15 år gamle «Coco» sørget for tennissensasjon - slo ut Venus Williams

15 år gamle Cori «Coco» Gauff fra USA trodde knapt sine egne øyne da hun slo ut Venus Williams (39) i Wimbledon mandag.

 Cori "Coco" Gauff

VANTRO: 15 år gamle Cori «Coco» Gauff tror nesten ikke at hun har slått Venus Williams.

Foto: Tim Ireland / AP

Erfarne Venus Williams har sju Grand Slam-titler i beltet (to av disse på gresset i London), men mot 15 år gamle Coco var det ungdommen som trakk det lengste strået.

Aldersforskjellen mellom de to er hele 24 år, men mandag spilte det unge tennistalentet uten respekt og slo ut Williams med settsifrene 6-4, 6-4.

– Det er første gang jeg har begynt å gråte etter å ha vunnet en kamp. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, sier Gauff til BBC.

Gauff har lenge blitt omtalt som et stort talent og var den yngste spilleren noensinne til å kvalifisere seg til hovedturneringen i år. I fjor vant hun juniorturneringen i US Open.

– Å spille mot Venus eller Serena er en drøm som kommer i oppfyllelse for meg, sa hun tidligere denne uken.

Cori "Coco" Gauff

SJOKK: Cori "Coco" Gauff .

Foto: Tim Ireland / AP

Takket for inspirasjonen

Antagelig drømte hun ikke om at det skulle ende med seier. Etter kampen fortalte hun at hun hadde takket Venus Williams for alt hun hadde betydd for henne.

Gauff startet nemlig med tennis etter å ha sett Venus og hennes yngre søster Serena spille i sine yngre dager.

– Jeg ville ikke ha vært her hadde det ikke vært for henne.

– Jeg fortalte henne at hun var så inspirerende, og at jeg alltid har hatt lyst til å si det, men jeg har ikke turt å gjøre det før nå.

– En sensasjon

Eurosport-ekspert Christer Francke kommenterte kampen og omtalte seieren som en sensasjon:

– Dette her er litt av en sensasjon.

– Hun har sett opp til disse Williams-søstrene i så mange år. Vi ser nok en ny stjerne komme opp her, sa han under sendingen.

For ordens skyld: Williams er ranket som nummer 44 i verden, mens Gauff er ranket som 313.

– Hun gjorde alt riktig i dag, sa en fattet Venus Williams etter tapet.

Det nye tennisidolet møter nå 30-åringen Magdalena Rybarikova (139 i verden) fra Slovakia i 2. runde.

United States' Cori "Coco" Gauff, right, greets the United States's Venus Williams

Venus Williams må innse at slaget er tapt og tar Gauff i hånden etter kampen.

Foto: Tim Ireland / AP

Siste nytt

 • Fire personer pågrepet i Bulgaria

  Bulgarsk politi har gått til pågripelse av fire personer mistenkt for å stå bak de rasistiske tilropene på tribunen i kampen mellom Bulgaria og England mandag.

  – Det jobbes med å identifisere de øvrige personene som sto bak opptrinnet, opplyser det bulgarske politiet til Sky Sports.

  EM-kvalifiseringskampen ble avbrutt to ganger av kampens dommer i 1. omgang på grunn av publikums rasistiske tilrop mot engelske spillere. I tillegg viser bilder fra kampen at flere bulgarske tilhengere gjorde nazihilsen under kampen.

  Den ubehagelige episoden i kampen fikk allerede tirsdag følger. Den bulgarske fotballpresidenten valgte å gå av som følge av hendelsen i Sofia etter at Bulgarias statsminister anmodet om det. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har dessuten startet sin egen etterforskning mot det bulgarske fotballforbundet. (NTB)

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Skadetrøbbel for Solskjær

  Ole Gunnar Solskjær får hektiske dager med å stable et slagkraftig lag på beina til Manchester Uniteds hjemmemøte mot serieleder Liverpool søndag. Skadelisten er lang. Elleve spillere er enten definitivt ute eller usikre foran stormøtet søndag.

  Paul Pogba, Anthony Martial, Aaron Wan Bissaka, Luke Shaw, Victor Lindelöf, Jesse Lingard, Phil Jones og Eric Bailly er enten ute eller usikre. Alle manglet i troppen mot Newcastle forrige runde, viser opptellingen Manchester Evening News har gjort.

  Diogo Dalot startet i Newcastle, men haltet av banen i annen omgang. 17-åringen Mason Greenwood måtte melde forfall til Englands U21-tropp dagen etter. (NTB)

  Premier League - Newcastle United v Manchester United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Uavgjort mellom Sverige og Spania

  Sverige hadde lenge seieren i sin hule hånd etter at veteranen Marcus Berg satte inn 1-0 for svenskene i starten av andreomgang. Robin Olsen hadde en strålende kamp i Sveriges mål, men på overtid utlignet Rodrigo til 1-1 for Spania

  Euro 2020 Qualifier - Group F - Sweden v Spain
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal