Hopp til innhold

– Flere hadde hatt nytte av å dra ned

Sykkelforbundet mener det er synd at ikke flere norske byer som ønsker å arrangere sykkel-VM i 2016 ikke var på plass i Danmark i forrige uke. 7 norske byer ønsker VM i 2016, som det er store muligheter for at Norge får, men bare Drammen og Stavanger hadde representanter fra kommunen på plass i VM i København.

Harald Tiedemann Hansen

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen mener norske søkere til sykkel-VM i 2016 kunne høstet nyttige erfaringer om flere hadde tatt turen over Skagerrak. (Arkivfoto)

Foto: Arild Reidarsen / SCANPIX

– Jeg tror flere hadde hatt veldig nytte av å se omfanget av et VM-arrangement på sykkel, sier president Harald Tiedemann Hansen i sykkelforbundet til NRK.no.

5 av 7 søkere ble hjemme

Forruten Drammen og Stavanger ønsker Kristiansand, Trondheim, Bergen, Lillestrøm/Skedsmo og Sandefjord mesterskapet, men det var altså bare de to førstnevnte kommunene som hadde tatt seg bryet med å ta turen til VM i nabolandet.

– Det er mye større enn jeg tror veldig mange er klar over og jeg er helt sikker på at det hadde vært nyttig, sier sykkelpresidenten.

Tror ikke søkerne er klar over omfanget

Han mener søkerne som tok turen, forruten å ha vist at VM-interessen er reell, også har høstet viktig kunnskap om arrangementet.

– Jeg tror de fikk en aha-opplevelse på omfanget og størrelsen, hvor stort et VM på landevei faktisk er. Det tror jeg de ble litt overrasket over, sier Tiedemann Hansen.

Mark Cavendish

Mark Cavendish overtok regnbuetrøya fra Thor Hushovd da han spurtslo alle på oppløpet i landeveisrittet søndag. Om fem år kan han få muligheten til å gjenta bragden på norsk jord.

Foto: JENS DRESLING / Ap

Setter spørsmålstegn ved lidenskapen

Svein Bergheim, som jobber med VM-søknaden til Kristiansand gikk mandag hardt ut mot kommunen etter at ingen representanter ble sendt sørover til VM. Bergheim frykter byens VM-sjanser er svekket.

– Ja, jeg mener vi burde ha vært der og det har jeg påpekt. Jeg setter spørsmål ved om lidenskapen er der. Vil Kristiansand virkelig ha et sykkel-VM, spurte Bergheim via NRK.

Oppfordret Norge til å søke

Det internasjonale sykkelforbundet har oppfordret Norge til å søke VM i 2016 og sju søkere har altså meldt sin interesse.

Hvem det norske sykkelforbundet foretrekker som arrangør blir bestemt 21. november i høst, før det skal tas en endelig avgjørelse på om Norge faktisk skal søke VM i 2016.