NRK Meny
Normal

Tarjei Bø tror lillebror stopper Fourcade-forbannelsen

HOLMENKOLLEN/PARIS: Martin Fourcade har vunnet verdenscupen sammenlagt fem år på rad, og planlegger å vinne i år også. – Vi har flere blad som kan ta han, kontrer Tarjei Bø.

Martin Fourcade og Tarjei Bø

SKAL STOPPE FOURCADE: Tarjei Bø vil hindre den suverene franskmannen i å bli historisk ved å vinne verdenscupen sammenlagt seks år på rad.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Den suverene franskmannen har forsynt seg med medaljer av det edleste metallet de siste årene. I tillegg har Martin Fourcade vunnet verdenscupen i skiskyting fem år på rad.

Foran årets sesong er også franskmannen de flestes favoritt til å vinne sammenlagt. I den anledning har han sendt en hilsen til det norske folk:

– Hei alle i Norge. Jeg håper å være følge opp suksessen min fra de siste årene inn i den kommende skiskytingsesongen, ler Fourcade.

Den franske arrogansen når nye høyder, sier Bø til med et glimt i øyet.

Ta det mer ro, Fourcade. Vi vet du er den beste og sånt, men i år skal vi ta deg.

Verdenscupfinale i Holmenkollen

Fourcade, som ble VM-kongen i Holmenkollen tidligere i år, vil med seier i årets verdenscup sammenlagt ha like mange sammenlagttitler som Ole Einar Bjørndalen.

– Det ville betydd utrolig mye for meg å vinne i Oslo. Jeg vet hvor stor prestasjon det er å komme på nivå med Bjørndalen, legger Fourcade til.

Kommende skiskyttersesong avsluttes med verdenscupfinale i Holmenkollen 17.-19.mars 2017, og for første gang er skiskyting en del av Holmenkollen Skifestival.

Martin Fourcade

KAN BLI DEN FØRSTE: Martin Fourcade kan bli den første som vinner verdenscupen sammenlagt seks år på rad.

Foto: FLORIAN DAVID / Afp

Der vil Tarjei Bø hindre at franskmannen vinner verdenscupen sammenlagt for sjette året på rad.

– Fourcade har vært overlegen de siste årene. Vi må skjerpe oss og bli bedre på skytebanen. Det er da vi kan matche han. I løypa var han bare så vidt raskere enn oss.

– Det gjelder å henge med på skytebanen. Med en gang vi matcher han der blir det spurtoppgjør, og der har han dårlig suksessrate, sier Bø.

Overlater ansvaret til lillebror Bø

Sist skiskytterkongen Fourcade ikke vant verdenscupen, var det Stryn-skiskytteren som gjorde det.

– Det var jo gjennombruddsesongen. Det gikk fra 0-100 for meg.. At jeg klarte å vinne er kanskje det største jeg noen gang har gjort. Men det er lenge siden. Det er blitt mange dårlige løp siden den gangen.

– Derfor bør vi kanskje satse på Johannes (Thingnes Bø). Får han bort sleivskuddene så henger han med hele veien, ler storebror.

– Jeg vet at det er kjipt når noen andre kommer og vinner på deres hjemmebane, men sånn er det blitt de siste årene, smiler Fourcade.

Fourcade og Bø

ANSVAR: Tarjei Bø mener lillebror Johannes Thingnes Bø er mannen som skal sette en stopper for Fourcades dominans.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport