NRK Meny
Normal

– Gutta kommer til å kalle det en juniorfeil

SJUSJØEN/OSLO (NRK.no): Johannes Thingnes Bø liker ikke å ta det med ro på standplass. Det kan ha kostet ham en topplassering lørdag.

Johannes Thingnes Bø bommet på det siste og avgjørende skuddet under dagens sprint.

VIDEO: Her går det unna i svingene for Bø.

Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt og ledet lørdagens sprint på Sjusjøen etter liggende skyting.

På stående skyting avfyrte en offensiv Bø en serie i høyt tempo. De fire første blinkene gikk rett ned, men det femte skuddet ble for upresist. Dermed røk ledelsen.

Til slutt endte stryningen på en 7. plass.

– Gjelder å være offensiv

Rennet ble vunnet av Emil Hegle Svendsen som kom i mål 7,1 sekunder foran Ole Einar Bjørndalen.

– Resten av gutta kommer til å kalle det en juniorfeil, sier Bø, som vant tre gull i junior-VM i 2012.

Nå er skiskyttertalentet blitt senior, og under sesongåpningen på Sjusjøen lørdag var han ivrig etter å markere seg i storebror Tarjei Bøs fravær.

– Det gjelder å være offensiv, det kunne blitt bom om jeg hadde stoppet opp. Det ble stang ut i dag, men neste gang går det nok veien, sier 20-åringen.

Går litt for fort

– Det var rene dominoserien?

Ja, det var en bra serie, egentlig. Men når det går litt for fort utover, kan det siste skuddet gå litt for langt. Det må jeg lære til neste gang, sier han.

Sesongstarten i skiskyting fortsetter søndag med fellesstart for kvinner fra kl 11. Mennene har sin fellesstart kl 14.30. Du kan se den direkte på NRK1 og NRK.no.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale