Hopp til innhold

15 landslagsspillere trekker seg i protest – trues med årelang utestengelse

Femten spillere på det spanske landslaget har sendt e-post til landets fotballforbund der de skriver at de ikke lenger vil spille for landslaget. Forbundet truer med sanksjoner om de ikke beklager.

England Spain Euro 2022 Women Soccer

PROTEST: Årsaken til masseflukten skal være trener Jorge Vilda. Det er ikke bekreftet hvilke spillere som har trukket seg.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sent torsdag kveld bekreftet det spanske fotballforbundet (RFEF) at de har mottatt femten separate e-poster fra spillere i kvinnenes landslagstropp, som ikke lenger ønsker å spille på landslaget slik den nåværende situasjonen er.

I pressemeldingen fra forbundet skriver de at det er samme ordlyd i alle e-postene. Videre står det at spillerne skriver at situasjonen påvirker deres følelsesmessige tilstand betydelig og at de trekker seg fra landslaget så fremt det ikke skjer endringer.

– Disse typene manøvrer er langt fra eksemplariske og utenfor fotballens og sportens verdier og er skadelige, heter det i uttalelsen.

Ifølge den spanske avisen Marca skal årsaken være at spillerne ikke ønsker å spille så lenge Jorge Vilda er landslagssjef.

Spanias landslagstrener Jorge Vilda.

TRENEREN: Spanias landslagstrener Jorge Vilda, her under EM-kvartfinalen mot England i sommer.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Truer med utestengelse

Uten å nevne navn skriver forbundet at de ikke aksepterer spillere som prøver å bestemme hvem som er trenere og at de ikke vil la seg presse.

Det påpekes også at å nekte å delta på landslaget ses på som en alvorlig overtredelse, og kan føre til sanksjoner – i verste fall en utestengelse fra landslaget på to til fem år.

– Valget er ikke omsettelig. Det er en enestående situasjon i fotballens historie, både mannlig og kvinnelig, i Spania og over hele verden, skriver de også i pressemeldingen.

Forbundet avslutter uttalelsen med å si at de spillerne som har trukket seg ikke vil bli tatt ut på landslaget igjen, med mindre de innser feilen de har gjort og ber om tilgivelse.

Spillerne har også mottatt støtte etter handlingen.

Sjefer. Den typen fotballspillere og mennesker som representerer meg. Bli ferdig, oppfordrer den tidligere spanske landslagsspilleren, Ana Romero Moreno, på Twitter.

Spain Women Dispute Soccer

MISFORNØYD: En rekke Spania-profiler skal være misfornøyd med landslagsledelsen. Her fra gruppespillskampen mot Tyskland under EM i sommer.

Foto: Alessandra Tarantino / AP

Putellas ikke blant de femten

Det er ikke kjent hvilke spillere som har trukket seg, men ifølge Marca er ikke Gullballen-vinner Alexia Putellas blant de femten spillerne. Samme avis melder også at ingen Real Madrid-spillere har sendt e-post.

Ifølge Marca skal det også ha vært trøbbel rundt Vilda tidligere. Avisen hevder at spillerne i tidligere møter også har bedt om Vildas avgang. Spanjolens kontrakt løper ut 2024.

Treneren ledet Spania også i sommerens EM, der de ble slått ut av England i kvartfinalen:

Les også Forbannet på dommeren etter England-scoring: – Det var feil

Alessia Russo

Sportsnyheter

 Emilia Nilsson Garip

Svensk medaljehåp til sykehus etter dette

Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og måtte trekke seg.

Nederland trodde de tok ledelsen mot Frankrike, men denne scoringen ble annulert.

Sterke reaksjoner etter VAR-sjekk: – Det er en skam

«Alle» trodde Nederland hadde scoret et mulig seiersmål. Dommerens beslutning får flere til å se rødt.

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

Siste nytt

 • Svensk medaljehåp sendt til sykehus etter dette

  Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og ble tvunget til å avbryte konkurransen. Det skriver SVT.

  – Det var skummelt og jeg var litt i sjokk, sier Garip til kanalen.

  Stuperen lå på medaljeplass da ulykken skjedde. Hun ble kort tid etter sendt til sykehus i Beograd.

  Garip forteller at hun er ved godt mot.

  – Jeg slo meg bare litt. Jeg fikk noen riper og vonde føtter, men det er det. Jeg kan snart kunne hoppe igjen, sier Garip.

  Det gikk langt bedre for vår egen Helle Tuxen. Hun gråt gledestårer etter å ha tatt sølvmedalje under EM fredag.

   Emilia Nilsson Garip
  Foto: OLIVER BUNIC
 • Polsk supporter alvorlig skadd etter fall fra tribune under EM-kamp

  En polsk fotballfan pådro seg alvorlige skader etter å ha falt mer enn tre meter på Olympiastadion i Berlin under EM-kampen mot Østerrike fredag.

  En talsmann for brannvesenet opplyser til det tyske nyhetsbyrået DPA at mannen falt rundt tre meter ned i en passasje mellom tribunen og banen.

  Tilskueren var en kort stund bevisstløs etter episoden, før han ble fraktet til sykehus med det som omtales som ulike, men ikke spesifiserte skader.

  Årsaken til ulykken er ikke kjent, men Berlin-politiet sier at de utelukker at flere enn den skadde var involvert.

  Østerrike slo Polen 3–1 i Berlin fredag.

  (NTB)

  3ZXU-iLjXZU
  Foto: AP
 • Gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Johan Price-Pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. Så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier.

  Price-Pejtersen, som er lagkamerat med norske Torstein Træen i sykkellaget Bahrain-Victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i Herning.

  Etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. Juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen.

  Dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte Mattias Skjelmose. Han sykler for stjernemannskapet Lidl-Trek.

  En annen av Danmarks fremste sykkelstjerner, Kasper Asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av Price-Pejtersen.

  (NTB)

  ODOB78hZg0Q
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal