NRK Meny
Normal

Scholes om van Gaal: – Han ser gal ut

Paul Scholes mener Louis van Gaal skaper frykt i laget. Og det er en bra ting, ifølge den tidligere Manchester United-spilleren.

van gaal

Louis van Gaal er et galt geni ifølge Paul Scholes.

Foto: PAULO WHITAKER / Reuters

– Ut ifra det jeg har sett i pre-season, ser han gal ut. Et galt geni. Han ser litt sprø ut, sier Paul Scholes om Louis van Gaal til The Guardian.

Få kjenner Manchester United bedre enn Scholes, som har 499 kamper for klubben. Midtbanedirigenten spilte under Sir Alex Ferguson gjennom hele karrieren, og har opplevd en streng og karismatisk manager på kloss hold.

Han har selv fått kjenne på hårtørkeren til Ferguson, og tror van Gaal har evnen til å spre den samme frykten i laget.

– Jeg tror han har brakt litt frykt tilbake hos spillerne, og det er ikke en dårlig ting. Jeg spilte i 20 år under Ferguson, og han kunne være en skummel mann. Noen ganger kan frykt bringe frem gode prestasjoner, forteller Scholes.

– Sist sesong var grusom

Sist sesong endte i fadese for den tradisjonsrike klubben. Ved sesongslutt kunne laget oppsummere med sjuendeplass i Premier League og tidlig eliminasjon fra samtlige cuper. Slike prestasjoner kan ikke laget tilltate seg i år, skal vi tro Scholes.

– Det er ikke tvil om at disse spillerne må prestere, hvis ikke er de ikke i klubben lenge. Spillerne vet hvor de står, og det er det du vil. Det samme gjorde du under Sir Alex Ferguson. van Gaal har fantastisk erfaring fra store klubber og har vært suksessfull. Forhåpentligvis kan han få til det samme her, sier han.

– Sist sesong var grusom, og selvtilliten var på bånn. Den har van Gaal brakt tilbake, legger Scholes til.

– Må håpe på mesterligaplass

I løpet av sommeren har rutinerte spillere som Rio Ferdinand, Patrice Evra og Nemanja Vidic forlatt klubben. Likevel tror Scholes på en bedre sesong for den 20 ganger engelske mesteren.

– De vil være mye bedre i år. De seks første ligakampene ser overkommelige ut, og spillere burde være gode nok. Spillerne vil vinne gull, og det er bare Juan Mata, Luke Shaw, Marouane Fellaini og Ander Herrera som ikke har gjort det tidligere, forteller han.

Manchester Uniteds største problem ligger i midtforsvaret mener Scholes.

– Phil Jones, Chris Smalling og Jonny Evans plukker ofte opp skader, og det er bekymringsfullt. Jeg vet van Gaal liker Michael Keane og Tyler Blackett, men er de klar til å komme inn på laget og vinne ligaen? Jeg er ikke så sikker. Jeg tror det beste de kan håpe på er mesterligaplass, avslutter den tidligere England- og Manchester United-spilleren.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal