Hopp til innhold

– Det er viktig for meg, men Emil bryr seg ikke

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Johannes Thingnes Bø (20) mener Emil Hegle Svendsen (28) lyver når han sier at det vil være flaut å bli slått av unggutten i verdenscupen.

Johannes Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø endte på 12.-plass på lørdagens jaktstart. Søndag vil han sikre seg andreplassen i verdenscupsammendraget foran Emil Hegle Svendsen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Emil er i feriemodus. Han er allerede fornøyd med sesongen, sier Johannes Thingnes Bø.

Lørdag ble han beste nordmann på en 12.-plass på en meget skuffende norsk dag i Holmenkollen der regnet høljet ned etter målgang.

 • Resultater jaktstart, herrer: 1.pl: Simon Eder | 2. pl: Alexander Loginov | 3.pl: Bjørn Ferry

Resultatet sikret Thingnes Bø andreplassen i verdenscupsammendraget før sesongens siste renn søndag. På plassen bak, med fattige tre poengs luke, ligger lagkamerat Emil Hegle Svendsen som endte på 20.-plass lørdag.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen var svært misfornøyd etter lørdagens 20.-plass på jaktstarten i Holmenkollen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Det er viktig for meg å ta den andreplassen, men Emil bryr seg ikke. Det vet jeg, sier Thingnes Bø.

– Tar det ikke så tungt

Etter torsdagens sprint hevdet Svendsen at det vil være flaut å bli slått av unggutten. Dét mener 20-åringen bare er tull.

– Hvis han slår meg fortjener han den andreplassen, sier Svendsen nå og legger til.
– Det vil jo være flaut, men jeg tar det ikke så veldig tungt. Det er ikke den andreplassen som betyr noe i år. Det har hele tiden vært OL, sier Svendsen som tok OL-gull på fellesstarten i Sotsji.

– Vet du hvor mange poeng som skiller deg og Johannes før søndag?

– Nei, det har jeg ikke sett på, sier Svendsen.

Motivert

Innstillingen hos hans åtte år yngre lagkamerat er en helt annen.

– Det er tre poeng, svarer han raskt på samme spørsmål.

Svendsen har vunnet verdenscupen sammenlagt én gang tidligere i karrieren og har flere pallplasser i sammendraget. Thingnes Bø har på sin side aldri vært topp tre.

Derfor ga han litt ekstra på sisterunden under lørdagens jaktstart.

– Jeg ble motivert av muligheten til andreplassen og fikk en luke opp til kapellet (i Holmenkollen, journ.anm.) som jeg klarte å holde helt inn, sier 20-åringen fornøyd.

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste