Hopp til innhold

Skiskyting, kvinner

Oppsummert

  • 14.15: Fellesstart, 12,5 kilometer
  • Nordmenn på start: Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten, Ranghild Femsteinevik.
  • Den norske troppen til VM i skiskyting er klar

    Norges Skiskytterforbund presenterte mandag kveld hvilke utøvere som skal delta i VM i skiskyting i Nove Mesto.

    Landslagssjef Per Arne Botnan forklarer i pressemeldingen at Norge har en kvote på fire kvinner og seks menn til de individuelle distansene.

    På kvinnesiden tar Norge med seg én reserve, som først blir tatt ut etter EM denne uken.

    Dette er Norges VM-tropp:

    Kvinner: Juni Arnekleiv, Karoline Knotten, Marit Ishol Skogan og
    Ingrid Landmark Tandrevold.

    Menn: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjaastad Christiansen, Sturla Holm Lægreid, Johannes Dale-Skjevdal og Endre Strømsheim.

    Verdensmesterskapet i Tsjekkia arrangers fra 7. til 18. februar, og sendes på NRK og TV 2.

    Vetle Sjåstad Christiansen og Ingrid Landmark Tandrevold
    Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
  • «Totalsprekk» ødela for Tandrevold: – Jeg ble litt usikker

    Sveitsiske Lena Häcki-Gross viste seg fra sin beste side i høyden i Anterselva. Hun skjøt ned 20 blinker og hadde god fart i løypa, dermed kunne hun juble for sin første verdenscupseier.

    Ingrid Landmark Tandrevold sprakk fullstendig på sin andre serie og fikk tre bom. Dermed røk seiersmuligheten for verdenscuplederen.

    – Det er rett og slett en totalsprekk, sa NRKs skiskytterekspert Ola Lunde etter Tandrevolds andre skyting.

    – Ingrid har én drittserie, rett og slett, sa Tiril Eckhoff på TV 2s sending.

    Tandrevold selv sa følgende til NRK etter målgang:

    – Jeg ble litt usikker. Det er veldig små marginer på skyting, særlig her hvor det er mye bevegelse i våpenet. Når man trekker seg litt og ikke helt tør å satse helt, så blir det vanskelig å treffe blinken.

    Tandrevold fullførte likevel løpet godt og det ble med de tre bomskuddene for 27-åringen, som endte på 12. plass.

    Tandrevold beholder også den gule ledertrøya, da heller ikke hennes største konkurrenter i sammendraget kjempet i teten fredag.

    Både Juni Arnekleiv og Karoline Knotten gikk inn til siste skyting med 15 treff. Men begge fikk en bom på siste skyting. Dermed røk en potensiell pallplass for de to.

    Arnekleiv endte på 5. plass, mens Knotten ble nummer 6. Da var det ros å få fra TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen.

    – 19 treff i de forholdene her er en fantastisk prestasjon, sa Bjørndalen.

    Ida Lien imponerte i sitt første verdenscuprenn denne sesongen og gikk inn til 9. plass - som er karrierebeste i et normalprogram.

    Marit Ishol Skogan og Maren Kirkeeide var de andre norske fra start, og de ble henholdsvis nummer 60 og 43.

    Kort normaldistanse er nytt på programmet. Distansen er 12,5 kilometer og tidsstraffen for bom er 45 sekunder, mens en vanlig normaldistanse for kvinner er 15 kilometer og hver bom gir ett minutts tilleggstid.

  • Stina Nilsson avbrøt SVT-reporter: – Vil ikke høre

    Stina Nilssons skiskyttersatsing har fått hard medfart den siste tiden. Selv ønsker ikke svensken å vite hva folk sier om henne.

    Den tidligere langrennsprinteren har ikke klart å hevde seg i verdenscupen som skiskytter. I desember ble Nilsson vraket fra den svenske troppen etter en mislykket sesongåpning i Östersund.

    Siden har hun kjørt renn på nivå to. Nylig var Sveriges tidligere landslagstrener Wolfgang Pichler nådeløs i sin dom, og tyskeren kritiserte også Nilssons skigåing.

    I et SVT-intervju stoppet hun alle forsøk på å få gjengitt Pichlers utspill.

    – Du trenger ikke si hva han har sagt. Jeg har bare fått høre at han har sagt noe, og jeg prøver ikke å høre på hva folk sier. Derfor kjenner jeg at jeg ikke engang vil høre sitatene hans, sa Nilsson da hun avbrøt reporteren.

    30-åringen har tre pallplasser i IBU-cupen denne sesongen. Hun utelukker seg selv som en av Sveriges løpere i skiskytter-VM neste måned.

    – Jeg har ikke fått noen beskjed, men jeg er ikke naiv.

    Nilsson var i verdenstoppen i langrenn før hun bestemte seg for å satse på skiskyting foran 2020/21-sesongen. Hun mener folk legger for stor vekt på hva hun fikk til som langrennsløper.

    – Jeg tror mange glemmer at jeg var absolutt best i klassisk sprint, som er ganske så langt unna skøytedistanse som det kan bli. Så jeg synes den sammenligningen er litt spesiell, men akkurat nå føler jeg meg stolt over måten jeg går ski på.

    (NTB)

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Andersson knuste konkurrentene i Lysebotn opp

    Ebba Andersson var suveren i det tradisjonelle løpet Lysebotn Opp under årets Blinkfestival.

    – Det kjennes ut som jeg lykkes med å holde trøkket greit, men jeg fikk kjenne det litt på slutten, sier Andersson til NRK.

    Svensken rykket fra slovenske Eva Urevc og fikk tidlig en luke på 40 meter i den stupbratte bakken. Norsk-amerikanske Sophie Laukli tok opp kampen med Andersson og Urevc, men klarte aldri å komme opp til svensken.

    Laukli tok andreplassen foran Urevc. Ingvild Flugstad Østberg og de andre norske håpene hevdet seg aldri helt i toppen.

    Flugstad Østberg ble beste norske rundt halvannet minutt bak Andersson på en fjerdeplass. Helene Marie Fossesholm ble nummer fem.

    Ebba Andersson
    Foto: Helge Tvedten / NRK
  • Svindelsak i fransk skiskyting: Verdenscupvinner anklages for å ha misbrukt lagvenninnens bankkort

    Det er uro i det franske skiskyttermiljøet. Regjerende verdenscupvinner Julia Simon beskyldes for å ha svindlet OL-mester Justine Braisaz-Bouchet.

    Saken omtales av både L'Equipe og RMC Sport. Anklagene går ut på at Simon skal ha brukt lagvenninnens kredittkort til å kjøpe varer på nettet til verdi på mellom 1000 og 2000 euro.

    Det tilsvarer mellom 11.000 og 23.000 kroner etter dagens kurs. Ifølge rapportene skjedde svindelen mens utøverne deltok på Blinkfestivalen i Sandnes i august i fjor.

    Selv benekter Simon innholdet i beskyldningene.

    – Julia Simons posisjon er klar. Hun bestrider anklagene, sier 26-åringens advokat Jean-Michel Reynaud, ifølge L'Équipe.

    Saken ble tatt opp i et møte i disiplinærkomiteen i Frankrikes skiforbund 1. juni. Der ble det bestemt at man vil vente med å gjøre noe inntil politiet har konkludert i etterforskningen.

    Simon deltar ikke på det franske skiskytterlandslagets treningsleir, som for tiden er lagt til Prémanon. Den offisielle forklaringen er at hun er borte av «personlige årsaker».

    TV 2 omtalte saken først i Norge.

    (©NTB)

    Sesongstart skiskyting
    Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal