NRK Meny
Normal

– Glad jeg slipper å operere

Småskadde Elise Thorsnes' bilde ble en snakkis i både Sverige og Danmark før EM. Etter et langt mesterskap er smertene nesten borte.

Thorsnes

Norge-spiss Elise Thorsnes slet med skade i mageregionen før og under EM. Hun postet selv dette bildet på nettstedet Twitter før mesterskapet - og sier nå at hun nesten er kvitt smertene.

Foto: Privat/NRK

– Skaden er blitt mye bedre i løpet av mesterskapet. Jeg vet ikke om det er på grunn av behandlingen jeg har fått her eller fordi vi spilte på gress og ikke på kunstgress i EM. Belastningen kan ha betydd mye, sier Thorsnes til NRK.no.

Elise Thorsnes

Elise Thorsnes var nær scoring mot Tyskland søndag, men avslutningen gikk utenfor.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

Før EM pådro hun seg belastningsskaden i den nedre mageregionen som plaget Stabæk-spissen både før og under mesterskapet. Hun publiserte selv et bilde på mikrobloggtjenesten Twitter som ble en snakkis i både Sverige og Danmark.

Slipper operasjon

Skaden fikk mye oppmerksomhet da hun la ut et trusebilde på Twitter som viste at hun måtte ha ispose i undertøyet etter hver trening.

I EM prøvde hun å ikke la smertene påvirke henne.

– Det verste som kan skje er at jeg må operere etter EM, sa Thorsnes til NRK tidlig i mesterskapet.

Nå håper hun å fullføre fotballsesongen uten problemer.

– Jeg føler meg ganske fin nå og er glad jeg slipper å operere. Jeg skal spille seriekamp allerede til helgen, sier Thorsnes til NRK mandag formiddag.

Stolt etter sølv

Nå er sølvjentene fra EM tilbake i Norge og landet på Gardermoen mandag. Allerede til helgen skal de fleste spillerne i aksjon for klubblagene. Noen ferie blir det ikke med det første.

– Vi skal være stolte av det vi gjorde. Jeg våknet med en god følelse i dag etter en super feiring i går. Jeg synes alle skal være fornøyd med et EM-sølv, selv om gull hadde vært fantastisk, sier Thorsnes.

Og kampene står i kø for de hjemvendte. Blant annet Stabæk spiller hjemmekamp mot Sandviken allerede førstkommende lørdag.

– Det blir rart å være tilbake i Norge. Vi har vært i en boble i seks uker nå, men jeg håper at vi har klart å gjøre noe med interessen for jentefotball, sier spissen.

Best i Norden

Norge slo Danmark i semifinalen, mens vertsnasjon Sverige tapte mot Tyskland i deres semifinale. Underveis i mesterskapet kom svenskene med flere stikk mot de norske jentene. Blant annet antydet flere spillere at tyskerne tapte med vilje mot Norge i gruppespillet og enkelte svensker nektet å se søndagens finale etter semifinale-tapet mot Tyskland.

– En liten trøst er selvsagt at vi kom lengre i EM enn Sverige. Det føles alltid godt å komme lenger enn dem. Sverige ble hyllet av supporterne i pausen i EM-finalen og det skjedde samtidig som jeg varmet opp. Jeg må innrømme at jeg nøt det litt, sier Thorsnes.

– Jeg skulle selvsagt ønske å møte Sverige i finalen, men da må de først komme seg dit, sier Thorsnes.

Også stortalentet Caroline Graham Hansen (18) skulle ønske det var Sverige framfor Tyskland i EM-finalen søndag.

– Jeg har bare gode minner fra EM, men det er deilig å komme tilbake til Norge. For både vår egen del og stemningen i Sverige, så skulle jeg heller møtt svenskene i finalen. Stemningen var helt ekstrem da de svenske jentene var inne på banen under finalen, sier Graham Hansen til NRK.no.

Mandag formiddag landet de norske sølvjentene i Oslo. De var slitne etter en hard finale mot Tyskland, samt feiringen av sølvet. Se intervju med trener Even Pellerud og flere av jentene her.

Sølvjentene ønsket velkommen hjem på Gardermoen

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen