NRK Meny
Normal

– Gutta kommer til å kalle det en juniorfeil

SJUSJØEN/OSLO (NRK.no): Johannes Thingnes Bø liker ikke å ta det med ro på standplass. Det kan ha kostet ham en topplassering lørdag.

Johannes Thingnes Bø bommet på det siste og avgjørende skuddet under dagens sprint.

VIDEO: Her går det unna i svingene for Bø.

Johannes Thingnes Bø skjøt feilfritt og ledet lørdagens sprint på Sjusjøen etter liggende skyting.

På stående skyting avfyrte en offensiv Bø en serie i høyt tempo. De fire første blinkene gikk rett ned, men det femte skuddet ble for upresist. Dermed røk ledelsen.

Til slutt endte stryningen på en 7. plass.

– Gjelder å være offensiv

Rennet ble vunnet av Emil Hegle Svendsen som kom i mål 7,1 sekunder foran Ole Einar Bjørndalen.

– Resten av gutta kommer til å kalle det en juniorfeil, sier Bø, som vant tre gull i junior-VM i 2012.

Nå er skiskyttertalentet blitt senior, og under sesongåpningen på Sjusjøen lørdag var han ivrig etter å markere seg i storebror Tarjei Bøs fravær.

– Det gjelder å være offensiv, det kunne blitt bom om jeg hadde stoppet opp. Det ble stang ut i dag, men neste gang går det nok veien, sier 20-åringen.

Går litt for fort

– Det var rene dominoserien?

Ja, det var en bra serie, egentlig. Men når det går litt for fort utover, kan det siste skuddet gå litt for langt. Det må jeg lære til neste gang, sier han.

Sesongstarten i skiskyting fortsetter søndag med fellesstart for kvinner fra kl 11. Mennene har sin fellesstart kl 14.30. Du kan se den direkte på NRK1 og NRK.no.

Siste nytt

 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal