Hopp til innhold

Gulbrandsen ber svenskene jekke seg ned etter konspirasjonsteori

Norge-veteran Solveig Gulbrandsen fnyser av utspillene til semifinaleklare svensker: – Vi tar Sverige i finalen, sier hun.

Gulbrandsen

Sverige er klare for semifinale i EM - men kom tidligere i uka med kritiske kommentarer om tyskernes innsats mot Norge. Solveig Gulbrandsen stusser over utspillene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter den imponerende norske 1-0-seieren mot Tyskland tidligere denne uka antydet flere svenske spillere at tyskerne tapte med vilje, skrev Aftonbladet.

Tyskland

Flere svenske landslagsspillere reagerte på innsatsen til tyskerne it tapet mot Ada Hegerberg og Norge onsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Fiane

Marit Fiane Christensen skjønner ikke kritikken til svenskene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Josefine2

Josefine Öqvist antyder at Tyskland ikke ga alt i kampen mot Norge.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Uttalelsene fra svenskene får Norge-veteranene Solveig Gulbrandsen (32) og Marit Fiane Christensen (32) til å undre.

– Det er slik at Sverige aldri har vært så veldig begeistret for Norge, og det er de sikkert ikke nå heller. Derfor synes de sikkert det er rart når vi slå Tyskland, sier Christiensen til NRK.no.

– Det er fort gjort å spekulere i sånne ting, det kunne vi begynt å gjøre også. Men det var vi som slo Tyskland, for første gang på veldig, veldig lenge og det tar vi med oss, så får Sverige gjøre hva de vil med det, sier Gulbrandsen.

– Hva tenkte tyskerne på?

Det var opptil flere svenske landslagsspillere som satte spørsmålstegn ved den tyske innsatsen i gruppefinalen mot Norge.

– Da jeg så den tyske landslagssjefens (Silvia Neid) smil etter kampen, var det som om hun syntes at det var bra å tape, sa Josefine Öqvist.

– Jeg aner ikke hvordan tyskerne tenker, men det var litt forbløffende, sa keeper Kristin Hammarström.

– Kanskje det var tyskeres valg å gjøre slik. Om det var slik de tenkte, skal vi vise dem at det var dumt, sa Charlotte Rohlin.

Sverige er klare for semifinale i EM på hjemmebane etter 4-0 mot Island søndag. Svenskene er en het kandidat til EM-gull - men den aller største favoritten er Tyskland som har vunnet gull de siste fem europamesterskapene.

Hele Sverige håpet på en drømmefinale mot Tyskland før gruppespillet var over, men i den siste kampen tapte tyskerne overraskende mot de norske jentene. Det betyr at Sverige heller får tyskerne i semifinalen onsdag. Tyskland vant 1-0 mot Italia i deres kvartfinale søndag.

– Jeg synes det er rart at de heller vil ha oss enn Tyskland i en semifinale. Vi har jo pleid å slå dem ut! Så det var et rart resonnoment, sier Gulbrandsen med et smil om munnen.

Vil slå Sverige i finalen

Norge møter Spania til kvartfinale i Kalmar mandag. Kampen kan du se på NRK1 fra klokka 18.

Etter svenskenes utspill håper de norske landslagsspillerne på en hel-skandinavisk finale.

– Jeg håper at Sverige holder seg så lenge som mulig og gjør det bra, for mesterskapets del. Det har vært et veldig bra mesterskap. Det hadde vært utrolig gøy å møte dem. Hvis vi gjør det, skal vi selvsagt slå dem, sier Gulbrandsen.

– Hadde vært veldig moro å møte Sverige, og enda bedre å slå dem i en finale, sier Christensen.

Norge har vunnet flere viktige sluttspillkamper mot Sverige i de siste mesterskapene. Blant annet i EM-kvartfinalen i 2009 og i semifinalen i 2005.

Fotballjentene har laget denne videoen i forbindelse med fotball-EM i Sverige.

Se den norske EM-sangen her

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP
  • Juventus dømt til å betale gigantbeløp til Ronaldo

    Juventus må betale Cristiano Ronaldo 9,7 millioner euro i ubetalt lønn fra 2020/2021-sesongen. Det tilsvarer 114 millioner norske kroner.

    Det kom fram da dommen ble opplest i en italiensk rettssal onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Ronaldo, som spilte for Juventus fra 2018 til 2021, vant dermed fram med sin anke i saken som har vart i flere år.

    Han fikk imidlertid ikke fullt så mye som han ba om. Portugiseren krevde nesten det dobbelte.

    Sommeren 2021 gjorde Ronaldo overgang fra Juventus til Manchester United. Etter et mislykket opphold i England flyttet han videre til Al-Nassr i Saudi-Arabia.

    Juventus har nektet å kommentere saken, men har informert AFP om at klubben snart vil komme med en uttalelse.

    Ifølge det amerikanske finansmagasinet Forbes var Ronaldo den idrettsutøveren med høyest inntekt i 2023. Lønnen hans var da estimert til 136 millioner dollar. Det tilsvarer i overkant av én milliard norske kroner.

    Juventus, som er børsnotert, ble notert med et tap på 1,5 milliarder kroner i regnskapet for 2022/2023.

    (©NTB)

    Ronaldo
    Foto: - / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal