71,3 prosent sjanse for at Leicester vinner ligaen

Leicester styrer mot en av de største sensasjonene i internasjonal fotball på lang tid, og har statistikken på sin side.

Britain Soccer Premier League

DET UTROLIGE KAN SKJE: Leicesters manager Claudio Ranieri gratulerer Daniel Drinkwater og Ngolo Kante etter seieren mot Newcastle.

Foto: Rui Vieira / Ap

– Skulle de vinne i år er det selvfølgelig det aller største som har skjedd, sier Arne Scheie, som har fulgt engelsk fotball lenger enn de fleste.

Det alle mente var umulig, er i ferd med å bli realitet. Med åtte kamper igjen av Premier League, leder Leicester ligaen med fem poeng ned til Tottenham. Arsenal og Manchester City har henholdsvis 11 og 12 poeng opp til «revene».

Scheie

FØLGER MED: Tidligere fotballkommentator Arne Scheie.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vinner de ligaen, ville være den største bragden i europeisk toppfotball på mange tiår, slår NRKs fotballskribent Thore Haugstad, fast.

– Det eneste som kan sammenlignes med Leicester-seier, er Ipswich i 1962, og Forest i 1978. Men det var en helt annen verden den gangen. Nå dominerer pengene, det var ikke penger i fotballen den gangen, legger Scheie til.

Statistisk stor sjanse

For det er liten tvil om at «lille» Leicester nå er favoritter til å stikke av med Premier League-trofeet. Før sesongen lå oddsen på rundt 5000 for at laget skulle stå igjen som ligamestere i mai. Nå er den på mellom 1,6 og 2 hos de forskjellige selskapene.

Hos statistikkbyrået «Sports Club Stats» blir det anslått som 71,3 prosent sjanse for at Leicester klarer å ro i land ligagullet, mens ligatoer Tottenham får 25.6 prosent mulighet for å vinne.

Leicester
Foto: Skjermbilde

Arsenal og Manchester City blir nærmest avskrevet med henholdsvis 1,6 og 1,2 prosent.

– Nå er jeg ganske sikker på at det står mellom Tottenham og Leicester, sier Scheie.

– Jeg tror Leicester tar det. Selv om de har en rimelig forutsigbar kampplan, som de fleste nå kjenner godt, er den så effektiv at motstanderne ennå ikke ser ut til å ha funnet en løsning. De er rett og slett veldig gode, mener Haugstad.

Fortsatt formlag

Serielederen har til gode å møte både Manchester United og Chelsea på bortebane, men kampene mot Tottenham, Arsenal og Manchester City er unnagjort.

– Man hadde kanskje forventet at de skulle sakte akterut mot slutten, men i stedet er de faktisk et av formlagene i ligaen, med seks seire på åtte ligakamper, understreker Haugstad.

– Det høres kanskje litt paradoksalt ut, blir det spennende å se hvordan de klarer de «lette» kampen, legger han til.

Siste nytt

 • Vonn planlegger comeback

  Den amerikanske alpinisten Lindsey Vonn vil trolig være tilbake i verdenscupen i januar etter kneskaden hun pådro seg for cirka én måned siden. Vonn kjørte ut på trening 19. november og fikk blant annet strukket et leddbånd.

  Lindsey Vonn
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Klare for Tour de Ski

  Martin Løwstrøm Nyenget og Anna Svendsen sikret seg friplass i Tour de Ski i helgen. Sammenlagtlederne etter åpningsrennene i Skandinavisk Cup er sikret Tour-billett, og de to sanket flest poeng. Den norske troppen offentliggjøres mot slutten av uka.

  Verdenscuprenn i Ruka
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm menn
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn