Normal

Tarjei Bø tror lillebror stopper Fourcade-forbannelsen

HOLMENKOLLEN/PARIS: Martin Fourcade har vunnet verdenscupen sammenlagt fem år på rad, og planlegger å vinne i år også. – Vi har flere blad som kan ta han, kontrer Tarjei Bø.

Martin Fourcade og Tarjei Bø

SKAL STOPPE FOURCADE: Tarjei Bø vil hindre den suverene franskmannen i å bli historisk ved å vinne verdenscupen sammenlagt seks år på rad.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Den suverene franskmannen har forsynt seg med medaljer av det edleste metallet de siste årene. I tillegg har Martin Fourcade vunnet verdenscupen i skiskyting fem år på rad.

Foran årets sesong er også franskmannen de flestes favoritt til å vinne sammenlagt. I den anledning har han sendt en hilsen til det norske folk:

– Hei alle i Norge. Jeg håper å være følge opp suksessen min fra de siste årene inn i den kommende skiskytingsesongen, ler Fourcade.

Den franske arrogansen når nye høyder, sier Bø til med et glimt i øyet.

Ta det mer ro, Fourcade. Vi vet du er den beste og sånt, men i år skal vi ta deg.

Verdenscupfinale i Holmenkollen

Fourcade, som ble VM-kongen i Holmenkollen tidligere i år, vil med seier i årets verdenscup sammenlagt ha like mange sammenlagttitler som Ole Einar Bjørndalen.

– Det ville betydd utrolig mye for meg å vinne i Oslo. Jeg vet hvor stor prestasjon det er å komme på nivå med Bjørndalen, legger Fourcade til.

Kommende skiskyttersesong avsluttes med verdenscupfinale i Holmenkollen 17.-19.mars 2017, og for første gang er skiskyting en del av Holmenkollen Skifestival.

Martin Fourcade

KAN BLI DEN FØRSTE: Martin Fourcade kan bli den første som vinner verdenscupen sammenlagt seks år på rad.

Foto: FLORIAN DAVID / Afp

Der vil Tarjei Bø hindre at franskmannen vinner verdenscupen sammenlagt for sjette året på rad.

– Fourcade har vært overlegen de siste årene. Vi må skjerpe oss og bli bedre på skytebanen. Det er da vi kan matche han. I løypa var han bare så vidt raskere enn oss.

– Det gjelder å henge med på skytebanen. Med en gang vi matcher han der blir det spurtoppgjør, og der har han dårlig suksessrate, sier Bø.

Overlater ansvaret til lillebror Bø

Sist skiskytterkongen Fourcade ikke vant verdenscupen, var det Stryn-skiskytteren som gjorde det.

– Det var jo gjennombruddsesongen. Det gikk fra 0-100 for meg.. At jeg klarte å vinne er kanskje det største jeg noen gang har gjort. Men det er lenge siden. Det er blitt mange dårlige løp siden den gangen.

– Derfor bør vi kanskje satse på Johannes (Thingnes Bø). Får han bort sleivskuddene så henger han med hele veien, ler storebror.

– Jeg vet at det er kjipt når noen andre kommer og vinner på deres hjemmebane, men sånn er det blitt de siste årene, smiler Fourcade.

Fourcade og Bø

ANSVAR: Tarjei Bø mener lillebror Johannes Thingnes Bø er mannen som skal sette en stopper for Fourcades dominans.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Knudtzon mister trolig TIL-kampen

  Nedrykkstruede Lillestrøm må sannsynligvis klare seg uten Erling Knudtzon i den viktige hjemmekampen mot Tromsø mandag, melder VG. Knudtzon pådro seg en ankelskade etter en stygg overtråkk i bunnkampen mot Start.

  Eliteserien 2017: LSK-Sarpsborg 08
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Forventer defensivt Rosenborg

  Celtic-manager Brendan Rodgers tror Rosenborg kommer til å ligge kompakt og dypt i banen i torsdagens europaligamøte i Glasgow.

  – Da vi spilte mot RBK sist, opptrådte de på samme måte. De lå dypt, sier Rodgers til klubbens nettsted.

  Brendan Rodgers
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jordan gir penger til orkanofre

  Den amerikanske basketballegenden Michael Jordan vil gi over 16,3 millioner kroner til ofrene etter herjingene til orkanen «Florence».

  55-åringen eier NBA-klubben Charlotte Hornets og vokste opp i byen Wilmington i Nord-Carolina.

  Michael Jordan
  Foto: Charles Rex Arbogast / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen