Hopp til innhold

– Glad jeg slipper å operere

Småskadde Elise Thorsnes' bilde ble en snakkis i både Sverige og Danmark før EM. Etter et langt mesterskap er smertene nesten borte.

Thorsnes

Norge-spiss Elise Thorsnes slet med skade i mageregionen før og under EM. Hun postet selv dette bildet på nettstedet Twitter før mesterskapet - og sier nå at hun nesten er kvitt smertene.

Foto: Privat/NRK

– Skaden er blitt mye bedre i løpet av mesterskapet. Jeg vet ikke om det er på grunn av behandlingen jeg har fått her eller fordi vi spilte på gress og ikke på kunstgress i EM. Belastningen kan ha betydd mye, sier Thorsnes til NRK.no.

Elise Thorsnes

Elise Thorsnes var nær scoring mot Tyskland søndag, men avslutningen gikk utenfor.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

Før EM pådro hun seg belastningsskaden i den nedre mageregionen som plaget Stabæk-spissen både før og under mesterskapet. Hun publiserte selv et bilde på mikrobloggtjenesten Twitter som ble en snakkis i både Sverige og Danmark.

Slipper operasjon

Skaden fikk mye oppmerksomhet da hun la ut et trusebilde på Twitter som viste at hun måtte ha ispose i undertøyet etter hver trening.

I EM prøvde hun å ikke la smertene påvirke henne.

– Det verste som kan skje er at jeg må operere etter EM, sa Thorsnes til NRK tidlig i mesterskapet.

Nå håper hun å fullføre fotballsesongen uten problemer.

– Jeg føler meg ganske fin nå og er glad jeg slipper å operere. Jeg skal spille seriekamp allerede til helgen, sier Thorsnes til NRK mandag formiddag.

Stolt etter sølv

Nå er sølvjentene fra EM tilbake i Norge og landet på Gardermoen mandag. Allerede til helgen skal de fleste spillerne i aksjon for klubblagene. Noen ferie blir det ikke med det første.

– Vi skal være stolte av det vi gjorde. Jeg våknet med en god følelse i dag etter en super feiring i går. Jeg synes alle skal være fornøyd med et EM-sølv, selv om gull hadde vært fantastisk, sier Thorsnes.

Og kampene står i kø for de hjemvendte. Blant annet Stabæk spiller hjemmekamp mot Sandviken allerede førstkommende lørdag.

– Det blir rart å være tilbake i Norge. Vi har vært i en boble i seks uker nå, men jeg håper at vi har klart å gjøre noe med interessen for jentefotball, sier spissen.

Best i Norden

Norge slo Danmark i semifinalen, mens vertsnasjon Sverige tapte mot Tyskland i deres semifinale. Underveis i mesterskapet kom svenskene med flere stikk mot de norske jentene. Blant annet antydet flere spillere at tyskerne tapte med vilje mot Norge i gruppespillet og enkelte svensker nektet å se søndagens finale etter semifinale-tapet mot Tyskland.

– En liten trøst er selvsagt at vi kom lengre i EM enn Sverige. Det føles alltid godt å komme lenger enn dem. Sverige ble hyllet av supporterne i pausen i EM-finalen og det skjedde samtidig som jeg varmet opp. Jeg må innrømme at jeg nøt det litt, sier Thorsnes.

– Jeg skulle selvsagt ønske å møte Sverige i finalen, men da må de først komme seg dit, sier Thorsnes.

Også stortalentet Caroline Graham Hansen (18) skulle ønske det var Sverige framfor Tyskland i EM-finalen søndag.

– Jeg har bare gode minner fra EM, men det er deilig å komme tilbake til Norge. For både vår egen del og stemningen i Sverige, så skulle jeg heller møtt svenskene i finalen. Stemningen var helt ekstrem da de svenske jentene var inne på banen under finalen, sier Graham Hansen til NRK.no.

Mandag formiddag landet de norske sølvjentene i Oslo. De var slitne etter en hard finale mot Tyskland, samt feiringen av sølvet. Se intervju med trener Even Pellerud og flere av jentene her.

Sølvjentene ønsket velkommen hjem på Gardermoen

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal