Hopp til innhold

– Hadde dette vært fotball, hadde vel skytetrenerne fått sparken

HOLMENKOLLEN (NRK): Etter helsprekken på skiskytterkvinnenes normaldistanse, er alle enige om én ting: Skytetrening må prioriteres.

Birkeland

TUNG DAG: Med fire bom ble Fanny Horn Birkeland beste norske kvinne på 15 kilometeren i VM på 31. plass.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Søndag sto fire norske skiskytterkvinner for 17 bom på standplass. På normaldistansen ble det enda verre - 19 bom totalt. Katastrofalt, slo NRKs ekspert, Ola Lunde, fast.

Birkeland

LITE HYGGELIG LESNING: Fanny Horn Birkeland og Morten Aa Djupvik ser på resultatene etter normaldistansen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hadde dette vært fotball, hadde vel begge skytetrenerne våre fått sparken. Men det er jo ikke deres skyld, sier Fanny Horn Birkeland til NRK.

– Ikke personavhengig

Idrettssjef Morten Aa Djupvik trekker på smilebåndet når han får høre den klare meldingen. Han er enig i at endringer må til, men vil ikke fordele skyld.

– Jeg tror ikke det er personavhengig med tanke på hvem som har gjort noe bra eller dårlig. Vi presterer for dårlig som lag i dag, og vi må finne en helhet for å løfte det. Vi har klart det på den fysiske siden - og klarer vi det på et år, skal vi klare å løfte skytinga til neste år, mener Djupvik.

– Vi skal ha en full gjennomgang og evaluering etter sesongen. Det blir en runde på ganske mye til våren, sier landslagstrener Stian Eckhoff, som er på utgående kontrakt med opsjon på to nye år.

Det er ikke bestemt om skytetrener Joar Himle blir med videre.

Bevisste valg

Allerede før normaldistansen innrømmet Eckhoff og Djupvik at mer skytetrening må til før OL om to år.

– Burde dere gjort noe annerledes før VM-sesongen?

– Det kunne man sikkert, men akkurat nå klarer jeg ikke sette fingeren på det. Til syvende og sist handler det om hvor mye ork man har til å gjøre den jobben også, erkjenner en tydelig skuffet Eckhoff til pressekorpset.

– Jeg vil ikke være etterpåklok. Det var et bevisst valg å løfte det fysiske og jentene er jo ikke blitt dårligere i skyting. Men det er klart det må få høyere prioritet, samtidig som man må ha en kombinasjon, forklarer Djupvik.

– Er ikke skarpskyttere

Eckhoff

BOM ETTER BOM: Tiril Eckhoff åpnet på to bom på liggende på 15 kilometeren.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hverken Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Kaia Wøien Nicolaisen eller Birkeland klarer å sette fingeren på hvorfor de ikke er treffsikre nok.

– Ingen av oss er vel de største skarpskytterne. Vi får trene og bli bedre, bare, sier Tiril Eckhoff etter fem bom og en 43. plass.

Birkeland har ingen planer om å vente med treningen. Allerede til stafetten fredag håper hun på forbedring.

– Det er altfor dårlig i det selskapet her. Vi får stå litt kvinne mot kvinne inne på standplass i noen dueller. Vi må slippe oss litt løs og ikke ha så høye skuldre. Noen kan se på det som straff, men jeg liker å se på det som lek, forteller Birkeland med et smil.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Tittelforsvareren ute av NHL-sluttspillet

    Dallas Stars slo kraftfullt tilbake i sluttspillserien mot regjerende NHL-mester Vegas Golden Knights og avgjorde i sjuende kamp.

    Det skjedde i en dramatisk kamp der Radek Faksa scoret vinnermålet tidlig i tredje periode. Stars hadde startet best av sju-serien elendig med to strake hjemmetap, men vant fire av de fem siste kampene.

    For Vegas-spillerne er det nå bare å forberede seg til neste sesong. I kvartfinalen skal Dallas opp mot Colorado Avalanche, som slo ut Winnipeg Jets i løpet av fem kamper.

    I Eastern Conference ser New York Rangers fortsatt ut som en klar tittelkandidat. Den svenske stjernen Mika Zibanejad scoret to ganger og noterte én assist da laget åpnet kvartfinalen med 4-3-seier over Carolina Hurricanes søndag. (NTB)

    Golden Knights Stars Hockey
    Foto: Brandon Wade / AP
  • Sjokkseier for Norris – slo Verstappen i Miami

    Lando Norris tok sin første Grand Prix-seier i Formel 1 da han vant søndagens løp i Miami foran verdensmester Max Verstappen.

    – Jeg elsker dere alle, jeg elsker dere, utbrøt en ekstatisk Lando Norris på lagradioen, sendt på Viaplay.

    Den 24-årige britiske McLaren-føreren hadde en rask bil og leverte ypperlig kjøring. Han hadde også hellet på sin side da Logan Sargeant forsvant ut av løpet og han fikk et gratis depotbesøk mens sikkerhetsbilen var ute.

    For på 29. runde krasjet Kevin Magnussen med den amerikanske hjemmefavoritten Logan Sargeant, som forsvant ut av løpet, og sikkerhetsbilen måtte ut. Det gagnet Norris, som etter å ha hatt femte startspor var i ledelse og kjørte meget raske rundetider.

    Han avverget Verstappens forsøk på å passere rett etter omstarten, og så kjørte Norris fra VM-lederen.

    Norris vant klart foran Red Bull-fører Verstappen, med Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz på de neste plassene.

    8XyRO3I6Vyo
    Foto: AFP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal