NRK Meny
Normal

71,3 prosent sjanse for at Leicester vinner ligaen

Leicester styrer mot en av de største sensasjonene i internasjonal fotball på lang tid, og har statistikken på sin side.

Britain Soccer Premier League

DET UTROLIGE KAN SKJE: Leicesters manager Claudio Ranieri gratulerer Daniel Drinkwater og Ngolo Kante etter seieren mot Newcastle.

Foto: Rui Vieira / Ap

– Skulle de vinne i år er det selvfølgelig det aller største som har skjedd, sier Arne Scheie, som har fulgt engelsk fotball lenger enn de fleste.

Det alle mente var umulig, er i ferd med å bli realitet. Med åtte kamper igjen av Premier League, leder Leicester ligaen med fem poeng ned til Tottenham. Arsenal og Manchester City har henholdsvis 11 og 12 poeng opp til «revene».

Scheie

FØLGER MED: Tidligere fotballkommentator Arne Scheie.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vinner de ligaen, ville være den største bragden i europeisk toppfotball på mange tiår, slår NRKs fotballskribent Thore Haugstad, fast.

– Det eneste som kan sammenlignes med Leicester-seier, er Ipswich i 1962, og Forest i 1978. Men det var en helt annen verden den gangen. Nå dominerer pengene, det var ikke penger i fotballen den gangen, legger Scheie til.

Statistisk stor sjanse

For det er liten tvil om at «lille» Leicester nå er favoritter til å stikke av med Premier League-trofeet. Før sesongen lå oddsen på rundt 5000 for at laget skulle stå igjen som ligamestere i mai. Nå er den på mellom 1,6 og 2 hos de forskjellige selskapene.

Hos statistikkbyrået «Sports Club Stats» blir det anslått som 71,3 prosent sjanse for at Leicester klarer å ro i land ligagullet, mens ligatoer Tottenham får 25.6 prosent mulighet for å vinne.

Leicester
Foto: Skjermbilde

Arsenal og Manchester City blir nærmest avskrevet med henholdsvis 1,6 og 1,2 prosent.

– Nå er jeg ganske sikker på at det står mellom Tottenham og Leicester, sier Scheie.

– Jeg tror Leicester tar det. Selv om de har en rimelig forutsigbar kampplan, som de fleste nå kjenner godt, er den så effektiv at motstanderne ennå ikke ser ut til å ha funnet en løsning. De er rett og slett veldig gode, mener Haugstad.

Fortsatt formlag

Serielederen har til gode å møte både Manchester United og Chelsea på bortebane, men kampene mot Tottenham, Arsenal og Manchester City er unnagjort.

– Man hadde kanskje forventet at de skulle sakte akterut mot slutten, men i stedet er de faktisk et av formlagene i ligaen, med seks seire på åtte ligakamper, understreker Haugstad.

– Det høres kanskje litt paradoksalt ut, blir det spennende å se hvordan de klarer de «lette» kampen, legger han til.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag