag, noe han også ga uttrykk om på Twitter før start.

Laster Twitter-innhold

Faktum er at halvparten ga seg lenge før Heidi Weng og Sergej Ustjugov gikk i mål som vinnere av årets Tour de Ski søndag kveld.

– Føler ikke det er vits

Musgrave har selv ikke hatt noen forrykende tour. Han endte som nummer 18, men hadde aldri tanker om å gi seg.

– Jeg skjønner sprinterne som vil gå den første etappen, få noen sprintpoeng og lade opp til neste verdenscup. Men jeg synes noen flere kunne fullført likevel. Det er ikke 45 som satser bare sprint som ikke greier å fullføre, sier han.

Han tror mange gir seg når de ser at de ikke kan kjempe om pallplasser til slutt.

– Hvis de ikke går bra, føler de kanskje ikke det er vits. Men jeg synes det går an å gå for etappeseiere, eller prøve å gå bra på enkelteetapper likevel, sier han.

Etter at NRK publiserte denne artikkelen, meldte den franske løperen Maurice Manificat at han delvis støtter Musgrave. Han mener Tour de Ski er en god måte å lade opp til VM for løperne.

Laster Twitter-innhold

Også i den norske leiren har flere løpere trukket seg. Martine Ek Hagen reiste hjem da hun ble forkjølet dagen før start. Ragnhild Haga, Emil Iversen og Finn-Hågen Krogh ga seg underveis fordi kropp og form ikke var på topp.

Maiken Caspersen Falla ga seg også etter den andre etappen, slik hun pleier. Hun satser nemlig stort sett på sprint.

mål

Tour de Ski er en brutal konkurranse som sitter lenge i beina til løperne. Mange velger å gi seg for å spare krefter til senere.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han er en av de råeste

Didrik Tønseth var selv innom tanken på å gi seg da han måtte ha legehjelp etter å ha gått næringstom i lørdagens etappe. Han valgte likevel å fortsette, og smiler når han får høre hva Musgrave har sagt.

– Ja, men du må huske at han er keltisk. De er rødhårede og knallharde. Han er viking han, en av de råeste skiløperne jeg vet om, sier Tønseth spøkefullt, og legger til:

– Om han mener mange er pingler, så er det sånn at han har en annen målestokk.

FIS-leder Vegard Ulvang tar det ikke så tungt at mange har gitt seg i konkurransen han selv var med på å utforme.

– Det er fordi de fleste her kjemper om å vinne og gjøre det bra. I tillegg er det en fysisk krevende øvelse, og det kommer mer senere i sesongen. De som har sjans til å vinne er med til slutt og det er det viktigste. Et frafall er helt naturlig, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania