Normal

– Ingen garanti for at jeg holder

Edvald Boasson Hagen har brutt i to av tre verdensmesterskap, men mener han er bedre forbereredt til et VM enn noen gang.

Edvald

– Det er artig å være blant favorittene, sier Boasson Hagen en drøy uke før fellesstarten i VM.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen klar for VM i København. Her på Kjeller flyplass som kan bli start og målområde under VM 2016.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen blir makker når Boasson Hagen sykler sitt siste ritt før VM.

Foto: BENOIT DOPPAGNE / AFP
– Det er vanskelig å vite om formen er der. Det er jo et sjansespill, men jeg føler at jeg skal være i bra form når VM starter, sier Boasson Hagen.

Med en knapp uke til fellesstart i sykkel-VM i København forbereder nordmannen seg med knallharde økter på mellom fem og sju timer i Norge.

Målet er få beina og hodet til å klaffe like godt som da han vant to etapper under Tour de France i sommer. Men å toppe formen flere ganger i løpet av en sesong er krevende for samtlige sykkelproffer i verdenstoppen.

Også for rytteren som av flere blir stemplet som forhåndsfavoritt før verdensmesterskapet.

– Det er artig å være blant favorittene. Jeg har tro på at jeg skal kunne kjempe i toppen. Noen ganger klaffer formen, og andre ganger ikke. Det finnes ingen fasit, men jeg ville aldri byttet ut en formtopp tidligere i sesongen med en formtopp her, sier Boasson Hagen.

Bedre forberedt enn noen gang

Mandag slutter han seg til landslaget i Belgia, der han skal sykle endagsritt med Kurt Asle Arvesen.

– Rytterne jeg møter i Belgia er rutinerte, så det blir ikke helt «bajas», sier Boasson Hagen som håper på mye støt og rykk i feltet.

Aldri har 24-åringen forberedt seg bedre på at både kropp og taktikk skal stemme før et verdensmesterskap.

– For et par uker siden syklet jeg fire runder i VM-løypa. Jeg gjorde meg mine tanker om rittet, og er bedre forberedt nå enn tidligere, sier Boasson Hagen.

– Ingen garantier for at jeg står distansen

Magetrøbbel har hindret nordmannen i lange ritt ved tidligere anledninger. I Australia i fjor brøt Boasson Hagen en runde før slutt.

I 2008 brøt han også.

Søndag 25. september venter nok en lang VM-løype på totalt 266 kilometer.

– Denne gangen satser jeg på å stå distansen, men har selvfølgelig ingen garantier, sier Boasson Hagen.

– Vil ikke slå Thor om vi kjører for han

Diskusjonen rundt hvem laget skal kjøre for har pågått siden landeveistroppen med Thor Hushovd, Gabriel Rasch, Kurt Asle Arvesen og Boasson Hagen ble tatt ut.

Fortsatt står landslagsstjernene fast på at man skal kjøre for den av spurterne som er i best form.

– Akkurat det tror jeg løser seg etter hvert. Vi finner ut hvem som er sterkest av meg og Thor, og kjører for den som er med på slutten. Rittet er langt, og mye kan skje underveis, sier Boasson Hagen.

Men du har lyst å slå Thor og «gjengen»?

– Jeg har lyst til å slå gjengen, men vi kjører på lag med Thor. Jeg har ikke lyst til å slå Thor om vi kjører for han. Det er bare en som kan stå på toppen.

Får det tøft mot store nasjoner

Om det kjøres for Thor eller Edvald må laget uansett være på vakt mot gigantene. De største lagene har hele ni ryttere, og kommer til å gi Norges mannskap på fire en hard dag i Danmarks hovedstad.

– Vi kan ikke gjøre så mye med det lille laget vårt. Vi må følge på de andre, og spille på nimannslagene ved å være kalde og vente til slutten for å ta en beslutning, sier Boasson Hagen.

– Spurten vil skille

Men uansett hvor sterke storlagene blir under fellesstarten tror ikke nordmannen det vil være mulig at en utbrytergruppe vil holde helt til mål.

– Det er vel ikke tradisjon for det i VM. Løpet er langt, men løypa har ingen bakker man står i fare for å falle av i. Det er spurten som kommer til å skille, sier Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal