Hopp til innhold

Forbannet på dommeren etter England-scoring: – Det var feil

Vertsnasjon England slapp med skrekken og sikret semifinalebillett etter ekstraomganger. Men spanjolene mener målet som sørget for forlengelse aldri burde vært godkjent.

Alessia Russo

REAGERER: Spanjolene følte seg snytt etter Englands første scoring.

– Jeg mener at det er frispark til (Irene) Paredes. Jeg vet ikke hvorfor ikke VAR tok det, sier Olga Carmona til NRK.

Hun brøt ut i tårer da dommeren blåste av etter 120 minutter spill på arenaen i Brighton. Men da dommeren dømte scoring til England i det 84. minutt, var det sinne spanjolene følte på.

Olga

KNUST: Olga Carmona klarte ikke holde igjen tårene da EM-exiten var et faktum.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

For etter å ha ledet kampen i 20 minutter sørget innbytterduoen Alessia Russo og Ella Toone for utligning på tampen. Spanjolene mente Russo var altfor hardhendt i duellen med Paredes i boksen, og stormet umiddelbart bort til dommeren for å fortelle hva de synes.

– Vi mener det var feil, fordi spissen treffer hodet på vår forsvarer, sier Barcelona-spiller Aitana Bonmatí.

Det ble så høy temperatur at selv den spanske benken var i fyr og flamme, og reservekeeper Misa Rodríguez pådro seg gult kort.

– Jeg har ikke sett reprisen, men jeg headet inn til Toone og hun gjorde resten. Jeg vet ikke helt hva de klaget på, men det var fantastisk å utlikne på den måten, sier Russo til NRK.

Scoringen ble stående og dermed gikk kampen til ekstraomganger. Målet som kom i forlengelsen var det riktignok vanskelig å skylde på dommeren for.

Se høydepunktene fra kampen her:

Women's Euro 2022 - Quarter Final - England v Spain

Straus roser sin kommende elev

For det var et drømmemål fra Georgia Stanway som sikret semifinalebillett til vertsnasjonen. Hun gjorde hele jobben selv og banket ballen i mål fra rundt 20 meter i den første ekstraomgangen.

– Det er uvirkelig. Det viser hvilket nivå vi er på. Vi får mål imot, men vi svarer. Jobben er gjort og nå er det fokus på semifinalen, sier Stanway i et intervju vist på TV 2.

xRet-l16iq8

PERLEMÅL: Georgia Stanway ble matchvinner i ekstraomgangene.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Stanway var en nøkkelspiller for England, mener Alexander Straus. Han blir Stanways nye klubbtrener når hun begynner å spille for Bayern München etter EM.

Straus fulgte kampen og lot seg imponere stort av sin kommende elev.

– I mine øyne er hun kampens viktigste spiller, ikke kun på grunn av scoringen, men også fordi hun legger ned ufattelig mange meter. Slike spillere er avgjørende for ethvert lag, spillere som kan gjøre ekstraordinære ting offensivt og samtidig jobbe knallhardt defensivt, sier den ferske Bayern-treneren til NRK.

Garderobefeiring til langt på natt

Etter kampen feiret det engelske laget i halvannen time, på banen og i garderoben, før de startet intervjuene med pressen.

Kaker og pizza ble rullet inn av støtteapparatet, og man kunne høre høy synging og tramping i lang tid.

– Alle var oppe på benkene og sang og danset. Jeg synes Spania er et fantastisk lag, og i turneringen må man feire seire som denne, sier en strålende fornøyd Russo.

bHqzC7pKeyE

FEIRET LENGE: De engelske spillerne feiret lenge både på matta og i garderoben.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Englands profilerte høyreback, Lucy Bronze, var stolt av lagprestasjonen etter en veldig tøff kvartfinale.

– Dette var Spanias beste prestasjon i EM og vi hadde ikke sluppet inn mål før i dag. Jeg synes vi viste en ny side av oss. Vi har scoret mange mål og hatt ballen mye i tidligere kamper, men i dag viste vi at vi kan forsvare oss og gjøre motangrep, at vi har hele pakka, sier hun til NRK rundt midnatt engelsk tid.

Spanjolene var naturlig nok sønderknuste da de gikk gjennom pressesonen etter EM-exiten, etter at det hadde sett så lyst ut med 1-0-scoringen til Esther Gonzalez 54 minutter inn i kampen.

– Jeg er stolt over laget, for vi spilte en god kamp. Vi fortjente mer, men sånn er fotballen. Man får ikke alltid som fortjent. Vi må lære av disse kampene, og vi kommer tilbake sterkere, sier Bonmatí.

Siste nytt

  • Vålerengas stortalent forsvinner fra klubben

    Stian Solberg (18) bidro til å sende Vålerenga til NM-finalene i ishockey, men nå er stortalentet tapt for Oslo-klubben. Solberg har signert en toårskontrakt med den svenske SHL-klubben Färjestad.

    Solberg sier han takket nei til et tilbud fra Färjestad i fjor.

    – Jeg følte ikke at det var riktig tid. Jeg har hatt et bra år denne sesongen, så jeg føler egentlig at det er helt perfekt å dra i år, sier Solberg til NRK.

    Vålerengas sportsdirektør, Anders Myhrvold, sier han overtalte Solberg til å bli værende i fjor.

    – Siden har han utvikla seg til å bli eliteseriens beste back. Han har alle egenskapene som skal til for å spille i NHL i framtida, sier Myhrvold.

    Til sommeren vil også verdens beste ishockeyklubber kjempe for å sikre seg Solberg under den såkalte NHL-draften.

    Der vil én av NHL-klubbene mest sannsynlig sikre seg rettighetene til Solberg i fire år, en slags opsjon som gir dem mulighet til å hente nordmannen når som helst.

    – Han er en ambisiøs, ung spiller som det prates om i forbindelse med NHL. Han kommer til å bli valgt av en NHL-klubb i år, det er hundre prosent sikkert, sier Färjestads sportsdirektør, Rickard Wallin.

    Men selv om en NHL-klubb trolig sikrer seg rettighetene til Solberg til sommeren, vil han etter alt å dømme spille for Färjestad en stund framover.

    – Vi skal støtte Stian med å bli proff i Sverige før vi prater om neste steg, som er spill i Nord-Amerika, sier Wallin.

    Färjestad vant grunnserien i SHL forrige sesong, og regnes blant Sveriges beste lag.

    – Jeg elsker Vålerenga, men det blir gøy å prøve noe nytt og spille for en enda større klubb, sier Solberg til NRK.

    Solberg og Vålerenga tapte NM-finalene mot Storhamar tirsdag kveld.

    Stian Solberg jubler
    Foto: NTB
  • Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

    Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag.

    35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med».

    Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse.

    – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune.

    Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg:

    – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune.

    Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim.

    – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK.

    Se hele landslagsuttaket her.

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Guardiola bekrefter: Haaland mister Premier League-oppgjøret mot Brighton

    Manchester City-trener Pep Guardiola må klare seg uten spydspiss og Premier League-toppscorer Erling Braut Haaland i torsdagens nøkkelkamp borte mot Brighton.

    Det opplyste spanjolen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

    Haaland var i likhet med lagkamerat Phil Foden ikke til stede på tirsdagens trening. Nordmannen var heller ikke med i helgens FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Mesterliga-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade.

    Manchester City er i førersetet i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger fire poeng bak Arsenal på tabelltopp, men har to kamper til gode på rødtrøyene fra London. Opp til Liverpool på annenplass er avstanden ett poeng med én kamp mindre spilt.

    _g_QDc2r5f8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal