NRK Meny
Normal

71,3 prosent sjanse for at Leicester vinner ligaen

Leicester styrer mot en av de største sensasjonene i internasjonal fotball på lang tid, og har statistikken på sin side.

Britain Soccer Premier League

DET UTROLIGE KAN SKJE: Leicesters manager Claudio Ranieri gratulerer Daniel Drinkwater og Ngolo Kante etter seieren mot Newcastle.

Foto: Rui Vieira / Ap

– Skulle de vinne i år er det selvfølgelig det aller største som har skjedd, sier Arne Scheie, som har fulgt engelsk fotball lenger enn de fleste.

Det alle mente var umulig, er i ferd med å bli realitet. Med åtte kamper igjen av Premier League, leder Leicester ligaen med fem poeng ned til Tottenham. Arsenal og Manchester City har henholdsvis 11 og 12 poeng opp til «revene».

Scheie

FØLGER MED: Tidligere fotballkommentator Arne Scheie.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vinner de ligaen, ville være den største bragden i europeisk toppfotball på mange tiår, slår NRKs fotballskribent Thore Haugstad, fast.

– Det eneste som kan sammenlignes med Leicester-seier, er Ipswich i 1962, og Forest i 1978. Men det var en helt annen verden den gangen. Nå dominerer pengene, det var ikke penger i fotballen den gangen, legger Scheie til.

Statistisk stor sjanse

For det er liten tvil om at «lille» Leicester nå er favoritter til å stikke av med Premier League-trofeet. Før sesongen lå oddsen på rundt 5000 for at laget skulle stå igjen som ligamestere i mai. Nå er den på mellom 1,6 og 2 hos de forskjellige selskapene.

Hos statistikkbyrået «Sports Club Stats» blir det anslått som 71,3 prosent sjanse for at Leicester klarer å ro i land ligagullet, mens ligatoer Tottenham får 25.6 prosent mulighet for å vinne.

Leicester
Foto: Skjermbilde

Arsenal og Manchester City blir nærmest avskrevet med henholdsvis 1,6 og 1,2 prosent.

– Nå er jeg ganske sikker på at det står mellom Tottenham og Leicester, sier Scheie.

– Jeg tror Leicester tar det. Selv om de har en rimelig forutsigbar kampplan, som de fleste nå kjenner godt, er den så effektiv at motstanderne ennå ikke ser ut til å ha funnet en løsning. De er rett og slett veldig gode, mener Haugstad.

Fortsatt formlag

Serielederen har til gode å møte både Manchester United og Chelsea på bortebane, men kampene mot Tottenham, Arsenal og Manchester City er unnagjort.

– Man hadde kanskje forventet at de skulle sakte akterut mot slutten, men i stedet er de faktisk et av formlagene i ligaen, med seks seire på åtte ligakamper, understreker Haugstad.

– Det høres kanskje litt paradoksalt ut, blir det spennende å se hvordan de klarer de «lette» kampen, legger han til.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn