Hopp til innhold

I 2010 ba Vardy om å få forlate nivå åtte - i dag er han toppscorer i Premier League

STOCKBRIDGE/OSLO (NRK): «Med denne skriftlige forespørselen ber jeg om å få dra.», skrev Jamie Vardy da han ville starte et nytt fotballiv for seks år siden.

Jamie Vardy

BA OM Å FÅ DRA: I 2010 leverte Jamie Vardy en lapp (innfelt) til styreleder Alen Bethel der han ba om å få forlate klubben. Det fikk han ikke lov til.

Foto: Ed Sykes / Reuters

– Dette er dokumentet der Jamie Vardy ba om en overgang i 2010. Det er datert 26. januar, men han dro ikke før i juni.

Jamie Vardy

BA OM Å FÅ DRA: Denne lappen leverte Jamie Vardy til styreleder Alen Bethel i 2010.

Foto: Johan E. Bull / NRK

– Så ikke potensiale

Alen Bethel, den 74 år gamle styrelederen i Stocksbridge Park Steels på nivå åtte i England, viser frem dokumentet hvor Jamie Vardy for seks år siden ba om å få forlate klubben.

– Det var i en tid der mange vurderte å hente ham. Men klubbene klarte ikke å bestemme seg om han var moden nok til å gå videre, sier han og forteller hvorfor:

– Alle vi spilte mot på den tiden visste at de måtte stoppe Vardy. Derfor ble han sparket mye ned. Til slutt begynte han å hevne seg. Så jeg tror han ble utvist tre eller fire ganger, sier han.

Han innrømmer at det var ingen som hadde trodd at ting skulle gå som det har gått.

Alen Bethel

STYREFORMANN: Alen Bethel (74).

Foto: Johan E. Bull / NRK

Jeg så ikke Premier League-potensiale. Det var ingen her som så det potensiale. Alle de klubbene som var her for å se på ham, jeg tror det var 20 speidere her på én kveld, men ingen plukket ham opp. Ikke før Halifax hentet ham.

NRK møter noen av klubbens gamle styremedlemmer på klubbens lille stadionanlegg omtrent en times bilkjøring øst for Manchester. Stadion har kapasitet til 3500 mennesker og her har Vardy nylig fått en egen tribune oppkalt etter seg - «The Jamie Vardy Stand».

– Vi er selvsagt veldig stolt. Han er klubbens store helt, sier Bethel og mimrer noen år tilbake i tid.

Vardy

EGEN TRIBUNE: Jamie Vardu har fått sin egen tribune oppkalt etter seg på Stocksbridge Park Steels' hjemmebane.

Foto: Johan E. Bull / NRK

Saksesparket ballen i krysset

– Jeg husker andre sesongen hans her, da vi spilte hjemmekamp. Jeg gikk rundt banen og sto bak det ene målet da ballen ble slått inn i feltet. Vardy kastet seg opp i luften og saksesparket ballen i krysset.

– I det andre året hans her viste han tegn til at det var noe spesielt med ham, sier han.

I dag ser han den lynkjappe, men på den tiden litt i overkant hissige, spilleren som spilte 107 kamper for klubben mellom 2007 og 2010, ligge an til å vinne Premier League i tillegg til å lede an i kampen om toppscorertittelen med 18 fulltreffere.

Det er ingen tvil om at Leicester er det største fotballeventyret i internasjonal fotball på lang, lang tid.

Og eventyrets Espen Askeladd er udiskutabelt Jamie Vardy. Men holder de helt inn?

– Vil du jeg skal vedde? Jeg tror ikke de vil være langt unna, men jeg sier ikke at de kommer til å vinne. Kampen mot Arsenal nå blir veldig viktig. Men dersom du har sjekket terminlisten, så ser du at de har et ganske enkelt kampprogram frem til de tre siste kampene - i den grad du kan kalle noen kamper i Premier League enkle.

VARDY

VEGGPYNT: På veggen i klubbhuset henger en signert Vardy-drakt sammen med et bilde fra hans tid i klubben.

Foto: Johan E. Bull / NRK
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal