Hopp til innhold

– Froome får tidsstraff etter spising

Sammenlagtlederen gikk tom for krefter rett før mål på torsdagens etappe. Nå får han 20 sekunder i straff.

Froome1

Chris Froome gikk på en smell opp den siste stigningen og fikk mat. Det koster han 20 sekunder i sammendraget.

Foto: Peter Dejong / Ap

– Jeg vet ikke om jeg eller Richie (Porte) får straffen. Det er forståelig. Jeg følte at jeg trengte sukker. Om det blir 20 sekunder på meg, så må jeg akseptere det, sier Chris Froome etter torsdagens etappe.

Froome1

Chris Froome fikk en tung dag på sykkelen, men sikret en større ledelse i sammendraget.

Foto: Joel Saget / Ap

Blant annet Sky og Guardian melder at Chris Froome får 20 sekunders tidsstaff etter at han spiste såkalt «ulovlig mat» mot slutten av etappen torsdag.

Takker hjelperytteren

Sammenlagtlederen gikk på en smell rett før mål opp Alpe d'Huez. Sky-rytteren løftet den ene hånda i været og veivet etter laget bil.

Det er ikke lov til å motta mat og drikke fra bilene de siste ti kilometerne.

– Jeg var virkelig tom. Jeg vet ikke om det hjalp meg med fem kilometer igjen, men det var godt å ha Richie (Porte) der, sier Froome.

Hjelperytteren Riche Porte var den som mottok maten og ga den videre til Froome.

Tar straffen

Om en straff på 20 sekunder, sier Froome følgende:

– Det hører med. Jeg vet ikke om jeg eller Richie får den, siden han teknisk tok imot energibaren, sier Froome.

Froome kom i mål til 7. plass på etappen, men var likevel nesten et minutt foran andremann i sammendraget, Alberto Contador.

Froome leder nå med 5,11 til spanjolen i kampen om den gule trøya.

Franske Christophe Riblon fra AG2R vant etappen og sikret Frankrikes første etappeseier i årets ritt.

Saken utvides.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal