Hopp til innhold

Forbannet på dommeren etter England-scoring: – Det var feil

Vertsnasjon England slapp med skrekken og sikret semifinalebillett etter ekstraomganger. Men spanjolene mener målet som sørget for forlengelse aldri burde vært godkjent.

Alessia Russo

REAGERER: Spanjolene følte seg snytt etter Englands første scoring.

– Jeg mener at det er frispark til (Irene) Paredes. Jeg vet ikke hvorfor ikke VAR tok det, sier Olga Carmona til NRK.

Hun brøt ut i tårer da dommeren blåste av etter 120 minutter spill på arenaen i Brighton. Men da dommeren dømte scoring til England i det 84. minutt, var det sinne spanjolene følte på.

Olga

KNUST: Olga Carmona klarte ikke holde igjen tårene da EM-exiten var et faktum.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

For etter å ha ledet kampen i 20 minutter sørget innbytterduoen Alessia Russo og Ella Toone for utligning på tampen. Spanjolene mente Russo var altfor hardhendt i duellen med Paredes i boksen, og stormet umiddelbart bort til dommeren for å fortelle hva de synes.

– Vi mener det var feil, fordi spissen treffer hodet på vår forsvarer, sier Barcelona-spiller Aitana Bonmatí.

Det ble så høy temperatur at selv den spanske benken var i fyr og flamme, og reservekeeper Misa Rodríguez pådro seg gult kort.

– Jeg har ikke sett reprisen, men jeg headet inn til Toone og hun gjorde resten. Jeg vet ikke helt hva de klaget på, men det var fantastisk å utlikne på den måten, sier Russo til NRK.

Scoringen ble stående og dermed gikk kampen til ekstraomganger. Målet som kom i forlengelsen var det riktignok vanskelig å skylde på dommeren for.

Se høydepunktene fra kampen her:

Women's Euro 2022 - Quarter Final - England v Spain

Straus roser sin kommende elev

For det var et drømmemål fra Georgia Stanway som sikret semifinalebillett til vertsnasjonen. Hun gjorde hele jobben selv og banket ballen i mål fra rundt 20 meter i den første ekstraomgangen.

– Det er uvirkelig. Det viser hvilket nivå vi er på. Vi får mål imot, men vi svarer. Jobben er gjort og nå er det fokus på semifinalen, sier Stanway i et intervju vist på TV 2.

xRet-l16iq8

PERLEMÅL: Georgia Stanway ble matchvinner i ekstraomgangene.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Stanway var en nøkkelspiller for England, mener Alexander Straus. Han blir Stanways nye klubbtrener når hun begynner å spille for Bayern München etter EM.

Straus fulgte kampen og lot seg imponere stort av sin kommende elev.

– I mine øyne er hun kampens viktigste spiller, ikke kun på grunn av scoringen, men også fordi hun legger ned ufattelig mange meter. Slike spillere er avgjørende for ethvert lag, spillere som kan gjøre ekstraordinære ting offensivt og samtidig jobbe knallhardt defensivt, sier den ferske Bayern-treneren til NRK.

Garderobefeiring til langt på natt

Etter kampen feiret det engelske laget i halvannen time, på banen og i garderoben, før de startet intervjuene med pressen.

Kaker og pizza ble rullet inn av støtteapparatet, og man kunne høre høy synging og tramping i lang tid.

– Alle var oppe på benkene og sang og danset. Jeg synes Spania er et fantastisk lag, og i turneringen må man feire seire som denne, sier en strålende fornøyd Russo.

bHqzC7pKeyE

FEIRET LENGE: De engelske spillerne feiret lenge både på matta og i garderoben.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Englands profilerte høyreback, Lucy Bronze, var stolt av lagprestasjonen etter en veldig tøff kvartfinale.

– Dette var Spanias beste prestasjon i EM og vi hadde ikke sluppet inn mål før i dag. Jeg synes vi viste en ny side av oss. Vi har scoret mange mål og hatt ballen mye i tidligere kamper, men i dag viste vi at vi kan forsvare oss og gjøre motangrep, at vi har hele pakka, sier hun til NRK rundt midnatt engelsk tid.

Spanjolene var naturlig nok sønderknuste da de gikk gjennom pressesonen etter EM-exiten, etter at det hadde sett så lyst ut med 1-0-scoringen til Esther Gonzalez 54 minutter inn i kampen.

– Jeg er stolt over laget, for vi spilte en god kamp. Vi fortjente mer, men sånn er fotballen. Man får ikke alltid som fortjent. Vi må lære av disse kampene, og vi kommer tilbake sterkere, sier Bonmatí.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

 • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

  Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

  Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

  Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

  26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

 • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

  Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

  Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

  De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

  Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

  Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

  Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

  Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

  Casper Ruud i Barcelona
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

  Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

  Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

  Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

  Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

  Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

  Tobias Foss
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal