NRK Meny
Normal

Skiskytterpresidenten: – Dette er rett og slett for jævlig

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Meldingen om at Evi Sachenbacher-Stehle har testet positivt for doping slo ned som lyn fra klar himmel i skiskyttermiljøet.

Evi Sachenbacher-Stehle

Skiskytterpresident Tore Bøygard er sjokkert over nyheten om at Evi Sachenbacher-Stehle har avlagt en positiv dopingprøve.

Foto: Timo Jaakonaho / NTB Scanpix

– Hvis både A- og B-prøven viser seg å være positiv, er jo dette rett og slett for jævlig, sier presidenten i Norges Skiskytterforbund Tore Bøygard til NRK.no.

Tore Bøygard

Tore Bøygard trodde knapt det han hørte da han ble informert om at det er Evi Sachenbacher-Stehle som har avlagt en positiv dopingprøve.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Tidligere fredag ble det kjent at en tysk utøver skulle være tatt for doping. Mistanken ble raskt rettet om den tyske skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle, som var vraket fra Tysklands stafettlag tross gode resultater i Sotsji.

Rundt klokken 12 fredag bekreftet det tyske nyhetsbyrået ADP at det var nettopp Sachenbacher-Stehle som hadde avgitt den positive dopingprøven.

– Du kødder?

Når NRKs reporter informerer Bøygard om bekreftelsen like etterpå, legger han ikke skjul på at han er sjokkert over nyheten.

– Du kødder? sier Bøygard til NRK.no.

– At det skulle være henne, det overrasker meg veldig. Veldig!, legger skiskytterpresidenten til.

– Hvorfor det?

– Hun har hatt en kjempekarriere som langrennsløper og begynte å få dreisen på skiskytinga. Det viser vel at det hvert fall ikke nytter med snarveier, svarer Bøygard.

– Trist og råttent hele greia

Han mener det er på sin plass at utøveren navngis for å forhindre mistanke mot hele den tyske OL-troppen.

– Det er bra at navnet har kommet ut. Vi skal ikke mistenke nasjonen. Det er hun selv som må stå til ansvar om også B-prøven er positiv, sier Bøygard.

Han er glad for at dette viser at antidopingarbeidet fungerer.

– Det er jævlig bra at jegerne tar sånne. Vi får bare håpe at dette ikke dømmer tysk idrett nord og ned, sier skiskytterpresidenten.

Sven Fischer

Sven Fischer, tidligere skiskytter og nå ekspertkommentator for den tyske TV-kanalen ZDF, er sjokkert over dopingavsløringen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

NRKs ekspertkommentator Ola Lunde omtaler dopingavsløringen som tragisk.

– Det er utrolig synd for tysk skiskyting, som jeg føler har jobbet for antidoping i lang tid. Det er svært tragisk, sier Lunde.

Tysk legende: – Jeg er sjokkert

Den tyske skiskytterlegenden Sven Fischer er i likhet med Lunde og Bøygard svært overrasket over den nedslående nyheten.

– Jeg er sjokkert. Jeg trodde ikke det var sant, sier Fischer til tysk presse.

– Jeg er sjokkert over at en tysker har testet positivt. Det gjelder uansett hvilken utøver og idrett det dreier seg om, sier 42-åringen videre.

Fischer, som er i Sotsji som ekspertkommentator for den tyske TV-kanalen ZDF, tror og håper at det er snakk om et enkelttilfelle.

– Jeg tror ikke på noen systematisk tysk doping. Jeg hørte aldri om tysk doping i mine 15 år som aktiv. Dette skulle aldri ha skjedd, og det er svært kjedelig for hele den tyske troppen, sier Fischer.

 • Saken oppdateres!

Siste nytt

 • Larvik er ute av mesterligaen

  Larvik røk ut av mesterligahåndballen etter 21-30-tapet hjemme mot ungarske FTC Hungaria søndag. Uavgjort eller seier ville gitt avansement, men Larvik spilte langt fra noen god kamp og tapte til slutt med ni mål.

  Håndball 1.kvartfinale i sluttspillet for damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tande på femteplass

  Daniel Andre Tande blir beste nordmann under i Wisla søndag. Japanske Junshiro Kobayashi tar seiren.. – Vi prøver alltid å vinne hopprenn. Vi klarte ikke det i dag. Guttene er gode nok til å kjempe i toppen. Det er fortsatt veldig tidlig i sesongen, sier Clas Brede Bråten.

  Poland Ski Jumping World Cup Daniel Andre Tande
  Foto: Alik Keplicz / AP
 • Sven Kramer vant

  Nederlenderen vant dagens 10 000 meter etter en hard kamp mot Ted-Jan Bloemen. Sverre Lunde Pedersen fikk ny personlig rekord med tiden 13.02.42, men endte på 6.- plass.

  Sven Kramer
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 10 000 m menn
V-cup hopp
V-cup hopp
V-cup hopp
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skøyter: Lagsprint kvinner
V-cup skøyter: Lagsprint kvinner
V-cup skøyter: Lagsprint menn
V-cup skøyter: Lagsprint menn