71,3 prosent sjanse for at Leicester vinner ligaen

Leicester styrer mot en av de største sensasjonene i internasjonal fotball på lang tid, og har statistikken på sin side.

Britain Soccer Premier League

DET UTROLIGE KAN SKJE: Leicesters manager Claudio Ranieri gratulerer Daniel Drinkwater og Ngolo Kante etter seieren mot Newcastle.

Foto: Rui Vieira / Ap

– Skulle de vinne i år er det selvfølgelig det aller største som har skjedd, sier Arne Scheie, som har fulgt engelsk fotball lenger enn de fleste.

Det alle mente var umulig, er i ferd med å bli realitet. Med åtte kamper igjen av Premier League, leder Leicester ligaen med fem poeng ned til Tottenham. Arsenal og Manchester City har henholdsvis 11 og 12 poeng opp til «revene».

Scheie

FØLGER MED: Tidligere fotballkommentator Arne Scheie.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vinner de ligaen, ville være den største bragden i europeisk toppfotball på mange tiår, slår NRKs fotballskribent Thore Haugstad, fast.

– Det eneste som kan sammenlignes med Leicester-seier, er Ipswich i 1962, og Forest i 1978. Men det var en helt annen verden den gangen. Nå dominerer pengene, det var ikke penger i fotballen den gangen, legger Scheie til.

Statistisk stor sjanse

For det er liten tvil om at «lille» Leicester nå er favoritter til å stikke av med Premier League-trofeet. Før sesongen lå oddsen på rundt 5000 for at laget skulle stå igjen som ligamestere i mai. Nå er den på mellom 1,6 og 2 hos de forskjellige selskapene.

Hos statistikkbyrået «Sports Club Stats» blir det anslått som 71,3 prosent sjanse for at Leicester klarer å ro i land ligagullet, mens ligatoer Tottenham får 25.6 prosent mulighet for å vinne.

Leicester
Foto: Skjermbilde

Arsenal og Manchester City blir nærmest avskrevet med henholdsvis 1,6 og 1,2 prosent.

– Nå er jeg ganske sikker på at det står mellom Tottenham og Leicester, sier Scheie.

– Jeg tror Leicester tar det. Selv om de har en rimelig forutsigbar kampplan, som de fleste nå kjenner godt, er den så effektiv at motstanderne ennå ikke ser ut til å ha funnet en løsning. De er rett og slett veldig gode, mener Haugstad.

Fortsatt formlag

Serielederen har til gode å møte både Manchester United og Chelsea på bortebane, men kampene mot Tottenham, Arsenal og Manchester City er unnagjort.

– Man hadde kanskje forventet at de skulle sakte akterut mot slutten, men i stedet er de faktisk et av formlagene i ligaen, med seks seire på åtte ligakamper, understreker Haugstad.

– Det høres kanskje litt paradoksalt ut, blir det spennende å se hvordan de klarer de «lette» kampen, legger han til.

Siste nytt

 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Halvorsen på tredjeplass

  Sykkelproffen Kristoffer Halvorsen spurtet inn til tredjeplass på den 6. etappen av etapperittet Tour of Turkey fredag. Belgieren Jasper Philipsen vant.

  Halvorsen har sammen med lagkameratene på det norske Uno-X-laget vist solid form i Tyrkia. Han tok annenplassen på en tidligere etappe i rittet.

  Briten Mark Cavendish som vunnet hele tre etapper, men måtte nøye seg med fjerdeplassen på den 129,1 km lange etappen fra Fethiye til Marmaris.

  (©NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal